Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

Αγονες "κόκκινες" γραμμές από Σαμαρά...

24 Ιανουαρίου 2011.
Τις «κόκκινες γραμμές» της ΝΔ, για τα εθνικά θέματα χάραξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του κατά την διάρκεια της προ ημερησίας Διατάξεως συζήτησης στη Βουλή, που διεξάγεται κατόπιν αιτήματός του......Συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς, τάχθηκε κατηγορηματικά κατά της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο,  απέρριψε την συζήτηση για την υφαλοκρηπίδα από μηδενική βάση και  ζήτησε την θέσπιση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ)...
- στο Κυπριακό τάχθηκε εναντίον ενός δεύτερου σχεδίου Ανάν
- για το Σκοπιανό επικαλέστηκε την επιτυχία της χώρας στην σύνοδο του Βουκουρεστίου που περιλαμβάνει μία ονομασία erga omnes χωρίς εθνολογικό προσδιορισμό.
- Τάχθηκε κατά της μυστικής διπλωματίας -για την οποία κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου- επισημαίνοντας ότι «δημιουργεί περισσότερη καχυποψία μέσα στην χώρα παρά καλό κλίμα με τους απέναντι....

...Πιο αναλυτικά ο κ. Σαμαράς ζήτησε από το βήμα της Βουλής να προχωρήσει η χώρα μας στην θέσπιση ΑΟΖ και στην συνέχεια να προχωρήσει στην οριοθέτησή της με όσες παράκτιες χώρες έχουν επικάλυψη μαζί μας. Πρόσθεσε ότι η Κύπρος ήδη το έκανε με το Ισραήλ με την Αίγυπτο και το Λίβανο και η Ελλάδα μπορεί να το κάνει άμεσα με την Κύπρο και να την προωθήσει με την Αίγυπτο και τη Λιβύη. Σημείωσε ότι η οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου ξεπερνά το ανύπαρκτο θέμα που έχει δημιουργηθεί τελευταία με το Καστελόριζο.
...Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχθεί χαρακτηρισμό του Αιγαίου ως «ημίκλειστη ή περίκλειστη θάλασσα» που ανατρέπει τις ρυθμίσεις του Διεθνούς Δικαίου και συνιστούν αυτό-παραίτηση της Ελλάδας από τα δικαιώματά της. Δήλωσε με κατηγορηματικότητα ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα βασιζόταν σε κάτι τέτοιο η ΝΔ δεν θα την αναγνωρίσει και όταν γίνει κυβέρνηση θα την ακυρώσει. 
...Κάλεσε δε μετ΄ επιτάσεως τον κ. Παπανδρέου να απορρίψει «τις φαεινές ιδέες ορισμένων να διαπραγματευθούμε την υφαλοκρηπίδα από μηδενική βάση». Επίσης του ζήτησε να δείξει υπερβάλλοντα ζήλο στο θέμα των λαθρομεταναστών με την επαναπροώθησή τους στην Τουρκία που έχει υπογράψει την σχετική συμφωνία αλλά δεν την τηρεί.
...Για το Αιγαίο είπε ότι δεν υπάρχει τίποτε να συνεκμεταλλευθούμε ενώ άσκησε κριτική στον κ. Παπανδρέου για την επίσκεψή του στην Τουρκία και την ομιλία του στον Ερζερούμ ενώπιον των πρέσβεων της γείτονος.
...Ο κ. Σαμαράς, άσκησε κριτική στην πρόταση Δρούτσα για Σύνοδο Κορυφής Τουρκίας-ΕΕ λέγοντας ότι «είναι μεγάλη εκδούλευση για την Τουρκία αφού ουσιαστικά την αναβαθμίζει σε στρατηγικό εταίρο της ΕΕ όπως την Ρωσία ή την Κίνα. Αναφέρθηκε στο σχέδιο Ανάν λέγοντας ότι ο κ. Παπανδρέου το υποστήριξε παρουσιάζοντάς το ως μονόδρομο, ενώ η ΝΔ αρνήθηκε τον εκβιασμό, ο κυπριακός ελληνισμός το καταψήφισε και η Κύπρος ούτε καταστράφηκε ούτε έμεινε εκτός Ευρώπης. Είμαστε ενάντια σε κάθε σχέδιο Ανάν και σε κάθε μονόδρομο, τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: