Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Ο σεισμός ισοπέδωσε την Ιαπωνία...

12 Μαρτίου 2011.
Η πλήρης έκταση της καταστροφής στην Ιαπωνία από το σεισμό των 8,9 βαθμών αποκαλύφθηκε το πρωί σήμερα, Σάββατο, με τουλάχιστον 1.300 νεκρούς, σύμφωνα με εγχώρια ΜΜΕ, ο επίσημος προσωρινός απολογισμός κάνει λόγο για 300 θύματα
, ενώ η  η αστυνομία κάνει λόγο για χίλιους νεκρούς και αγνοούμενους, 1.000 τραυματίες και τεράστιες υλικές ζημιές...Ο αριθμός των κτηρίων που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή μερικώς ανέρχεται κατά τα μέχρι στιγμής στοιχεία σε 3.400, μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo επικαλούμενο την εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών....
Σύμφωνα με το γεωφυσικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), στις 04:00 το πρωί σήμερα σημειώθηκε νέος ισχυρός μετασεισμός 6,8 βαθμών με σχεδόν το ίδιο επίκεντρο.
...Ο Γιουκίο Εντάνο, εκπρόσωπος της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ναότο Καν, δήλωσε ότι ο απολογισμός των νεκρών από το σεισμό της Παρασκευής ενδέχεται να ξεπεράσει κατά πολύ τους 1.000.
...Εικόνες που μεταδόθηκαν από εγχώριους τηλεοπτικούς σταθμούς καταγράφουν ισοπεδωμένα χωριά, διαλυμένα κτήρια σε δρόμους πόλεων, τεράστιες εκτάσεις πλημμυρισμένες από τα σεισμικά κύματα.
...Ο στρατός της Ιαπωνίας κινητοποίησε χιλιάδες άνδρες για τις προσπάθειες διάσωσης, ενώ ομάδες διασωστών από πολλές χώρες σπεύδουν στις πληγείσες περιοχές.
....Οι αρχές έχουν αναπτύξει πάνω από 20.000 άτομα, 190 αεροσκάφη και 25 πλεούμενα στις περιοχές που επλήγησαν από το σεισμό και το τσουνάμι στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.
...Στις σωστικές προσπάθειες συμμετέχουν δυνάμεις των ΗΠΑ οι οποίες σταθμεύουν στην Ιαπωνία.
...Η κατάσταση παρέμενε σοβαρή σε δύο πυρηνικά ηλεκτροπαραγωγικά εργοστάσια, όπου η εταιρία Tepco ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην έκλυση ραδιενεργού ατμού για να μειωθεί η αφύσικα υψηλή πίεση στους αντιδραστήρες.
...Ο σεισμός προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στα συστήματα ψύξης των αντιδραστήρων ελαφρού ύδατος.
...Οι αρχές διέταξαν να εκκενωθούν κι άλλες περιοχές σε ακτίνα 10 χλμ. γύρω από το εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι, ή Φουκουσίμα 1, και 3 χλμ. γύρω από το εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταΐνι, ή Φουκουσίμα 2....
Το μέτρο αφορά συνολικά περίπου 45.000 ανθρώπους.
...Οι μετρήσεις ραδιενέργειας μέσα στο Φουκουσίμα 1 ήταν 1.000 φορές πάνω από το φυσιολογικό, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo νωρίτερα σήμερα, επικαλούμενο την υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας της Ιαπωνίας.
...Η κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι δεν έχει υπάρξει διαρροή ραδιενέργειας από τα εργοστάσια.
"Δεν είναι πιθανό να υπάρξει [μια καταστροφή τύπου] Τσέρνομπιλ σε έναν αντιδραστήρα ελαφρού ύδατος.
...Η απώλεια ψύξης σημαίνει αύξηση της θερμοκρασίας, αλλά ταυτόχρονα σταματά την αντίδραση", δήλωσε ο Ναότο Σεκιμούρα, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο.
"...Ακόμα και εάν πραγματωθεί το χειρότερο δυνατό σενάριο, θα σημάνει ότι θα υπάρξει διαρροή ραδιενέργειας και ζημιά στον εξοπλισμό, αλλά όχι έκρηξη...Εάν η διαδικασία αποδέσμευσης ραδιενεργού ατμού γίνει με προσοχή θα υπάρξει διαρροή λίγης ραδιενέργειας.
Ασφαλώς όχι πέραν μιας ακτίνας 3 χλμ.", πρόσθεσε.
...Ο πρωθυπουργός Ναότο Καν επιθεώρησε τις πληγείσες περιοχές από ελικόπτερο....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: