Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ο Ομπάμα ανησυχεί για τη κατάσταση στην Αίγυπτο.

28 Ιανουαρίου 2011.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, συζήτησε επί 40 λεπτά για την κατάσταση στην Αίγυπτο με τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και πρόκειται να έχει και μία δεύτερη σύσκεψη, εντός της ημέρας, για το ίδιο θέμα, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.......Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο στη σύσκεψη που έγινε στο Οβάλ Γραφείο συμμετείχαν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τομ Ντόνιλον, ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο σύμβουλος για θέματα αντιτρομοκρατίας Τζον Μπρέναν και άλλοι υψηλόβαθμοι διπλωμάτες και αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών.
...Η σύσκεψη αυτή έγινε πριν από τις δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον η οποία ζήτησε από την αιγυπτιακή κυβέρνηση να συγκρατήσει τις δυνάμεις ασφαλείας. 
***Η αμερικανική προεδρία ανακοίνωσε ότι «ανησυχεί πολύ» για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Αίγυπτο, σύμμαχο της Ουάσινγκτον, και κάλεσε το Κάιρο να σεβαστεί τα δικαιώματα των Αιγυπτίων και να αποκαταστήσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο και τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
«...Ανησυχούμε πολύ για την Αίγυπτο. Η κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τα δικαιώματα των Αιγυπτίων και να αποκαταστήσει τη λειτουργία των κοινωνικών δικτύων και του διαδικτύου», γράφει στη σελίδα του στο Twitter ο Ρόμπερτ Γκιμπς, εκπρόσωπος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
...Είναι η πλέον έντονη και επικριτική αμερικανική αντίδραση κατά της κυβέρνησης του προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ αφότου ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις πριν από τέσσερις ημέρες.
...Το «κόψιμο» του διαδικτύου στην Αίγυπτο σήμερα είναι το πρώτο που γίνεται σε τέτοιο μέγεθος. ...Αυτό συνέβη καθώς τα γεγονότα πήραν μια όλο και πιο βίαια στροφή.(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: