Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ορατό το σενάριο πυρηνικής καταστροφής.

14 Μαρτίου 2011.
Οι ράβδοι του πυρηνικού καυσίμου σ' έναν ιαπωνικό αντιδραστήρα που επλήγη από το σεισμό έχουν πλέον αποκαλυφθεί πλήρως, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Jiji επικαλούμενο την εταιρεία που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό, την Tokyo Electric Power Co....η ανακοίνωση αφορά τον αντιδραστήρα αριθμός 2 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, όπου νωρίτερα σήμερα αναφέρθηκε πως μειώνεται το επίπεδο του ψυκτικού υγρού γύρω από τον πυρήνα του αντιδραστήρα.......Το Jiji μετέδωσε πως δεν μπορεί να αποκλειστεί η τήξη των ράβδων καυσίμου. Κάτι τέτοιο αυξάνει τον κίνδυνο να υποστεί βλάβη το κέλυφος του αντιδραστήρα και να υπάρξει ενδεχομένως διαρροή ραδιενέργειας, λένε οι εμπειρογνώμονες.
...Προηγουμένως, οι ιαπωνικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι ψύχονται με ασφάλεια δυο πυρηνικοί αντιδραστήρες στον πυρηνικό σταθμό που επλήγη από το σεισμό, στις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, κοντά στο άλλο πυρηνικό συγκρότημα όπου αγωνίζονται ακόμα να ψύξουν τρεις υπερθερμασμένους αντιδραστήρες, μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ.
...Σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων, οι δυο πυρηνικοί αντιδραστήρες που ψύχονται με ασφάλεια βρίσκονται στο συγκρότημα Φουκουσίμα Νταϊνί κοντά στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊτσί.
...Οι αντιδραστήρες Νο.1 και Νο.3 του πυρηνικού σταθμού υπέστησαν αντίστοιχες βλάβες, που προκάλεσαν εκρήξεις στα κτίρια που στεγάζουν τους δύο αντιδραστήρες.
...Στη Βιέννη, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενεργείας (IAEA) ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, το κέλυφος του αντιδραστήρα Νο 3 δεν έχει υποστεί ζημίες από τη σημερινή έκρηξη στο κτίριο του αντιδραστήρα Νο. 3.
«...Έκρηξη σημειώθηκε στο κτίριο του αντιδραστήρα, αλλά το κέλυφος του αντιδραστήρα δεν υπέστη ζημίες. Ο θάλαμος ελέγχου του αντιδραστήρα No. 3 παραμένει σε λειτουργία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της IAEA.
...Η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφαλείας απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο δυστυχήματος τύπου Τσερνόμπιλ, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Στρατηγικής, τον οποίο επικαλέστηκε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji.
...«Δεν υπάρχει απολύτως καμία πιθανότητα για ένα Τσερνόμπιλ», τόνισε ο Κοϊτσίρο Γκένμπα στα μέλη του κυβερνώντος κόμματος, μεταφέροντας την εκτίμηση της ιαπωνικής Υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ενεργείας.
...Ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα, ο οποίος επλήγη από τον σεισμό των 9 βαθμών την Παρασκευή και το τσουνάμι που ακολούθησε, διαθέτει έξι αντιδραστήρες. Βρίσκεται σε απόσταση 250 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Τόκιο, της ιαπωνικής μεγαλούπολης των 35 εκατομμυρίων κατοίκων.
...Το πρακτορείο ειδήσεων Jiji μετέδωσε ότι η Tepco προειδοποίησε όσους κατοίκους έχουν παραμείνει σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό να μείνουν στο εσωτερικό των σπιτιών τους, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo μετέδωσε ότι, σύμφωνα με την Tepco, εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό τραυματίστηκαν.
...Η ιαπωνική κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει για πιθανή έκρηξη στον αντιδραστήρα 3 εξαιτίας της συγκέντρωσης υδρογόνου στο κτίριο που στεγάζει τον αντιδραστήρα. Η ιαπωνική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες όπου φαίνεται καπνός να βγάινει από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.
...Οι τεχνικές ομάδες του πυρηνικού σταθμού εργάζονταν πυρετωδώς από την Παρασκευή για να μειώσουν την πίεση των αντιδραστήρων, όταν η κύρια σεισμική δόνηση και το τσουνάμι που ακολούθησαν έθεσαν εκτός λειτουργίας τα συστήματα ψύξης των πυρηνικών αντιδραστήρων της Φουκουσίμα.
...Παρόμοια έκρηξη σημειώθηκε το Σάββατο στον αντιδραστήρα υπ΄αριθμόν 1 του ίδιου πυρηνικού σταθμού, που βρίσκεται σε απόσταση 250 χιλιομέτρων βορειο-ανατολικά του Τόκιο.

***Οι μέχρι τώρα απώλειες...
...Ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό της Παρασκευής και το τσουνάμι που ακολούθησε στην Ιαπωνία αναμένεται να ξεπεράσει τους 10.000 καθώς οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν επιζώντες στις ισοπεδωμένες παράκτιες περιοχές στα βορειοανατολικά της χώρας.
Από το σεισμό και το τσουνάμι προκλήθηκαν θύματα σε περισσότερες από 12 περιφέρειες της Ιαπωνίας.
***Ακολουθεί ο επίσημος απολογισμός των νεκρών ή αγνοούμενων, σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΙΓΙΑΓΚΙ, βορειοανατολική Ιαπωνία

- Τουλάχιστον 785 άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί ότι έχασαν τη ζωή τους σε πόλεις όπως οι Κεσενούμα, Ιγκασιματσουμπάρα και Σεντάι, αλλά σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, μόνο στην περιφέρεια Μιγιάγκι ενδέχεται να έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι.

- Περίπου 2.000 πτώματα εκβράστηκαν σε δύο ακτές, μεταξύ των οποίων και στις πόλεις Μιναμισανρίκου και Ισινομάκι.

- Η Μιναμισανρίκου είναι μία πόλη με πληθυσμό 17.000 κατοίκους, αλλά μετά το τσουνάμι αγνοούνται 10.000.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΥΑΤΕ, βορειοανατολική Ιαπωνία

- Έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος τουλάχιστον 574 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και των θυμάτων στις πόλεις Οφουνάτο και Ρικουζεντακάτα.

- Η πόλη Ρικουζεντακάτα έχει πληθυσμό 23.000 κατοίκους και σχεδόν «εξαφανίστηκε», σύμφωνα με την πυροσβεστική. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον αριθμό των επιζώντων. Το 80% και πλέον της πόλης έχει πλημμυρίσει.

- Στην πόλη Οτσούκι, από τους 15.000 κατοίκους, αγνοούνται οι 12.000.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ, βορειοανατολική Ιαπωνία

- Έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος περίπου 420 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των θυμάτων στις πόλεις Ιουάκι και Μιναμισόμα, ενώ αγνοούνται περίπου 1.200 άνθρωποι.

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Τόκιο - 7

Τσίμπα - 15

Ιμπαράκι - 19

Αομόρι - 3

Τοτσίγκι - 4

Καναγκάουα - 3

Χοκάιντο - 1

Γιαμαγκάτα - 1

Γκούνμα - 1

***Την ίδια στιγμή...
...Η κατάσταση μετά το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα είναι «ανησυχητική» και δεν μπορεί πλέον να αποκλεισθεί το σενάριο μίας πυρηνικής καταστροφής, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας Ερίκ Μπεσόν.
«....Η κατάσταση είναι ανησυχητική», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter. «Έχουμε ένα σοβαρό πυρηνικό ατύχημα, αφού υπήρξε διαρροή ραδιενέργειας, αλλά δεν έχουμε μία καταστροφή», πρόσθεσε.
...Αυτό το σενάριο δεν αποκλείεται πλέον. «Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε, σε καμία περίπτωση», είπε διευκρινίζοντας ότι η καταστροφή θα προέλθει «από την τήξη του αντιδραστήρα και κυρίως τη διάρρηξη του κελύφους που τον περιβάλλει».
...Οι ιαπωνικές αρχές ανακοίνωσαν στις 13:00 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδας) την άρση της προειδοποίησης για τσουνάμι, την οποία είχαν εκδώσει νωρίτερα και αφορούσε τις περιφέρειες που βρίσκονται στις ακτές του Ειρηνικού.
«Προς το παρόν δεν υπάρχει φόβος για τσουνάμι, όμως καλούμε τους κατοίκους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση», δήλωσε εκπρόσωπος της περιφέρειας της Φουκουσίμα.
...Επίσης, οι τοπικές αρχές στο λιμάνι Χασινόε της περιφέρειας Αομόρι, βορειότερα, αποφάσισαν να άρουν την διαταγή για απομάκρυνση των περίπου 13.000 κατοίκων της πόλης.
...Ισχυρή μετασεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην βόρειο-ανατολική Ιαπωνία, αλλά και στην ευρύτερη περιφέρεια της πρωτεύουσας Τόκιο, στις 10.02' το πρωί της Δευτέρας, τοπική ώρα, προκαλώντας ισχυρό τράνταγμα στα κτίρια του Τόκιο.
...Μία αρχική εκτίμηση του μετασεισμού από τον κρατικό γεωδυναμικό επιστημονικό φορέα, κάνει λόγο για μέγεθος της τάξης των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ως γνωστόν ο καταστροφικός σεισμός της Παρασκευής, που προκάλεσε και το ολέθριο τσουνάμι στον Ειρηνικό ωκεανό, ήταν της κατηγορίας των 9 βαθμών της κλίμακας.
...Περισσότερα από 2.000 σώματα αγνοουμένων μετά τον καταστροφικό σεισμό των 9 Ρίχτερ και το φονικό τσουνάμι, που τον ακολούθησε και σάρωσε τις βόρειο-ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, την περασμένη Παρασκευή, βρέθηκαν τη Δευτέρα σε δύο ακτές του νομού Μιγιάκι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων του Κιότο.
...Τα σώματα βρέθηκαν στη χερσόνησο Ότζικα της περιοχής που δέχθηκε τη μεγαλύτερη σφοδρότητα της έντασης της θεομηνίας που έπληξε την Ιαπωνία την περασμένη Παρασκευή.
...Για 1.800 νεκρούς κάνει λόγο ο μέχρι στιγμής επίσημος απολογισμός από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός αυτός θα φτάσει στις 10.000. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Ναότο Καν, ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι έχουν διασωθεί από το πρωί της Παρασκευής, όταν σημειώθηκε ο μεγαλύτερος σεισμός στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.
...Οι αρχές επισημαίνουν ότι ο απολογισμός αυτός πιθανότατα θα αυξηθεί, δεδομένου ότι χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να φέρονται ως αγνοούμενοι.
...Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ρεύματος στην Ιαπωνία, η Τοχόκου σκοπεύει να προχωρήσει σε διακοπές της ηλεκτροδότησης για να αποφύγει μεγάλης κλίμακας μπλακ-άουτ λόγω των καταστροφών που έχουν υποστεί και τα δίκτυα της περιοχής, που επλήγει διαδοχικά από τον καταστροφικό σεισμό και το φονικό τσουνάμι, που τον ακολούθησε, την περασμένη Παρασκευή...(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: