Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

"Προειλημμένη η απόφαση για τους Μεσογειακούς "

28 Ιανουαρίου 2011.
Εξηγήσεις για τη μη τέλεση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, έδωσε το απίγευμα, ο υπουργός Πολιτισμού, Π. Γερουλάνος...***Πικράθηκε η Ντόρα, γιατί ο σύζυγος της έχασε την "χρυσή" ευκαιρία...(γράφουμε σχετικά, σε απογευματινές σελίδες μας).....Παράλληλα, ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, σχετικά με την σημερινή απόφαση της ΔΕΜΑ για την αφαίρεση της διεξαγωγής των Μεσογειακών Αγώνων από τη χώρα μας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"...Η ελληνική κυβέρνηση σε μία δύσκολη για τη χώρα και τους πολίτες οικονομική συγκυρία κατέθεσε τις προτάσεις της για τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων με τα εξής κριτήρια: Πρώτον, τον εξορθολογισμό των υπέρογκων δαπανών, όπως αυτές προβλέπονταν από το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης. Δεύτερον, τη διεξαγωγή ποιοτικών, αξιοπρεπών και ανταποδοτικών, για τη Θεσσαλία, Αγώνων που να συνάδουν με τις συνθήκες των καιρών. Γνώμονας μας ήταν η διεξαγωγή των Αγώνων χωρίς ανούσιες υπερβολές.
...Η ελληνική κυβέρνηση παρείχε όλες τις διαβεβαιώσεις ότι οι Μεσογειακοί Αγώνες μπορούσαν να πραγματοποιηθούν με μειωμένο κόστος εξασφαλίζοντας παράλληλα προβολή αλλά και οφέλη για την Θεσσαλία. Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης και την παροχή εγγυήσεων για τη διεξαγωγή αξιοπρεπέστατων Μεσογειακών Αγώνων, στο πλαίσιο των δύσκολων συνθηκών που διανύει η ελληνική οικονομία, η απόφαση της ΔΕΜΑ, όπως φάνηκε, ήταν προειλημμένη. Υπό τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες, όπου οι πολίτες συνδράμουν κάνοντας θυσίες, δεν υπήρχε κανένα περιθώριο για σπατάλες και πολυτέλεια....
...Στόχος μας παραμένει η ισχυροποίηση της ελληνικής οικονομίας προς όφελος όλων των πολιτών. Μέλημά μας είναι η διαμόρφωση των συνθηκών που θα μας επιτρέψουν να εξασφαλίσουμε τη διατηρήσιμη ανάπτυξη που έχει ανάγκη η Θεσσαλία και ολόκληρη η χώρα..."
***Κριτική στην κυβέρνηση για την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) να αποσύρει τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από το Βόλο και τη Λάρισα, άσκησε η Ντόρα Μπακογιάννη.
...Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας μίλησε για πρωτοφανή απόφαση στα χρονιά του Διεθνούς Αθλητικού Κινήματος που εκθέτει ανεπανόρθωτα την Ελλάδα και τον ελληνικό αθλητισμό και στερεί τη μεγάλη ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη και τουριστική αναβάθμιση της Κεντρικής Ελλάδας.
...Η κ. Μπακογιάννη κατηγορεί την κυβέρνηση για εγκληματική αδράνεια και έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των αρμοδίων υπουργών με τη ΔΕΜΑ και τονίζει πως «έτσι οι πρωθυπουργικές υποσχέσεις προς το Θεσσαλικό λαό λίγους μήνες πριν για δήθεν στήριξη του οράματος των Μεσογειακών Αγώνων, αποδείχθηκαν χωρίς αντίκρισμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: