Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ενιαίο φορέα τουρισμού προτείνει η Ενωση Ξενοδοχείων Λακωνίας.

31 Ιανουαρίου 2011.

Τη σύσταση ενιαίου φορέα τουρισμού προτείνει στους 5 δημάρχους της Λακωνίας και τον πρόεδρο του τοπικού Επιμελητηρίου Κώστα Πανδή η Ενωση Ξενοδοχείων Λακωνίας. Ο φορέας αυτός μέσα από ένα πλήρες και τεκμηριωμένο στρατηγικό σχέδιο μάρκετινγκ θα καλύπτει τις ανάγκες προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Λακωνίας.συμμετοχή των μεγάλων δήμων θα είναι 35.000 ευρώ ετησίως και των μικρότερων 25.000 ευρώ.

Η παραπάνω πρόταση έγινε στο γεύμα εργασίας με θέμα συζήτησης “Το μέλλον του λακωνικού τουρισμού σε περίοδο οικονομικής κρίσης“, που οργάνωσε την Τετάρτη 26/1 η Ενωση Ξενοδοχείων Λακωνίας, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της ένωσης και υπεύθυνου του τομέα τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Δ. Πολλάλη,  στο ξενοδοχείο “Μανιάτης“ στη Σπάρτη.

Οι ομιλητές, ο πρόεδρος της Ενωσης Δημήτρης Πολλάλης και ο επιστημονικός συνεργάτης της, δρ. Δημήτρης Κούτουλας, παρουσίασαν ένα σχέδιο μάρκετινγκ και δράσης για το μέλλον του λακωνικού τουρισμού, που προβλέπει πολύ συγκεκριμένες ενέργειες οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν σε κάθε λακωνικό δήμο ξεχωριστά, αλλά και από κοινού σε όλους τους δήμους.

Ειδικότερα, ο κ. Κούτουλας τόνισε την ανάγκη συνεργασίας φορέων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για την τουριστική ανάπτυξη του νομού. Επεσήμανε δε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία για την τουριστική κίνηση στη Λακωνία, ο μέχρι τώρα σχεδιασμός αποδείχτηκε αναποτελεσματικός. Ενδεικτικό είναι ότι από το 2001 και μετά η τουριστική κίνηση παρουσιάζει πτώση, ενώ οι επισκέπτες είναι κυρίως περιηγητές. Και αυτό παρόλο που ο νομός προσφέρεται για πολυήμερες διακοπές και υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές. Ομως -συνέχισε- την καλή εικόνα τη χαλάνε το κακό οδικό δίκτυο, τα σκουπίδια και οι ακριβές τιμές. Επίσης, τόνισε πως τα έντυπα και η συμμετοχή σε εκθέσεις δεν προσφέρουν σχεδόν τίποτα εφόσον το κύριο μέσο προσέγγισης τουριστικής πελατείας είναι το Διαδίκτυο.

Ο κ. Πολλάλης στην ομιλία του εστίασε στους στρατηγικούς στόχους για την ανάπτυξη του τουρισμού, με πρώτο την καθιέρωση της Λακωνίας ως προορισμού πολυήμερων διακοπών. 

Είπε επίσης ότι οι δήμοι θα πρέπει να συνεργαστούν μεταξύ τους για την ανάπτυξη αποτελεσματικών ενεργειών προβολής και προγραμμάτων με στόχο, αλλά και την υποστήριξη υποδομών ποιότητας. Τόνισε, τέλος, πως ένας ενιαίος φορέας -με την προϋπόθεση ότι θα λειτουργεί με εξειδικευμένο προσωπικό- θα είναι πιο αποτελεσματικός από τα μεμονωμένα Γραφεία Τουρισμού σε κάθε δήμο. Ακόμη, θα είναι σε θέση να σχεδιάζει και να υλοποιεί δράσεις ανάδειξης και προβολής της  τουριστικής φυσιογνωμίας του νομού.

Πηγή http://www.eleftherianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: