Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Σε αδιέξοδο ο προεκλογικός αγώνας της Ν.Δ. στην Πελοπόννησο.

19 Οκτωβρίου 2010. 

Σε επικοινωνιακό αδιέξοδο μοιάζει να βρίσκεται η προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ. στην Πελοπόννησο αφού το επιτελείο που έχει αναλάβει την καμπάνια του υποψήφιου συνεχίζει να μεταδίδει αντικρουόμενα μηνύματα ενώ και η αντιμετώπιση του Π. Τατούλη μοιάζει να είναι εξαιρετικά προβληματική.

Η σύγχιση που επικρατεί φτάνει σε σημείο που κάποιοι να νομίζουν ότι υποψήφιος της Ν.Δ. στην Πελοπόννησο δεν είναι ο Δ. Δράκος αλλά ο πρόεδρος του κόμματος Αντ. Σαμαράς αφού φαίνεται ότι η μονομαχία έχει πάρει προσωπικά χαρακτηριστικά για την ηγεσία του κόμματος.




Στις επισκέψεις του αρχηγού της Ν.Δ. σε διάφορους νομούς της Πελοποννήσου ήταν εμφανές στα βίντεο (που είναι εύκολο να βρεθούν στο Διαδίκτυο) ότι όλα τα «φώτα» έπεφταν στον πρόεδρο ο δε κ. Δράκος είτε εμφανιζόταν στην άκρη κάποιου κομματικού πάνελ απομονωμένος (στην Αρκαδία) ή διαγκωνιζόταν με τοπικούς παράγοντες στο δρόμο για να βρεθεί δίπλα στον πρόεδρο (στην Κορινθία).

Τα περίεργα που συμβαίνουν σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία είναι αρκετά. Πρώτα απ’ όλα ο Δ. Δράκος ένας πολύ αξιόλογος πολιτικός με μεγάλη δημοφιλία στην Μεσσηνία επελέγη με τη λογική του πιο μετριοπαθούς και με περισσότερα κεντρώα χαρακτηριστικά από το Γιάννη Μανώλη άρα θα μπορούσε να απευθυνθεί σε ευρύτερα ακροατήρια.

Αντ’ αυτού έχει παγιδευθεί τόσο στους κομματικούς μηχανισμούς όσο και στην εμμονή της Ν.Δ. να κάνει προεκλογική «σημαία» το Μνημόνιο σε κάθε Περιφέρεια, κόντρα όμως σε ένα υποψήφιο που δεν είναι ΠΑΣΟΚ το αποτέλεσμα είναι ο κ. Δράκος να «σπρώχνεται» διαρκώς στη γωνία απευθυνόμενος πλέον μόνο στη «λαική Δεξιά» τη στιγμή που η Κεντροδεξιά έχει μετατοπισθεί προς την άλλη πλευρά .

Εάν όμως επρόκειτο να απευθυνθούν εξ’ αρχής μόνο σε αυτό το ακροατήριο θα έπρεπε να είχαν επιλέξει τον κ. Μανώλη που έχει πολύ καλύτερη σχέση και όχι να «κάψει» τον κ. Δράκο αφού είναι οφθαλμοφανές ότι ο Μεσσήνιος Νομάρχης αισθάνεται ιδιαίτερα άβολα τόσο με τη ρητορική που έχει επιλεχθεί όσο και με το γεγονός ότι η ηγεσία της Ν.Δ. τον έχει κυριολεκτικά «καπελώσει» από την αρχή της υποψηφιότητάς του μέχρι τώρα.

Θεωρητικά το μεγαλύτερο αλαλούμ θα έπρεπε να υπάρχει στο συνδυασμό Τατούλη όπου αυτό που συμβαίνει είναι κατά βάση ένα πολιτικό «πείραμα» που ξεκινά από την κεντροδεξιά και καταλήγει στις παρυφές της Αριστεράς.

Αντ’ αυτού φαίνεται να συμβαίνει το ανάποδο. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και εκεί προβλήματα εκ φύσεως (που όμως έχουν αντιμετωπισθεί στην πορεία) είναι έκπληξη ότι ενώ η Ν.Δ. ανακοίνωσε πολύ νωρίτερα τον υποψήφιο εξακολουθεί να μην μπορεί να αποφασίσει τι μήνυμα θέλει να περάσει στο κοινό της Περιφέρειας ενώ φαίνεται ότι δεν μπορεί να βρει και τον «παλμό» αυτού του κοινού.

Για παράδειγμα στην Κορινθία, μία κομβική περιοχή για την έκβαση του αγώνα (και όχι μόνο επειδή είναι ο δεύτερος πληθυσμιακά νομός) κατ’ αρχάς έπρεπε να σπεύσει ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος μαζί με όλη σχεδόν την υπόλοιπη ηγεσία για να πείσει το Νομάρχη Ν. Ταγαρά, επικοινωνιακά δε εξετέθη όλη η ηγεσία του κόμματος σε ταβέρνα του Λεχαίου.

Αφού τελικά ο κ. Ταγαράς μετά από αρκετή σκέψη απεδέχθη την πρόταση στη συνέχεια ξεκίνησε νέος αγώνας ώστε να δημιουργηθεί αξιόλογο ψηφοδέλτιο με αμέτρητα τηλεφωνήματα από τα κεντρικά του κόμματος να κάμψουν την άρνηση πολλών στελεχών για διάφορους λόγους.

Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει ένα παγωμένο κλίμα το οποίο ο κ. Ταγαράς παλεύει (με ιδιαίτερο ζήλο είναι η αλήθεια) να αναστρέψει αλλά εάν αυτό δεν γίνει σε ικανοποιητικό βαθμό τις επόμενες 3 εβδομάδες θα υπάρξει σημαντικό πρόβλημα αφού με τα σημερινά δεδομένα περίπου 10.000 Νεοδημοκρατικοί ψήφοι αναμένεται να μετακινηθούν.

Με δεδομένο ότι παραδοσιακά η Πελοπόννησος είναι «γαλάζια» και με δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ «σύρεται» εν μέρει πίσω από τον Π. Τατούλη αυτό αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα για το επιτελείο του κ. Δράκου.

Διότι εάν επρόκειτο για υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Δράκος θα έκανε «πάρτυ». Τώρα όμως ο στόχος είναι «κινούμενος». Η δε κίνηση του κ. Τατούλη να αγνοήσει την επιλογή του ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία και να προτείνει άλλο υποψήφιο ήταν μια «χαμένη ευκαιρία» για το επιτελείο του κ. Δράκου που θα μπορούσε να μιλήσει καθαρά για «υποψηφιότητα ΠΑΣΟΚ».

Για να συνοψίσουμε, στο ξεκίνημα της προεκλογικής διαδικασίας γνωρίζαμε ότι η Ν.Δ. κερδίζει σε Μεσσηνία, Λακωνία με μεγάλο σκορ και ψάχνει να μην χάσει στην Κορινθία με βαρύ σκορ για να κερδίσει στην Περιφέρεια.

Με τα σημερινά δεδομένα εκτός από την Αρκαδία, πλέον πρόβλημα έχει και η Κορινθία και η Λακωνία και το μόνο το οποίο μπορεί να περιμένει είναι ένας δεύτερος γύρος στον οποίο η Αριστερά και το ΛΑΟΣ θα ψηφίσουν τον κ. Δράκο. Πόσο πιθανό είναι αυτό θα το δούμε τις επόμενες εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: