Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Εγινε τελικά η έκρηξη στον ιαπωνικό πυρηνικό σταθμό.

12 Μαρτίου 2011..
Ο Γιουκίο Εντάνο, εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ιάπωνα πρωθυπουργού Ναότο Καν, επιβεβαίωσε σήμερα ότι σημειώθηκε έκρηξη και διαρροή ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι (ή Φουκουσίμα 1) που ανήκει στην εταιρεία ηλεκτροδότησης της Ιαπωνίας Tokyo Electric Power Co (TEPCO)...Νωρίς το πρωί, είχαμε γράψει ότι ήταν ορατός ένας τέτοιος κίνδυνος....(Γ.Τ.)...(ΦΩΤΟ : ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ)
«Ερευνούμε τα αίτια και την κατάσταση και θα τα δημοσιοποιήσουμε μόλις έχουμε περισσότερες πληροφορίες», δήλωσε ο Εντάνο.
...Πρόσθεσε εξάλλου ότι οι αρχές «λαμβάνουν όλα τα μέτρα ώστε να διασφαλίσουν την ασφάλεια των κατοίκων» της γύρω περιοχής.
Η υπηρεσία πυρηνικής και βιομηχανικής ασφάλειας της Ιαπωνίας εκτίμησε ότι είναι μικρές οι πιθανότητες να υπάρχουν σοβαρές ζημιές οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν το δοχείο του αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo.
...Η διάμετρος εκκένωσης -με κέντρο τα εργοστάσια Φουκουσίμα 1 και 2- επεκτάθηκε στα 20 χιλιόμετρα από τα 10 χιλιόμετρα που ήταν μέχρι τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.
Η τοπική κυβέρνηση έλαβε αυτή την εντολή από την κυβέρνηση, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Jiji.
...Πάντως τα επίπεδα ραδιενέργειας γύρω από τους πυρηνικούς σταθμούς έχουν μειωθεί έπειτα από την αύξηση που είχαν σημειώσει μετά την έκρηξη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo, επικαλούμενο την ιαπωνική υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας.
...Εξάλλου τέσσερις εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό «τραυματίστηκαν ελαφρά» από την έκρηξη, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση NHK.
...Ειδικοί και δημοσιογράφοι κάλεσαν επίσης όσους από τους κατοίκους βρίσκονται εκτός οικίας να προστατεύσουν το αναπνευστικό τους σύστημα καλύπτοντάς το με ένα βρεγμένο μαντήλι και να καλυφθούν όσο το δυνατόν καλλίτερα ώστε να αποφεύγεται η απευθείας έκθεση του δέρματος με τον αέρα.
...Σύμφωνα με την Tepco, η έκρηξη σημειώθηκε μετά από μετασεισμό και η σκεπή και οι τοίχοι του κτιρίου που στέγαζαν τον αντιδραστήρα κατέρρευσαν, μεταδίδει το ΝΗΚ.
...Η εταιρεία είχε προχωρήσει στην ελεγχόμενη έκλυση ραδιενεργού ατμού για να αντιμετωπίσει την αφύσικα υψηλή πίεση σε τουλάχιστον έναν αντιδραστήρα στο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό της εργοστάσιο Φουκουσίμα Νο2, αφού έκανε το ίδιο και στο πρώτο εργοστάσιο όπου οι αντιδραστήρες αντιμετώπιζαν πρόβλημα μετά τον ισχυρό σεισμό ο οποίος έπληξε τη χώρα, μετέδωσε σήμερα Σάββατο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Jiji.
Προηγουμένως, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι απώλεσε την δυνατότητα να ελέγχει την πίεση στους αντιδραστήρες σε ένα δεύτερο ηλεκτροπαραγωγικό πυρηνικό εργοστάσιό της στη Φουκουσίμα, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, μετά το σεισμό 8,9 βαθμών στη χώρα.
...Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν κάλεσε να επεκταθεί η διάμετρος της ζώνης εκκένωσης -με κέντρο το εργοστάσιο- στα 10 χιλιόμετρα από τα 3, λόγω του κινδύνου μόλυνσης πολιτών από τη ραδιενέργεια, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Jiji, επικαλούμενο το υπουργείο Βιομηχανίας της Ιαπωνίας.
...Τον αντιδραστήρα εκμεταλλεύεται η εταιρεία Tokyo Electric Power (Tepco) και αυτός τροφοδοτεί, εν μέρει, την πρωτεύουσα. Βρίσκεται σε απόσταση 250 χλμ. βόρεια του Τόκιο.
...Ο στρατός των ΗΠΑ δεν παρέδωσε ψυκτική ουσία για χρήση σε Ιαπωνικό πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα μετά τον πολύ ισχυρό σεισμό της Παρασκευής, δήλωσαν σήμερα Αμερικανοί αξιωματούχοι.
...Η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χίλαρι Κλίντον είχε πει νωρίτερα ότι «στοιχεία» της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ παρέδωσαν «ποσότητα μιας πολύ σημαντικής ψυκτικής ουσίας» σε Ιαπωνικό πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο όπου σημειώθηκε υπερθέρμανση αντιδραστήρα λόγω του σεισμού των 8,9 βαθμών.
...Ένας αξιωματούχος είπε ότι πιστεύει πως στην Κλίντον μεταφέρθηκε ότι η Ιαπωνία ζήτησε το υλικό, οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν να το δώσουν και επιχείρηση βρισκόταν σε εξέλιξη-η οποία όμως δεν προχώρησε. Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ έκανε την δημόσια σχετική τοποθέτησή της πριν ενημερωθεί σχετικά, πρόσθεσε.
«...Αντιλαμβανόμαστε ότι τελικά η Ιαπωνική κυβέρνηση χειρίστηκε την κατάσταση μόνη της», δήλωσε άλλος αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, μιλώντας υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του...(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: