Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Οχι άλλες περικοπές στην Υγεία

30 Ιανουαρίου 2011.

Για το 2011 δεν υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια για περικοπές στον τομέα της Υγείας τονίζει με συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος. Ο στόχος της εξοικονόμησης 1,4 δισ. ευρώ είναι φιλόδοξος σημειώνει ο κ. Λοβέρδος και «θα τον παλέψουμε».
 
Στις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου, προσθέτει, θα φανούν τα αποτελέσματα της συνεισφοράς του υπουργείου Υγείας στη μείωση της σπατάλης. Εκτιμά, δε, ότι έως τα τέλη Μαρτίου θα έχουν επιτευχθεί οι στόχοι που έχουν τεθεί και σημειώνει «και αν δεν τα καταφέρω εγώ, θα το ευχηθώ στο διάδοχό μου». Όπως σημειώνει, «χάθηκε χρόνος στον στόχο της θεμελίωσης της ανάπτυξης που προϋποθέτει την υπέρβαση της ύφεσης» αλλά τονίζει ότι «από τον Σεπτέμβριο γίνονται συνολικές προσπάθειες και εντός του 2011 θα αποτιμηθεί η συμβολή τους».


Ο κ. Λοβέρδος δηλώνει ότι «θα προτιμούσα ο πολιτικός μας λόγος να είναι πιο επιθετικός. Αρκετές φορές εμφανιζόμαστε ενοχικοί ή προσπαθούμε να δώσουμε ελπίδες. Ελπίδα προσφέρει μόνον ό,τι πείθει και είναι ρεαλιστικό».
 
Σε ότι αφορά τους φαρμακοποιούς, ο κ. Λοβέρδος σημειώνει πως «η λύση που δίνουμε ανοίγει το επάγγελμα αλλά δεν αναιρεί τη βιωσιμότητα των επαγγελματιών. Η ευθύνη ανήκει τώρα στους φαρμακοποιούς και οι πολίτες θα τους κρίνουν.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: