Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

"Μπράβο" από τη ΝΔ στον Γ. Παπανδρέου.

12 Μαρτίου 2011..
Διαφορετικές είναι οι αντιδράσεις και οι εκτιμήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, μετά τη σύνοδο κορυφής, όπου η Ελλάδα πέτυχε την επιμήκυνση του ορίου αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ και τη μείωση του επιτοκίου από το 5,2% σε 4,2%.
...Για «σημαντική απόφαση για την Ευρώπη με θετικές επιπτώσεις και για την Ελλάδα», έκανε λόγο ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδ. σταθμό "Flash", αναφορικά με την απόφαση της συνόδου κορυφής, ενώ τόνισε ότι αρκετές από τις αποφάσεις που ελήφθησαν αποτελούσαν και προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας...
...Δόθηκε ένα σημαντικό, ένα ισχυρό, ένα συντονισμένο, ρεαλιστικό μήνυμα -και προς τις αγορές και προς όλο τον κόσμο- ότι η Ευρώπη θέλει καλύτερο δημοσιονομικό συντονισμό και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε: αυτή η πρόταση είναι ιδιαίτερα σημαντική και για την Ελλάδα. Κάθε χώρα θα αποφασίζει το δικό της μείγμα πολιτικών και θα λαμβάνονται υπόψη ιδιαίτερες προκλήσεις σε κάθε χώρα, για το πώς θα αντιμετωπίσει την ανταγωνιστικότητα.
...Για «αντιδραστικότατη συμφωνία» που θα επιφέρει «νέα και σαρωτικά μέτρα σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και ιδιωτικοποίηση των πάντων», έκανε λόγο η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα.
...Το ΚΚΕ δικαιώθηκε πλήρως στην εκτίμησή του ότι τελικά θα επιτυγχάνονταν συμφωνία, δήλωσε η κ.Παπαρήγα και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ότι λέει ψέματα, όσον αφορά στο περιεχόμενο της συμφωνίας.
«...Από την Ευρώπη μπορεί να μην πετύχαμε το μάξιμουμ των επιδιώξεων μας, αλλά πήραμε πολλά περισσότερα από όσα υπολόγιζαν οι πεσιμιστές. Το θέμα είναι τώρα ποιος θα διαχειριστεί τη νέα ευκαιρία που μας δόθηκε. Προφανώς η δομή αυτής της κυβέρνησης που απέτυχε παταγωδώς στο δεκάμηνο του Μνημονίου, δεν αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για το μέλλον της Ελλάδος, που τόσο έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός», τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.
«...Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι η επιμήκυνση των 110 δισ. δίνεται ως αντάλλαγμα με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και με νέα Μνημόνια και νέα βάρη στον ελληνικό λαό», αναφέρει, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
«...Ο 'Ελληνας πρωθυπουργός και η κυβέρνηση πρέπει στη Σύνοδο Κορυφής στις 25 του μήνα, να μην απωλέσει το τελευταίο διαπραγματευτικό χαρτί. Να μη συμφωνήσει για το Ευρωπαϊκό Μνημόνιο, για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, να μη δώσει στην κ. Μέρκελ αυτό που ζητά, με αντάλλαγμα το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και νέα βάρη στον ελληνικό λαό», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του.
...Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και η μείωση του επιτοκίου, παρά το ότι αναμένονταν να είναι μεγαλύτερης διάρκειας και μεγαλύτερου εύρους αντιστοίχως, αποτελεί θετική εξέλιξη. Αρνητική όμως εξέλιξη συνιστά η εξακολούθηση της απόρριψης έκδοσης του ευρωομολόγου, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.
...«Οι χθεσινές εξελίξεις δικαίωσαν τη Δημοκρατική Συμμαχία που έλεγε ότι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο η Ευρώπη θα μας βοηθήσει», ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία πρόσθεσε: «...Πρέπει άμεσα να συνεννοηθούμε να προχωρήσουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, οι αποκρατικοποιήσεις, η μείωση του δημόσιου τομέα και η στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Πρώτη πράξη ευθύνης του πολιτικού συστήματος θα είναι το σχέδιο ανόρθωσης της χώρας να ψηφιστεί από 180 βουλευτές στη Βουλή, όπως έχουμε προτείνει»
...(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: