Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Παρέμβαση Αποστολάκου στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για την αστυνομική αυθαιρεσία.

12 Μαρτίου 2011....(πρώτη δημοσίευση : 11/3/2011)
 Στην χθεσινή Ολομέλεια της Βουλής, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Λακωνίας, της ΝΔ, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου «Σύσταση γραφείου αντιμετώπισης περιστατικών αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη»....
...Ο Βουλευτής τόνισε προς τον Υπουργό κ.     Χρ. Παπουτσή ότι η κυβέρνηση της χώρας έχει τη συνταγματική υποχρέωση να προασπίζει τη σταθερότητα λειτουργίας του πολιτικού συστήματος και των θεσμών, να προστατεύει τους Έλληνες πολίτες εμπεδώνοντας το αίσθημα ασφάλειας και ακόμη ότι η τήρηση της ευνομίας είναι βασική προϋπόθεση για τον σκοπό αυτό.
«...Βέβαια άλλες πτέρυγες της Βουλής θέλουν να απαγορεύσουν και να μην ακούγονται οι λέξεις της ασφάλειας και της τάξης, που αποτελούν συνιστώσες της έννοιας της ευνομίας. Φτάνουν ακόμη στο σημείο να υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κράτος δικαίου και τα Σώματα Ασφαλείας μέσω της αυθαιρεσίας τους δεν υπηρετούν το κράτος δικαίου! Πραγματικά πρωτοφανείς και κατάπτυστες θέσεις» ήταν η αντίδραση του κ. Αποστολάκου.   
...Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά με τους λαθρομετανάστες της Υπατίας και τους απαράδεκτους χειρισμούς των τεσσάρων Υπουργών, ο Λάκωνας Βουλευτής κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι :
·    Παραβιάζει τη συνταγματική τάξη όταν αποδέχεται την ουσιαστική κατάργησή της με τις δηλώσεις ενός λαθρομετανάστη που ανακοινώνει ρυθμίσεις εν αγνοία της Βουλής των Ελλήνων!!!
·    Παραβιάζει τη συνταγματική τάξη και τη νομιμότητα ο Υπουργός Εσωτερικών όταν υποκαθιστά με δηλώσεις του τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τις μόνες αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές.
·    Παραβιάζει τη νομιμότητα υποκύπτοντας στους εκβιασμούς των λαθρομεταναστών και των υποστηρικτών τους.
...Παράλληλα, ο κ. Αποστολάκος σχετικά με το νομοσχέδιο, περιέγραψε τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, όπου :
·    η εγκληματικότητα έχει λάβει θηριώδεις διαστάσεις,
·    η λαθρομετανάστευση έχει καταστεί φόβητρο για κάθε Έλληνα πολίτη,
·    η παράνομη οπλοφορία και το αντίστοιχο εμπόριο είναι πηγή μεγάλων κακών.
«Η κυβέρνηση αντί να προτάξει αυτές τις προτεραιότητες, ασχολείται με τη σύσταση γραφείου αντιμετώπισης αυθαιρεσίας των Αστυνομικών οργάνων, με την κομματικοποίηση της Αστυνομίας και την κατάργηση της Αγροφυλακής. Αντί να υπηρετεί τις συνταγματικές της υποχρεώσεις και να υλοποιεί χρήσιμες πολιτικές για τους Έλληνες, περιορίζεται μόνο στην επικοινωνιακή πολιτική. Προκαλεί αναστάτωση στις τάξεις των Σωμάτων Ασφαλείας, απογοήτευση και ανασφάλεια στους Έλληνες πολίτες. Έστω κι αυτή την ώρα, οφείλει να κυβερνήσει και να κυβερνήσει σωστά. Άλλως θα ξεπεραστεί από τα γεγονότα και τις εξελίξεις. Πολύ φοβάμαι όμως, ότι δεν μπορεί να το κάνει» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκος. 
                         
   (από το Γραφείο Τύπου του βουλευτή)

Δεν υπάρχουν σχόλια: