Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Εντολή Παπανδρέου να αποκατασταθεί η τάξη στη Νομική Σχολή.

25 Ιανουαρίου 2011.
«...Να ληφθούν όλα τα μέτρα και να αποδοθούν οι ευθύνες» ήταν η εντολή που έδωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή αναφορικά με το θέμα της κατάληψης της Νομικής από μετανάστες. Την πληροφορία αυτή μετέφερε στους δημοσιογράφους ο ίδιος ο κ. Παπουτσής στο περιθώριο της δεξίωσης που δόθηκε απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμή του διπλωματικού σώματος..***Την κατάργηση του ασύλου, εισηγείται ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς.
.
...Ο υπουργός προσέθεσε ακόμη ότι η ΕΛΑΣ τη «μόνη όχληση» που είχε σήμερα, ήταν από τον αστυνομικό διευθυντή Χανίων προκειμένου να παρεμποδιστεί η επιβίβαση μεταναστών.
...Στο Προεδρικό Μέγαρο επίσης ο αρχηγός της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως στην προ μηνός δήλωσή του για την ανάγκη κατάργησης του ασύλου δεν έλαβε «ποτέ» απάντηση απ΄την κυβέρνηση. «...Σήμερα, όλα τα γεγονότα δείχνουν ότι η μόνη λύση είναι η κατάργηση του ασύλου, ενός θεσμού που έχει ξεπεραστεί. Πρέπει να καταργηθεί...», προσέθεσε.
Ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κων.Μητσοτάκης τέλος μίλησε για ένα «δυσάρεστο» γεγονός, καθώς «δείχνει προς τα έξω ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κράτος»....«Ο νόμος προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες», τόνισε...

***Η κατάληψη της Νομικής από μετανάστες και μέλη αριστερών οργανώσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν στο περιθώριο της δεξίωσης για το διπλωματικό σώμα στο προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς.
...Ο κ. Σαμαράς έθεσε το θέμα της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου και ο κ. Παπούλιας, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι υπάρχει «κατάχρηση, η οποία πρέπει να εξεταστεί». Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι ο υπάρχων νόμος που ψηφίστηκε επί ΝΔ προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες για την άρση του ασύλου και αυτούς ακολουθεί η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: