Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

Σφοδρές συγκρούσεις στην Αλγερία.

22 Ιανουαρίου 2011.
Τουλάχιστον 42 τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν σήμερα, ανάμεσα σε υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, που επιχείρησαν να διαδηλώσουν στο Αλγέρι, και την αστυνομία...
Η διαδήλωση είχε απαγορευτεί από τις αρχές και διοργανώθηκε περίπου μία εβδομάδα μετά από το κύμα διαδηλώσεων στη γειτονική Τυνησία, (φωτο), που οδήγησε στην απομάκρυνση του προέδρου της χώρας Μπεν Άλι και προκάλεσε αντιδράσεις σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο......Ο επικεφαλής του κόμματος RCD, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι αξιωματούχοι του κόμματος περικυκλώθηκαν από τις δυνάμεις καταστολής όταν επιχείρησαν να εγκαταλείψουν το κτίριο, που στεγάζει το αρχηγείο του κόμματος, για να συμμετάσχουν στην πορεία.
«...Μας εμπόδισαν να πραγματοποιήσουμε πορεία με έναν εντυπωσιακό μηχανισμό ασφαλείας. Περισσότεροι από 1.500 αστυνομικοί βρίσκονταν στους δρόμους του Αλγερίου...», είπε στο Ρόιτερς τηλεφωνικώς ο επικεφαλής του κόμματος Σαϊντ Σααντι.
...Μετά τα επεισόδια με την αστυνομία, μία μικρή ομάδα υποστηρικτών του RCD παρέμεινε έξω από το αρχηγείο του κόμματος φωνάζοντας συνθήματα όπως «Οι αρχές είναι δολοφόνοι» και «Μία ελεύθερη και δημοκρατική Αλγερία».
...Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας APS μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας, ότι πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις και ότι επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά....(Ρόιτερ, ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: