Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Καταστροφές σε Καλιφόρνια και Όρεγκον από το τσουνάμι !

12 Μαρτίου 2011.
Ο κυβερνήτης Τζέρι Μπράουν κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε τέσσερις περιοχές στην Καλιφόρνια την Παρασκευή καθώς το τσουνάμι που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία έπληξε την Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, αναγκάζοντας τις αρχές να προχωρήσουν εσπευσμένα στην εκκένωση παράκτιων περιοχών και καταστρέφοντας δεκάδες πλεούμενα..
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος αγνοείται....
...Η απόφαση του Μπράουν θα διευκολύνει την αποδέσμευση ομοσπονδιακών κεφαλαίων για την αποκατάσταση των ζημιών από τα σεισμικά κύματα στην Καλιφόρνια.
...Το τσουνάμι προκάλεσε επίσης ζημιές στο Όρεγκον.
...Οι συνέπειες των κυμάτων απειλούν "τις κομητείες Δελ Νόρτε, Χούμπολντ, Σαν Ματέο και Σάντα Κρους", ανέφερε ανακοινωθέν του γραφείου του κυβερνήτη Μπράουν.
...Μια από τις χειρότερα πληγείσες κοινότητες είναι η Κρέσεντ Σίτι, 560 χλμ. βόρεια του Σαν Φρανσίσκο, όπου τουλάχιστον 35 πλεούμενα καταστράφηκαν σε λιμάνι.
...Περίπου 7.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν προσωρινά τις εστίες τους πριν το πλήγμα του τσουνάμι.
...Στην πόλη αυτή ένα τσουνάμι είχε στοιχίσει τη ζωή 11 ανθρώπων το 1964. Η Λίσα Έκερς, διευθύντρια του λιμανιού στην πόλη Σάντα Κρους, εκτίμησε ότι οι ζημιές μόνο σε αυτό φθάνουν τα 10 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
...Στο μεταξύ η ακτοφυλακή των ΗΠΑ αναζητά έναν άνδρα ο οποίος είχε πάει να φωτογραφίσει το τσουνάμι μαζί με δύο φίλους του κοντά στο Κρέσεντ Σίτι αλλά παρασύρθηκε από τα κύματα στα ανοικτά.
...Οι άλλοι δύο άνδρες κατάφεραν να σωθούν, σύμφωνα με τις αρχές.
...Μεγάλες ζημιές αναφέρθηκαν και στο Όρεγκον, ειδικά στο Μπρούκινγκς Χάρμπορ....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: