Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Άρχισαν και οι καταγγελίες για τον Σούκο...

20 Οκτωβρίου 2010.

Επίθεση κατά του νυν Γ.Γ Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτη Χατζημιχάλη, για την απόφασή του "να δώσει άδεια να έρθουν σκουπίδια από άλλο Νομό, για να τα επεξεργαστεί δήθεν η εταιρεία «Σούκος» στην Μαραθώλακα του Ταϋγέτου", εξαπέλυσαν σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Θ. Πετράκος και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ν. Πατσαρινός, της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου".
Με ανακοίνωση - καταγγελία, αφήνουν και υποννούμενα για την "επιθυμία" του κ. Χατζημιχάλη να επιβάλλει την εταιρία "Σούκος ρόμποτς" του συμπατριώτη του κ. Σούκου, ως λύση για τη διαχείρηση των σκουπιδιών. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη "βιασύνη" του κ. Χατζημιχάλη να περάσει το νέο ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου ακόμα και άνευ γνωμοδότησης από το περιφερειακό συμβούλιο λίγο πριν λήξει η θητεία του, προκαλλούν τα εύλογα ερωτήματα των πολιτών.

 - Αντίδραση και από Μπερεδήμα για την υπόθεση, με επίθεση και κατά Νίκα...
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου".

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης  του συνδυασμού ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, Θανάσης Πετράκος και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης  Μεσσηνίας Νίκος Πατσαρίνος τόνισαν:

«Καταγγέλλουμε τον Γ.Γ Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Χατζημιχάλη για την απαράδεκτη απόφασή του να επιβάλλει με το «έτσι θέλω» την εταιρεία «Σούκος», ως τη λύση για τη διαχείριση των σκουπιδιών.
Ο κ. Χατζημιχάλης δε σεβάστηκε ούτε την απόφαση του δικαστηρίου με την απόφασή του να δώσει άδεια να έρθουν σκουπίδια δεματοποιημένα από άλλο Νομό για να τα επεξεργαστεί δήθεν η εταιρεία «Σούκος» στην Μαραθώνακα του Ταϋγέτου.
Οι απαράδεκτες ενέργειες αυτές του κ. Χατζημιχάλη πρέπει να ενεργοποιήσουν άμεσα τα συναρμόδια Υπουργεία τα οποία οφείλουν να παρέμβουν και να ζητήσουν τις ευθύνες από τον κ. Χατζημιχάλη».


 - Δήλωση Μπερεδήμα 

«Ένα ακόμη θλιβερό επεισόδιο στο σίριαλ με τη «Μαραθόλακκα», είχαμε χτες με την απόπειρα εναπόθεσης στη χωματερή μπαλοποιημένων σκουπιδιών από το Κρανίδι, με σκοπό την επεξεργασία τους από τη μονάδα του Σούκου.
Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή πιστή στην τακτική του… Πόντιου Πιλάτου δήλωσε δια του αρμόδιου αντιδημάρχου της Ι. Καμβυσίδη, αλλά και του γενικού γραμματέα του Δήμου Καλαμάτας Π. Κουτσογιαννόπουλου, ότι δε γνώριζε τίποτα για το γεγονός. Ούτε ποιος έδωσε εντολή, ούτε πως έφτασαν τα σκουπίδια στην Καλαμάτα.
Προς στιγμή, θέλαμε να τους πιστέψουμε. Πως είναι δυνατόν, όμως, να μπαίνουν φορτηγά τόνων στο χώρο της χωματερής κι αυτά να μην ελέγχονται από κανέναν; Τηρούνται στη «Μαραθόλακκα» κάποιοι κανόνες ασφάλειας ή όχι; Ακόμα κι αν δεν άρεσε, όπως δήλωσε δημόσια, στον απερχόμενο δήμαρχο η απόφαση του Δικαστηρίου για απαγόρευση χρήσης της χωματερής, δεν είναι υποχρεωμένος αυτός και οι άλλοι αρμόδιοι του Δήμου, να φροντίζουν επιμελώς για την τήρησή της;
Αν δεν υπήρχαν οι κάτοικοι στο χώρο να αντιδράσουν για το γεγονός, οι άνθρωποι της Δημοτικής Αρχής (αν υπάρχει κάποιος εκεί σε καθημερινή βάση) θα αντιδρούσαν; Είναι δυνατό να δίνεται εντολή από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο ΦΟΔΣΑ Αργολίδας να μεταφέρει μπαλοποιημένα σκουπίδια στη χωματερή και η αρμόδια Δημοτική Αρχή να μην έχει ενημερωθεί;
Επειδή όλα τα παραπάνω είναι απίθανο να συμβαίνουν, το χθεσινό γεγονός είναι μία ακόμα απόδειξη για το πώς πορεύεται η απερχόμενη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας στο μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Με κουτοπονηριά. Κι ο λαός τέτοιες συμπεριφορές ενίοτε τις τιμωρεί …». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: