Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Απεργία με 46 γιατρούς !

4 Φεβρουαρίου 2011.
«...Απεργία χωρίς απεργούς με μιντιακό αποτέλεσμα...», χαρακτήρισε την πανελλήνια απεργία των γιατρών, ο υπουργός Υγείας γνωστοποιώντας ότι σήμερα το ποσοστό συμμετοχής των νοσοκομειακών γιατρών είναι 0,3%, ενώ χθες 0,2%...όπως δήλωσε ο κ. Λοβέρδος χθες απήργησαν όλοι κι όλοι ...46 γιατροί...!!!.
...
...Κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων - στην οποία γίνεται η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας - τόνισε ότι τις τελευταίες τέσσερις ημέρες βασανίζει τη χώρα μια απεργία, που ξεκίνησε από τους γιατρούς του ΙΚΑ, εξελίχθηκε σε κατάληψη του Υπουργείου και συμπαρέσυρε και άλλους κλάδους γιατρών.
....Αναφορικά με την κατάληψη στο Υπουργείο είπε ότι αφορά ένα κομμάτι της συνδικαλιστικής ηγεσίας των γιατρών, «κατά τεκμήριο προσανατολισμένο σε ένα πολιτικό χώρο». Δεν είναι όλοι, περνάνε κατά τις 12 το μεσημέρι και κάνουν δηλώσεις, συμπλήρωσε. 
...«Αυτό το μείγμα των ετερόκλητων στοιχείων ταλαιπωρεί χιλιάδες ασφαλισμένους και δημιουργεί, μιντιακό γεγονός», είπε και πρόσθεσε ότι χρωστάνε γι΄ αυτό εξηγήσεις, επειδή ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους, καθώς μέχρι προχθές στο ΙΚΑ είχαν αναβληθεί 300.000 ραντεβού.

...Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Υπουργείο λαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, από τη Δευτέρα, ώστε περίπου 15.000 -16.000 συμβεβλημένοι γιατροί, νοσοκομεία και κέντρα υγείας να εξυπηρετούν τους πολίτες που ταλαιπωρούνται από την απεργία των γιατρών του ΙΚΑ.

«....Δε θα κάνουμε πίσω, γιατί δίνουμε αγώνα για το καλό του πολίτη και του ασφαλισμένου, για να γίνει η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Δεν υπήρξε ξανά υπουργός του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ που να μην προσπάθησε και να μην αναδιπλώθηκε, υπό την πίεση αυτών των γιατρών του ΙΚΑ που είχαν δύναμη κάποτε να σταματούν την ελληνική πολιτεία. Τώρα η πολιτεία δε θα σταματήσει, θα προχωρήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

...Τόνισε, επίσης, ότι θα ήταν ευτελισμός της ελληνικής πολιτείας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, όπως ζητούν οι απεργοί και πρόσθεσε: «Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Δεν είναι προϋπόθεση διαλόγου, να μη γίνει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Θα γίνει. Δεν έχουν δύναμη αυτή τη φορά οι συντεχνίες να σταματήσουν την ελληνική πολιτεία».
...Τέλος προανήγγειλε προσθήκη, στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο, για τους νοσοκομειακούς γιατρούς με την οποία τακτοποιούνται οι εφημερίες στα περιφερειακά νοσοκομεία, κατόπιν συνεννόησης με το υπουργείο Οικονομικών....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: