Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Παπανδρέου : H Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο των αποφάσεων.

11 Mαρτίου 2011.
"...H Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο των αποφάσεων που θα ληφθούν σήμερα για την οικονομική κρίση στην ευρωζώνη και την κατάσταση στη Βόρεια Αφρική..."...Αυτό, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι και στα δύο μέτωπα η Ελλάδα κάνει ότι είναι δυνατόν....

...Τη θέση του Γ. Παπανδρέου ακολούθησε και ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Έντα Κένι. «Μετά από δύο ημέρες θητείας, βρίσκομαι εδώ με ένα ισχυρό αίτημα από το λαό της Ιρλανδίας για βελτίωση των όρων από ΕΕ-ΔΝΤ».

***Δηλώσεις Γ. Παπανδρέου για Λιβύη και μεταναστευτικό...
...Η ΕΕ έχει δείξει κοινή στάση και φωνή για την καταδίκη της βίας στη Λιβύη και του καθεστώτος και λαμβάνει αποφάσεις για ενισχυμένα μέτρα κυρώσεων, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, με αντικείμενο την κατάσταση στη Βόρεια Αφρική και τη Λιβύη.
...Στις δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις δημοκρατικές αλλαγές στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και τη βούλησή τους να σταθούν δίπλα στους λαούς όλης αυτής της περιοχής και στις προσπάθειές τους για την υλοποίηση των οραμάτων για μια κοινωνία δημοκρατική, ελεύθερη και δικαιοσύνης.
...Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, η ΕΕ τόνισε ακόμη την ετοιμότητά της για στήριξη, με ανθρωπιστική βοήθεια, όλων των περιοχών και ιδιαίτερα του λαού της Λιβύης αλλά και των προσφύγων άλλων χωρών.
...Σε ότι αφορά ειδικότερα την ανθρωπιστική βοήθεια, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην Ελλάδα, που διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο με τις προσπάθειές της όπως είναι η μεταφορά 15.000 Κινέζων αλλά και πολλών άλλων ξένων υπηκόων από τη Λιβύη.
...Αναφερόμενος στη σημερινή μεταφορά τριών Ολλανδών πολιτών από τη Λιβύη στην Ελλάδα και στη συνέχεια στην Ολλανδία, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο Ολλανδός ομόλογός του, του μετέφερε με ιδιαίτερη συγκίνηση τις ευχαριστίες ολόκληρου του ολλανδικού λαού προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την επιτυχή αυτή επιχείρηση.
...Αναφερόμενος στην απόφαση των «27» να υπάρξει μέχρι τον Ιούνιο ένα συνολικό σχέδιο για την αντιμετώπιση μεταναστευτικών και προσφυγικών ρευμάτων, ο κ. Παπανδρέου τόνισε την ιδιαίτερη κατάσταση της Ελλάδας που δέχεται το 90% των λαθρομεταναστών, οι οποίοι οδεύουν προς την Ευρώπη από τη χώρα μας, τονίζοντας τις διαβεβαιώσεις που διατυπώθηκαν για συγκεκριμένες πολιτικές.
...Τέλος, ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να στηριχθούν οι χώρες που βρίσκονται στο μέτωπο αυτών των εξελίξεων, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί χώρα σταθερότητας για την Ευρώπη.
...Σε ότι αφορά τη συζήτηση που θα ακολουθήσει μεταξύ των ευρωπαίων ηγετών για την κρίση στην ευρωζώνη, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι με αυτές τις αποφάσεις το ζητούμενο «είναι να σταθεροποιήσουμε ολόκληρη την ευρωζώνη, μαζί και την Ελλάδα, και αυτή τη μάχη θα δώσουμε τώρα».
...(ΑΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: