Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ομιλία Π. Τατούλη στην πρώτη Ανοιχτή Διαβούλευση για τον Τουρισμό στην Πελοπόννησο.

30 Ιανουαρίου 2011. 

Την πρόθεση του να προχωρήσει στην δημιουργία του «Πελοποννησιακού Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού» ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην πρώτη Ανοιχτή Διαβούλευση για τον Τουρισμό στην Πελοπόννησο. Όπως τόνισε ο κ. Τατούλης, πρόκειται για έναν οργανισμό που θα συμμετέχει η Περιφέρεια, οι Δήμοι, οι φορείς του τουρισμού, το πανεπιστήμιο και θα έχει ως στόχο να αξιοποιήσει όλο εκείνο το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό για την ταυτότητα της Πελοποννήσου, destination specialists, product managers, διαχειριστές ενός δυναμικού portal, κειμενογράφους, γραφίστες και ότι χρειάζεται για να πάμε την Πελοπόννησο ψηλά. Παράλληλα, πολλές ειδήσεις για την Περιφέρεια Πελοποννήσου περιείχε και η δευτερολογία του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.....

.......με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να αναφέρεται στους άμεσους στόχους της πολιτικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που είναι: 
 - η δημιουργία Think Tank από ανθρώπους επαγγελματίες στο τουριστικό προϊόν
 - η προετοιμασία μιας πρωτόγνωρης συνάντησης στην περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου τρεις σημαντικοί φορείς ανάπτυξης το Invest in Greece, ο ΕΟΤ και ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών κουβαλώντας το δίκτυο των 55 πρεσβειών που είναι στη χώρα μας, θα επισκεφτούν την περιφέρεια Πελοποννήσου
 - η συναντησή μας στην Πελοπόννησο με την Κινεζική αντιπροσωπεία που θα αποτελείται από τον υπουργό Πολιτισμού της Κίνας και την Κινέζικη πρεσβεία στη Αθήνα, οι οποίοι θα έρθουν για να περιηγηθούν στην περιφέρεια Πελοποννήσου κάνοντάς μας την πρόταση για αδελφοποίηση με μία από τις μεγαλύτερες περιφέρειες της Κίνας, όπου η αντζέντα της αδελφοποίησης θα προβλέπει κοινές πολιτικές στα αγροτικά προϊόντα, στον πολιτισμό και στον τουρισμό, καθότι αυτή η περιοχή θεωρείται ότι είναι το λίκνο του ανατολικού πολιτισμού, του Κινέζικου πολιτισμού στην Κίνα. 
 - Και τέλος,  ο νοτιοανατολικός άξονας Πελοποννήσου, που θα ξεκινά από το Κρανίδι και μέσω Ναυπλίου θα καταλήγει στην Μονεμβασιά, τη Μάνη και τέλος τη Μεσσηνία...

Αναλυτικά, η πρωτολογία και η δευτερολογία του κ. Τατούλη....

"Το πρόγραμμα τουριστικής πολιτικής που εσείς εγκρίνατε για τη Περιφέρεια Πελοποννήσου", σημείωσε ο κ. Τατούλης, "βασίζεται στην Καθολική Προσέγγιση και την Ολοκληρωμένη Διαχείριση. Να συγκεντρώσουμε το σύνολο των δυνατοτήτων μας και να τα διαχειριστούμε ολοκληρωμένα, να τα αναβαθμίσουμε, να τα προβάλουμε. Να διασυνδέσουμε δυναμικά το σύνολο του ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ μας ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. Συγκεντρώνοντας καθολικά το σύνολο του τουριστικού μας κεφαλαίου θα μπορούμε πλέον με ευκολία να το διαχειριστούμε ολοκληρωμένα. Για να το πετύχουμε όμως θα χρειαστούμε μια δικτύωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπου με ευελιξία θα προχωρήσουμε στις απαιτούμενες δράσεις".

"Το έχουμε ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών να το προβλέπει νομοθετικά και θα το καταφέρουμε", σημείωσε ο Περιφερειάρχη συμπληρώνοντας. «Ένας Οργανισμός που θα συμμετέχει η Περιφέρεια, οι Δήμοι, οι φορείς του τουρισμού, το πανεπιστήμιο. Ένας Οργανισμός που θα αξιοποιήσει όλο εκείνο το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό για την ταυτότητα της Πελοποννήσου, destination specialists, product managers, διαχειριστές ενός δυναμικού portal, κειμενογράφους, γραφίστες και ότι χρειάζεται για να πάμε την Πελοπόννησο ψηλά. Σας λέω όμως εξαρχής ότι βάση σας σε αυτό το ξεκίνημα θα είναι οι νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο. Τέρμα στις εκθέσεις που πήγαιναν οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι και μοίραζαν φυλλάδια. Στις επαγγελματικές εκθέσεις θα πηγαίνουν οι εκπαιδευμένοι τουριστικοί πράκτορες και οι κατάλληλοι ξενοδόχοι για να κλείνουν επαγγελματικές συνεργασίες. Κάθε δράση μας θα έχει συγκεκριμένη στόχευση και συγκεκριμένα ανταποδοτικά οφέλη. Και να είστε σίγουροι πως η ανάπτυξη θα επέλθει από εσάς, από τους ανθρώπους του τουρισμού, μαζί με τους ανθρώπους της παραγωγής. »

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την μεγάλη προσέλευση υπογραμμίζοντας «ήθελα αυτή η συνάντηση μας να γίνει εδώ στην κοιτίδα του τουρισμού στο Ναύπλιο στην Αργολίδα και σε αυτόν εδώ το χώρο της 1ης Βουλής. Έτσι και εμείς ξεκινάμε τα πρώτα βήματα μας για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου».

Χρειάζεται η υπέρβαση όλων μας που βρισκόμαστε σε αυτή την αίθουσα, χρειάζεται να μάθουμε να συνεργαζόμαστε, να λειτουργούμε συλλογικά συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογραμμίζοντας «Μέσα από ένα στοχευμένο προγραμματισμό, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ως κεντρικό όργανο θα διασφαλίσει τη συντονισμένη και ισόρροπη τουριστική στρατηγική της κάθε περιφερειακής ενότητας και του κάθε δήμου ξεχωριστά. Να μην παρατηρούνται αλληλοεπικαλύψεις, αλλά και κακοδιαχείριση αξιοποιήσιμων πόρων. Δεν πρόκειται όμως να τα καταφέρουμε μόνοι μας. Οφείλουμε να συσπειρώσουμε όλες εκείνες τις δυνάμεις που θα σχεδιάσουν αποτελεσματικά και θα διαχειριστούν ορθολογικά με κοινό όραμα και βιώσιμη προσέγγιση την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Να κάνουμε επιτέλους, την Πελοπόννησο, ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ όλων μας. Μια Πελοπόννησο με ενιαία ταυτότητα ως προορισμό, και κοινή ενιαία ταυτότητα για τα ποιοτικά της προϊόντα. Οι αποσπασματικές δράσεις στον τουρισμό δεν προσθέτουν καμία αξία».

Δευτερολογία Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στην πρώτη Διαβούλευση για τον Τουρισμό στην Πελοποννησο.

Σε αυτό το σημείο κι επειδή πλέον βρισκόμαστε σε μία διαδικασία ολοκλήρωσης της διαβούλευσης, θα ήθελα να κάνω μία προσπάθεια να προσεγγίσω τη μέχρι τώρα διαβούλευση.

Ξέρετε είναι μεγάλο ζήτημα η διαβούλευσις. Η διαβούλευσις ουσιαστικά αποτελεί το συστατικό στοιχείο του επαγγελματικού προγραμματισμού και της δημοκρατικής διακπεραίωσης των ικανοτήτων και των δυνατοτήτων που μπορεί να έχουν οι ώριμες κοινωνικές ομάδες.

Και θα ήθελα να πω ότι χαίρομαι ιδιαίτερα γιατι αυτή η κουβέντα πυροδότησε, αυτή η διαβούλευση έφερε στο φως αρκετές ιδέες. Αλλά θα πρέπει να είμαι εξαιρετικά συνεπής με αυτά που κατά καιρούς λέω.

Σήμερα διαβουλευόμαστε για το πως εμείς στην περιφέρεια Πελοποννήσου θα αποκτήσουμε μία δική μας τουριστική πολιτική με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σήμερα δεν διαβουλευόμαστε για το τι έκανε ο ένας, το τι έκανε ο άλλος, το τι δεν έκανε ο παραπέρα.

Και θέλω να είμαι πολύ συνεπής σ’ αυτό που λέω. Εδώ δεν χωρούν κομματικές προσεγγίσεις. Δεν χωρεί σε μία διαβούλευση τίποτε άλλο παρά η ικανότητα και η δυνατότητα του συνομιλητή υπεύθυνα να τοποθετηθεί πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα. Γιατί μόνον έτσι θα δημιουργήσουμε το δικό μας διαταύτα. Ούτε το διαταύτα της Ν.Δ., ούτε το διαταύτα του ΠΑΣΟΚ, ούτε το διαταύτα των υπόλοιπων κομμάτων. Αυτό είναι το διακύβευμα της διαβούλευσης.

Είπαμε όλοι οι ομιλητές και ξεκινάω από τους εξαιρετικούς επαγγελματίες στον τομέα αυτό. Ότι μέχρι τώρα αποτύχαμε. Η τουριστική πολιτική μας ή ήταν απρόσεκτη, ή τουλάχιστον σε πολλές περιπτώσεις ατυχής ή κατά την κρίση κάποιων πιο προωθημένων παντελώς ελλειπής. Γιατί μία τουριστική πολιτική δεν στηρίζεται και δεν φτιάχνεται μέσα σε χρονικό διάστημα των 5, των 6 μηνών, του 1 χρόνου, των 2 χρόνων των 5 χρόνων. Θέλει σταθερές βάσεις και γι’ αυτό είμαστε εδώ σήμερα όλοι εμείς για να δημιουργήσουμε τις στερεές βάσεις.

Δεν μπορούμε λοιπόν να ομολογούμε ότι υπήρξαν αστοχίες, ότι υπήρξαν ατυχίες, αλλά οι αστοχίες και οι ατυχίες αφορούσαν τους άλλους και δεν αφορούσαν όλους μας. Όλους μας μας αφορούσαν. Όλοι μας έχουμε την ευθύνη. Για αυτό ελεύθερα διαβουλευόμαστε, προκειμένου έχοντας ως γνόμωνα τα λάθη του παρελθόντος να μην τα επαναλάβουμε. Γιατί αυτή είναι η υποχρεωσή μας να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Κι είναι γεγονός ότι υπήρξε κάποια πρόοδος. Αλλά υπήρξαν τεράστιες αγκιλώσεις, υπήρξαν τεράστιες στρεβλώσεις, υπήρξαν σημαντικά ζητήματα που ταλάνισαν αυτή την τουριστική μας πολιτική, παρόμοια με αυτά που ταλανίζουν το δημόσιο βίο του τόπου. Οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις δεν προσέφεραν όσα έπρεπε να προσφέρουν. Και υπάρχει αιτιολόγησης γιατί δεν μπόρεσαν να το κάνουν. Αλλά κανένας όμως δεν πρέπει να αγνοεί ότι οι νομαρχιακές αυοδιοικήσεις δεν στήριξαν επαγγελματικά την αρμοδιότητα που τους είχε δώσει η Έλληνική πολιτεία. 

Δεν χρησιμοποιήθηκαν άτομα κατάλληλα τα οποία είχαν εκπαιδευτεί και γνώριζαν το τουριστικό προϊόν. Γιατί όπως είπε προηγούμενα ο πρόεδρος του ΕΟΤ, αλλά και οι υπόλοιποι συνομιλητές ο τουρισμός είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Όταν πάθει ίωση ένας ζωντανός οργανισμός και δεν τον βοηθήσεις, δεν τον θεραπεύσεις, αυτή η ίωση μεταφέρεται σε όλα τα επίπεδα.

Είπαμε για να μην το επαναλαμβάνουμε ότι τελείωσε η ιστορία. Κι αυτή είναι πίστη μας αλλά και δέσμευσή μας απέναντι στους Πελοποννήσιους συμπολίτες μας. Δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη να πηγαίνουν οι κύριοι νομαρχιακοί σύμβουλοι στις εκθέσεις και να μοιράζουν φυλλάδια δίνοντας μιά κακιά εικόνα, για την εικόνα της χώρας μας. Δεν μπορεί να δαπανώνται χρήματα τα οποία στερούνται οι έλληνες φορολογούμενοι πολίτες και να αποδίδουν αυτά που έπρεπε να αποδώσουν. Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να έχουμε ως δικαιολογία κύριε βουλευτά την άποψη της περιφέρειας Πελοποννήσου, ότι εδώ και δύο χρόνια δεν λειτουργεί το portal τουρισμού γιατί δεν υπάρχουν 500 ευρώ να αλλάξουν τις μπαταρίες.

Αυτές είναι ανεύθυνες πολιτικές, είναι πολιτικές κοστοβόρες, είναι πολιτικές οι οποίες δημιουργούν τεράστια ζητήματα. Και σε καμία περίπτωση όπως αποδείχθηκε δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Ξέρετε ότι και στο παρελθόν υπήρξαν αν θέλετε προσπάθειες για να βρεθούν υψηλές επενδύσεις στο χώρο της προβολής του τουρισμού. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Δαπανήθηκαν χρηματικά ποσά τα οποία δεν απέδωσαν σε τίποτα. Και όχι μόνο δεν απέδωσαν, μας έκαναν περαιτέρω αναξιόπιστους. Γιατί άκουσα από πολλούς συνομιλητές να κάνουν μία ιστορική και μία φιλολογική συζήτηση για το τουριστικό προϊόν. Αυτό ειναι το μεγάλο μας λάθος.

Χαίρομαι ιδιαιτέρως γιατί ο πρόεδρος του ΕΟΤ ευθαρσώς το έθεσε. Δεν θα πρέπει ποτέ να υποσχόμαστε στις αγορές τίποτα περισσότερο από αυτό που έχουμε ως δυνατότητα να παρέχουμε. Γιατί τότε γινόμαστε αναξιόπιστοι. Γιατι τότε χάνουμε το μεγάλο μας στοίχημα. Κι αυτό ιδιαιτέρως θα προσέξουμε, γι’ αυτό είπε η Νέα Πελοπόννησος, γι’ αυτό λέει σήμερα και η περιφέρεια να αποτυπώσουμε τις δυνατότητες που έχουμε και πάνω σ’ αυτό να εξορθολογήσουμε τις ολοκληρωμένες μας διαχειριστικές πολιτικές. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε με συνέπεια και αποτελεσματικότητα να διαχειριστούμε το μεγάλο μας ζήτημα. 

Ναι. Για εμάς τη νέα αιρετή περιφέρεια ο τουρισμός, η τουριστική μας πολιτική είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μας. Γιατί είναι η πολιτική που μπορεί να στηρίξει τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της οικονομίας μας. Κάτι που ιδιαιτέρως μας ενδιαφέρει. Γιατί κύριε πρόεδρε του ΕΟΤ και κύριε βουλευτά μου μία τέτοια πολιτική θα μας οδηγήσει σε μία επίπονη προσπάθεια που θέλω την δική σας τη βοήθεια, που θέλουμε τη βοήθεια όλων των πολιτικών δυνάμεων για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε το brand name Πελοπόννησος. Γιατί τα brand name δεν δημιουργούνται από τη μία στιγμή σην άλλη. 

Θέλει κόπο, συνέπεια, αξιοπιστία, σοβαρότητα και πάνω απ’ όλα θέλει μία ισχυρή διοίκηση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα χαριστεί σε κανέναν. Σε κανέναν που δεν έχει τη δυνατότητα και το σεβασμό να τηρεί τα συμφωνηθέντα. Προς αυτή την κατεύθυνση θα πορευτούμε. Προς τα εκεί θα πάμε. Για αυτό και θα ήθελα σ’ αυτή τη στιγμή να θέσω υπόψη σας το δικό μας διαταύτα.

Δηλαδή τη δική μας διαδικασία που θα ακολουθήσουμε. Θα συνεχιστεί αυτή η διαβούλευσις και η ομάδα των συνεργατών μου που έχει αναλάβει την ευθύνη σε διάρκεια 7 ημερών θα έχει ετοιμάσει την αντζέντα της ευρύτερης συμφωνίας που προέκυψε από αυτή τη διαβούλευση. Αυτή την αντζέντα θα την ανεβάσει πάλι στη δική μας ιστοσελίδα, στην ιστοσελίδα της περιφέρειας Πελοποννήσου, ώστε πάνω σε συγκεκριμένες συμφωνίες, να υπάρξει μία νέα διαβούλευση. Και αμέσως μετά το περιφερειακό συμβούλιο θα συνέλθει σε ειδική συνεδρίαση κύριε πρόεδρε του περιφερειακού συμβουλίου που θα έχει την χαρά και την τιμή να έχει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου πολιτισμού και του υπουργείου τουρισμού για να κάνουμε εκεί την δική μας δημόσια διαβούλευση αφού από την πρώτη στιγμή έχουμε δεσμευτεί απέναντι στις αποφάσεις της ολοκληρωμένης διαβουλευσής μας.

Και αυτό το κάνουμε γιατί θέτουμε εξ’ αρχής συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Η απόφαση και οι αποφάσεις και θεωρώ ότι σ’ αυτό το κρίσιμο θέμα όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμφωνία. Για να διαμορφώσουμε το τελικό διαταύτα της πολιτικής που εμείς θα κληθούμε να εφαρμόσουμε. Η δική μας η πρότασις είναι μία πρότασις, η οποία ουσιαστικά έχει σαν στόχο να ενεργοποιήσει υγιείς δυνάμεις γιατί γνωρίζετε πάρα πολύ καλά και μην κρυβόμαστε πίσω από το δακτυλό μας γιατί άκουσα προηγούμενα για τις απαιτήσεις και τις αναγκαίες υποδομές που πρέπει να γίνουν σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε την οικονομική κατάσταση της χώρας μας.

Θα πρέπει εδώ λοιπόν για να κερδίσουμε αυτές τις υποδομές να βρούμε κανούρια χρηματοδοτικά εργαλεία. Και αυτό θα κάνουμε. Μέσα στις προβλέψεις μας, αλλά και στις ενέργειες που έχουμε κάνει αυτό το λίγο χρονικό διάστημα που είμαστε στη θέση ευθύνης της αιρετής περιφέρειας, θα ήθελα να σας πω κύριε βουλευτά ότι διευκολύναμε και ξεκαθαρίσαμε τα δύο μεγάλα ζητήματα που εδώ και χρόνια είχαν άμεση σχέση με την υλοποίηση του μεγάλου οδικού άξονα Ναυπλίου – Λυγουριού. 

Ήδη η μία εργολαβία συνεχίζει να δουλεύει προς την κατεύθυνση της υλοποίησης του έργου που έχει αναλάβει, ξεκαθαρίσαμε και το πρόβλημα της προηγούμενης εργολαβίας και θεωρούμε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα την έχουμε κατακτήσει. Το βασικότερο πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό. Ξέρετε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ο χρόνος που μεσολαβεί από την άφιξη του επισκέπτη στον προορισμό. Πρέπει λοιπόν να βρούμε καινούριους δρόμους για να αναπτύξουμε πιο λελογισμένες υποδομές που θα μας λύνουν αυτά τα προβλήματα.

Και βέβαια πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και τους προορισμούς μας. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε σε ποιους προορισμούς πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα. Εκτιμώ ότι έχουμε κερδίσει σε κεντρικούς οδικούς άξονες. Ολοκληρώνοντας τους δρόμους Τρίπολης – Καλαμάτας, Λεύκτρου – Σπάρτης, οι παρεμβάσεις στον εθνικό δρόμο Τρίπολης – Σπάρτης τον παλιό πλέον λεγόμενο εθνικό δρόμο, θα μας δημιουργήσουν ένα κεντρικό σύστημα οδικών αξόνων πολύ αξιόπιστο.

Αλλά δεν φτάνει αυτό. Ήδη έχουμε κινηθεί για να βρεθούν λύσεις και σκέψεις και ιδέες για το πως θα πρέπει να κερδίσουμε τον λεγόμενο νοτιοανατολικό άξονα που θα ξεκινάει από το Κρανίδι, θα έρχεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στο Ναύπλιο, θα πηγαίνει στο Λεωνίδιο, θα περνάει στην Μονεμβασιά και θα βρίσκεται στην Καρδαμύλη και στην Στούπα. Και βέβαια το μεγάλο μας ζήτημα η Μεσσηνία. Είναι ένας πολύ ευλογημένος τόπος. Είναι ένας ευλογημένος τόπος με τεράστια δυναμική συμφέρουσα για την ανάπτυξη της Πελοποννησιακής οικονομίας, αλλά όπως ειπώθηκε ξεκάθαρα έχει τεράστιο ζήτημα με τους οδικούς άξονες.

Αυτό το λεγόμενο ενδομεσο-μεσσηνιακό δίκτυο θα πρέπει να βρούμε τρόπο να το δώσουμε δυναμικά στην ανάπτυξη της οικονομίας μας. Στην ανάπτυξη του τουρισμού μας. Γιατί η Μεσσηνία είναι θεμέλιο σε αυτή την προσπάθεια. Όπως θεμέλιο είναι και η Κορινθία. Αλλά ιδιαίτερης χρησιμότητας είναι και η Λακωνία. Και βέβαια το σημαντικότερο στοιχεία η Αργολίδα που αποτελεί έναν σημαντικό προορισμό με αναγωρισμένη τη δυναμική του, θα πρέπει ουσιαστικά να δώσουμε όλες αυτές τις προϋποθέσεις για να μπορέσουμε να αντέξουμε τα νέα ζητήματα που οι καιροί έχουν βάλει επιτακτικά μπροστά μας. Αργολίδα, Αρκαδία, Μεσσηνία, Κορινθία και Λακωνία αποτελούν πλέον τη μεγάλη μας ενότητα. Αποτελούν την πατρίδα μας. Αποτελούν τα συλλογικά περιουσιακά μας στοιχεία. Είναι η περιουσία μας και αυτήν πρέπει να την υπηρετήσουμε.

Και για να την υπηρετήσουμε χρειάζεται η συνέργεια και η συνεννόηση όλων των δυνάμεων γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Η εντολή των συμπολιτών μας ήταν ξεκάθαρη. Αφήστε την προεκλογική περίοδο πίσω, δεχτείτε το αποτέλεσμα των εκλογών και προχωρήστε μπροστά. Αυτό πρέπει να το τιμήσουμε και θα το τιμήσουμε όλοι, γι’ αυτό είμαι πολύ σίγουρος. Έλεγα λοιπόν ότι θα επιχειρήσουμε τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, αυτού του ειδικού περιφερειακού συμβουλίου με θέμα την τουριστική πολιτική.
Το δεύτερο που θα κάνουμε είναι πολύ σύντομα μέσα στις επόμενες 15 μέρες θα ανακοινωθεί τo Think Tank το οποίο θα είναι αυστηρά χρεωμένο σε μένα προσωπικά από ανθρώπους επαγγελματίες στο τουριστικό προϊόν, για να επεξεργαζόμαστε παράλληλα με την διαβούλευση και τις πολιτικές που πρέπει να εισηγηθούμε στο περιφερειακό συμβούλιο. Και το τρίτο στοιχείο, ήδη η περιφέρεια Πελοποννήσου, η νέα περιφέρεια Πελοποννήσου μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έχει κάνει σημαντικά βήματα. 

Ετοιμάζουμε μία σημαντική συνάντηση πρωτόγνωρη στην περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου τρεις σημαντικοί φορείς ανάπτυξης το Invest in Greece, ο ΕΟΤ και ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών κουβαλώντας το δίκτυο των 55 πρεσβειών που είναι στη χώρα μας, θα επισκεφτούν την περιφέρεια Πελοποννήσου προκειμένου να έρθουν σε επαφή με όλους τους επιχειρηματικούς παράγοντες για να δημιουργήσουν αυτές τις απαραίτητες σταθερές της συνεργασίας, της επένδυσης και της αξιοποίησης. 

Και αμέσως μετά είναι η συναντησή μας στην Πελοπόννησο με την Κινεζική αντιπροσωπεία που θα αποτελείται από τον υπουργό Πολιτισμού της Κίνας και την Κινέζικη πρεσβεία στη Αθήνα, οι οποίοι θα έρθουν για να περιηγηθούν στην περιφέρεια Πελοποννήσου κάνοντάς μας την πρόταση για αδελφοποίηση με μία από τις μεγαλύτερες περιφέρειες της Κίνας, όπου η αντζέντα της αδελφοποίησης θα προβλέπει κοινές πολιτικές στα αγροτικά προϊόντα, στον πολιτισμό και στον τουρισμό, καθότι αυτή η περιοχή θεωρείται ότι είναι το λίκνο του ανατολικού πολιτισμού, του Κινέζικου πολιτισμού στην Κίνα. Είναι μεγάλη και εξαιρετική η τιμητική διάκριση που γίνεται στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες αφήνοντας την διαβούλευση να ολοκληρωθεί θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν σ’ αυτή την εκδήλωση. Ιδιαιτέρως τον κύριο βουλευτή μας και τον πρόεδρο του ΕΟΤ για την εδώ παρουσία τους. Θα ήθελα ευθέως να τους ευχαριστήσω και να τους πω ότι θεωρώ ότι η συνεργασία μας θα είναι δεδομένη γιατί εμείς μέσα από αυτά τα δύσκολα χρόνια μάθαμε να συζητάμε, μάθαμε να σεβόμαστε και μάθαμε πάνω απ’ όλα να αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα ο ένας τον άλλο. Θερμά σας ευχαριστώ.

(Γ.Τ., Δελτίο τύπου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: