Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Τροπικός κυκλώνας προκαλεί φόβο στην Αυστραλία.

31 Ιανουαρίου 2011.
 
Οι καταπονημένοι από τις πλημμύρες Αυστραλοί, φοβούνται την έλευση και νέων κυκλώνων.
Πόλεις στην ανατολική, παράλια περιοχή της Αυστραλίας, προσεβλήθησαν ελαφρά τη Δευτέρα από το «πέρασμα» του τροπικού κυκλώνα Άντονι, στο βόρειο Κουίνσλαντ, που εξανλήθηκε σταδιακά.
Όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, από το Μπόουεν, μια περιοχή 1130 χλμ. βόρεια του Μπρισμπέιν, «αποδείχθηκε αρκετά ήρεμος, ίσως τίποτα περισσότερο από μία επιβαρυμένη καταιγίδα».

Περισσότερες ανησυχίες, όμως προκαλεί ο τροπικός κυκλώνας Γιασί, ο οποίος κυρίως αναπτύσσεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στο Βανουάτου και αναμένεται να προσεγγίσει τις ακτές μέσα στην εβδομάδα.
Σύμφωνα με όσα προέβλεψε το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο ΑΒC, ο κυκλώνας μεταφέρει μεγάλες ποσότητες νερού και ανατροφοδοτείται με ενέργεια από αυτό το νερό, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κατάλληλες συνθήκες ώστε να πλήξει τη χώρα τις επόμενες μέρες.
Είναι συνηθισμένο φαινόμενο να προσβάλλεται από κυκλώνες η βορειοανατολική πλευρά της Αυστραλίας κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου του νότιου ημισφαιρίου, αλλά οι κάτοικοι της περιοχής αυτής, είναι ήδη εξουθενωμένοι από τη «βιβλική» καταστροφή και με ανθρώπινες απώλειες που επέφεραν οι πλημμύρες πριν από ένα μήνα, μόλις.

(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: