Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Στόχος η ανάπτυξη σε ρυθμό 7% για τη Κίνα.

27 Φεβρουαρίου 2011.
Στο 7% θέτει το στόχο για την ανάπτυξη την επόμενη πενταετία ο πρωθυπουργός της Κίνας Ουέν Τζιαμπάο, ο οποίος δεσμεύτηκε να περιορίσει τον πληθωρισμό, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο που θα αποτελέσει για το Πεκίνο η ανατίμηση του γουάν...
«...Σε ορίζοντα πενταετίας (2011-15) έχουμε συμφωνήσει να φτάσουμε το στόχο της ανάπτυξης στο 7%», είπε ο Τζιαμπάο, αναθεωρώντας προς τα κάτω τον συνήθη στόχο του 8% που θέτει το Πεκίνο.
...Μιλώντας σε ένα φόρουμ μέσω του Διαδικτύου ενόψει της ετήσιας κοινοβουλευτικής συνέλευσης της Κίνας που θα ξεκινήσει στις 5 Μαρτίου, επισήμανε ότι η ταχεία άνοδος των τιμών έχει επηρεάσει την κοινωνική σταθερότητα στη χώρα. «Το κόμμα και η κυβέρνηση έθεταν ανέκαθεν ως προτεραιότητα τη διατήρηση των τιμών σε γενικά σταθερό επίπεδο», είπε.
...Ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο στην Κίνα έφτασε το 4,9%, ήταν δηλαδή χαμηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, η κινεζική ηγεσία ανησυχεί για τις αυξήσεις που παρατηρούνται στις τιμές των ακινήτων, των ειδών πρώτης ανάγκης και των τροφίμων, που άγγιξαν το 10,3%.
...Σχετικά με το γουάν, ο πρωθυπουργός απέρριψε για άλλη μία φορά τις επικρίσεις που δέχεται η Κίνα από δυτικές χώρες, οι οποίες εκτιμούν ότι το κινεζικό νόμισμα είναι υποτιμημένο και δίνει στο Πεκίνο ένα «άδικο» πλεονέκτημα, «ντοπάροντας» τις εξαγωγές της.
...Υποστήριξε ότι η ανατίμηση του νομίσματος θα οδηγούσε στην πτώχευση ή το κλείσμιο πολλές επιχειρήσεις, χάνοντας παραγγελίες από άλλες χώρες, και θα αυξανόταν η ανεργία....9ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: