Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Κατσέλη : Δεν έχει τεθεί θέμα 13ου και 14ου μισθού ...

6 Φεβρουαρίου 2011.
"...Δεν έχει τεθεί θέμα 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα...'...Αυτό, διαβεβαιώνει και πάλι σήμερα,
σε συνέντευξη της στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, η οποία, αναφερόμενη στην επιχειρησιακή σύμβαση, λέει ότι αυτή...αποτελεί μία πρόκληση... για τους κοινωνικούς εταίρους, εργοδοσία και εργαζόμενους, προκειμένου να...αναπτύξουν σχέσεις διαλόγου, συνεργασίας και συναντίληψης... ...Ανφερόμενη στις επικουρικές συντάξεις, η υπουργός Εργασίας δηλώνει ότι "...αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο ανάθεσης των μελετών για τα κύρια και τα δευτερεύοντα επικουρικά ταμεία, και με βάση τα αποτελέσματα αυτών θα υπάρξουν, εφόσον απαιτηθεί κάτι τέτοιο, αναγκαίες ρυθμίσεις...
...Αυτές θα αφορούν σε όσους βγουν στη σύνταξη μετά το 2015, με στόχο να διασφαλιστούν τόσο οι συντάξεις για όλους τους ασφαλισμένους όσο και η βιωσιμότητα των Ταμείων..."...
Η κ. Κατσέλη τονίζει ότι «η γνώμη των δανειστών μας είναι σεβαστή και χρήσιμη», αλλά «δεν υποκαθιστά την κυβέρνηση». «Από το Σύνταγμα, σε μια δημοκρατία η κυβέρνηση είναι εκείνη που νομοθετεί και παράγει πολιτικές για τους πολίτες της. Από τους πολίτες εκλέγεται και στους πολίτες λογοδοτεί», σημειώνει.

...Στην ερώτηση εάν μπορούσε να φανταστεί ότι το ΔΝΤ θα φαινόταν πιο ευέλικτο και ήπιο από τους Ευρωπαίους, η υπουργός Εργασίαςαπαντά ως εξής :
«...Δεν με εκπλήσσει αυτό, γιατί το ΔΝΤ έχει μεγάλη εμπειρία στο πεδίο από την εφαρμογή παρόμοιων προγραμμάτων. Μέσα από αυτήν την εμπειρία, τα σφάλματα, τις αποτυχίες, αλλά και τις επιτυχίες έμαθε ότι όλες οι χώρες και οι λαοί δεν είναι ίδιοι. Κάτι που δουλεύει σε μια χώρα δεν δουλεύει απαραίτητα σε μια άλλη...».

...Σχετικά με την κριτική που δέχεται το ΠΑΣΟΚ, πως η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση, δεν συνάδει με τη φιλοσοφία και την ιστορία του κόμματος, λέει πως το να σώζεις τη χώρα σου, όταν αυτή βρίσκεται στο χείλος το γκρεμού δεν είναι μια δεξιά, κεντρώα ή αριστερή πολιτική. «...Ειναι μια εθνική πολιτική και το χρέος μας απέναντι στη νέα γενιά...Αν δεν τα κάνουμε όλα αυτά, πράγματι το πολιτικό εκκρεμές στη χώρα θα πάει προς τα δεξιά...».
...Σε άλλη ερώτηση για στη συνεργασία της με τον Ανδρέα Λοβέρδο, η κ. Κατσέλη αναφέρει ότι «...αυτό που ίσως μας χωρίζει είναι το στυλ. 
...Εκείνος εκφράζει την αγωνία του για το έργο και εγώ την αισιοδοξία μου ότι θα τα καταφέρουμε να το προωθήσουμε...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: