Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

"Το ραδιενεργό νέφος απειλεί το Τόκιο"

15 Μαρτίου 2011.
Η Γαλλική πρεσβεία στο Τόκιο με ανακοίνωση που εξέδωσε τα ξημερώματα σήμερα, προειδοποιεί ότι, χαμηλού επίπεδου ραδιενεργή μόλυνση, που προέρχεται από τη διαρροή ραδιενεργών υλικών, που ακολούθησε τη νέα έκρηξη στον αντιδραστήρα 2 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσάμα, αναμένεται να φθάσει στην ατμόσφαιρα, πάνω από το Τόκιο, περίπου σε 10 ώρες.
...Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιαπωνικό ιστότοπο της πρεσβείας, προτρέπει τους Γάλλους πολίτες που ζουν στην πόλη, να παραμείνουν στις κατοικίες τους, αποφεύγοντας τις μετακινήσεις, να σφραγίσουν τα παράθυρα και να διατηρούν την ψυχραιμία τους.
...Η νέα έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, στο πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Φουκουσάμα, αυτή τη φορά στον αντιδραστήρα 2, κατέστρεψε το περίβλημα του πυρήνα του αντιδραστήρα με αποτέλεσμα να σημειωθεί διαρροή ραδιοενεργών υγρών, αλλά και ραδιενεργού ατμού.
...Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Κιότο, επικαλούμενο αναφορές του υπεύθυνου του εργοστασίου, αμέσως μετά τη νέα έκρηξη, η πίεση μειώθηκε στον αντιδραστήρα, πράγμα που μαρτυρά πιθανή διαρροή υλικού....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: