Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Χάος γενικώς....

2 Φεβρουαρίου 2011.
Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και, όπως προκύπτει από χθεσινές δηλώσεις των συνδικαλιστών, θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους, ως άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση, έως ότου ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο από τη Βουλή, κάτι που πρόκειται να γίνει σε τουλάχιστον 15 μέρες, καθώς δεν συζητείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος....Σύμφωνα με το πρόγραμμα,θα παραμείνουν σήμερα, ακινητοποιημένα τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, ενώ κανονικά θα λειτουργήσει το Τραμ. 
....Την τακτική του κλεφτοπολέμου με την διοίκηση παίζουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, οι οποίοι λίγο πριν από τις 8 χθες, το βράδυ ανακοίνωσαν ότι τελικά θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με νέα 24ωρη απεργία.
...Η απόφαση αυτή, παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστή από νωρίς το απόγευμα, ανακοινώθηκε το βράδυ, ώστε να μην προλάβει η διοίκηση της ΑΜΕΛ να προσφύγει στη δικαιοσύνη, κάτι που θα γίνεισήμερα,  το πρωί, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και αυτή η απεργία.
...Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι κατηγορούν την κυβέρνηση για προσπάθεια διαπόμπευσης και στοχοποίησης των εργαζόμενων στις Αστικές Συγκοινωνίες και ζητούν "συγγνώμη" από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που υφίσταται.

«...Η κυβέρνηση σέβεται το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και ποτέ δεν κουνάει το δάχτυλο σε αυτούς. Μην υψώνετε και εσείς τη γροθιά στην κοινωνία...», διαμήνυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος παραδέχθηκε ότι μέσα σε αυτή την κρίση όλοι οι εργαζόμενοι κάτι χάνουν, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο.

...Σε ό,τι αφορά τον διάλογο ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων υπενθύμισε ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται επ΄αόριστον και ότι η κυβέρνηση έδωσε την ευκαιρία στους εργαζόμενους να διατυπώσουν τις απόψεις τους. 
...Επίσης, επανέλαβε τη δέσμευσή του για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής και του δικαιώματος στην εργασία, ενώ για την εισιτηριοδιαφυγή είπε ότι «συνιστά δολιοφθορά η στάση των τζαμπατζήδων», εκφράζοντας την ελπίδα ότι το φαινόμενο αυτό θα αντιμετωπιστεί σθεναρά με τα μέτρα, που θα ληφθούν σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: