Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Δηλώσεις Παπουτσή για τα "τσαντίρια" του Τσίπρα στη Νομική Σχολή.

25 Ιανουαρίου 2011.
"...Αισθάνομαι την υποχρέωση να υπενθυμίσω προς όλους ότι το Πανεπιστημιακό Άσυλο δεν προσφέρεται, ούτε ως άλλοθι θεσμικής δυσλειτουργίας και διοικητικής ανικανότητας, ούτε ως πεδίο επιδίωξης πολιτικών σκοπιμοτήτων και αλλότριων εξωπανεπιστημιακών στόχων.."...Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο Υπουργός προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσής αναφερόμενος στην κατάληψη χώρων της Νομικής σχολής από εκατοντάδες μετανάστες και προσθέτει ότι «οι Πανεπιστημιακές Αρχές έχουν την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην Νομική Σχολή Αθηνών»........Ο κ. Παπουτσής στη δήλωσή του αναφέρει ακόμα ότι «η προστασία του Πανεπιστημιακού Ασύλου είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Πανεπιστημιακών Αρχών και αφορά στα υποκείμενα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, διδάσκοντες και διδασκόμενους.
...Αυτή είναι η ουσία και το περιεχόμενο του Πανεπιστημιακού Ασύλου για τη διασφάλιση της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και της γνώσης στους πανεπιστημιακούς χώρους».
...Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη δήλωσή του προσθέτει ότι οι Πανεπιστημιακές αρχές έχουν την ευθύνη και την αρμοδιότητα «να ζητήσουν τη συνδρομή των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών, όπως ορίζει ο νόμος του κράτους. 
...Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται στη δημόσια συζήτηση, είναι μια προσπάθεια απόσεισης ευθυνών, αποπροσανατολισμού της Κοινής Γνώμης και συμβάλλουν αντικειμενικά στην επιδίωξη των στόχων της κινητοποίησης που διοργάνωσε η Κίνηση «Φόρουμ των Μεταναστών» επιδιώκοντας την άμεση νομιμοποίηση όλων των παράνομων μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα».
...Ο κ. Παπουτσής επίσης τονίζει ότι εκπρόσωποι του Φόρουμ ζήτησαν τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα από την κ. Νταλάρα και τον κ. Τάκη, οι οποίοι όμως τους απάντησαν ότι αυτό αντίκειται και στο ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο και στο ελληνικό Σύνταγμα.
...Ο κ. Παπουτσής καταλήγει λέγοντας ότι «...οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη διαχείριση της κατάστασης μέσα στο πλαίσιο των νόμων του Κράτους και από την πλευρά τους η Πολιτεία και τα αρμόδια Υπουργεία, το καθένα στο χώρο ευθύνης του, είναι έτοιμα να συνεργαστούν για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: