Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

50 νεκροί σε μάχες στη Ζαουίγια της Λιβύης.

27 Φεβρουαρίου 2011.
Δυνάμεις πιστές στο Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι ενεπλάκησαν σε σφοδρές μάχες με αντάρτες τη νύχτα του Σαββάτου στη Ζαουίγια, πόλη όπου υπάρχουν διυλιστήρια πετρελαίου, δυτικά της Τρίπολης, σύμφωνα με έναν κάτοικό της...
...Τουλάχιστον 50 άμαχοι σκοτώθηκαν και ισάριθμοι τραυματίστηκαν σοβαρά από τις συγκρούσεις στην πόλη, περίπου 50 χλμ. από την πρωτεύουσα, είπε ο κάτοικος, που έδωσε μόνο το μικρό του όνομα--Ιμπραχίμ.
...Ο 45χρονος Λίβυος μιλώντας τηλεφωνικά από τη Ζαουίγια είπε ότι μια  δύναμη μισθοφόρων  χρησιμοποίησε βαρύ πυροβολικό για να πλήξει την Πλατεία των Μαρτύρων και αιχμαλώτισε τουλάχιστον 30 άμαχους, που μετέφερε σε άγνωστη τοποθεσία.
 ...Τα πυροβόλα είχαν τοποθετηθεί πάνω σε τετρακινητήρια οχήματα και άνοιξαν πυρ αδιακρίτως εναντίον όσων βρίσκονταν στην πλατεία. Νέοι, παιδιά, γέροι και γυναίκες σκοτώθηκαν. Μέτρησα τις απώλειες , είπε.
...Οι νεκροί μεταξύ των αμάχων είναι από 50 ως 60, είπε.  Ορισμένοι έθαψαν συγγενείς τους στην πλατεία, άλλοι τους έθαψαν στο νεκροταφείο της πόλης. . .
Περίπου 50 είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένοι, πολλοί από αυτούς μπορεί να μην τα καταφέρουν , πρόσθεσε.
 ...Εκείνοι... οι ένοπλοι που δρουν για λογαριασμό της κυβέρνησης Καντάφι... μετέφεραν τουλάχιστον 30 κυρίως νέους άνδρες, από 17 ως 35 χρονών, σε άγνωστη τοποθεσία , είπε ακόμα. Η μαρτυρία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.
...Αυτόπτες μάρτυρες έχουν δηλώσει ότι η Ζαουίγια είναι υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων αλλά στα προάστιά της βρίσκονται δυνάμεις που πρόσκεινται στην κυβέρνηση. Οι πληροφορίες αυτές παραμένουν ανεπιβεβαίωτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: