Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ο Πεταλωτής διαψεύδει την αποχώρηση Παπακωνσταντίνου.

14 Μαρτίου 2011.
Διέψευσε την αποχώρηση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, από την κυβέρνηση, ο κ. Γ. Πεταλωτής, απαντώντας πριν λίγο, σε ερώτηση δημοσιογράφου, του ραδ. σταθμού Flash...Ο κ. Πεταλωτής, έδωσε και απαντήσεις στις χθεσινοβραδυνές δηλώσεις του κ. Σαμαρά, (τις δημοσιεύουμε στις αντίστοιχες σελίδες μας), ενώ δεν διέψευσε την πληροφορία ότι "αναζητούνται" πρόσωπα και εκτός ΠΑΣΟΚ, για την κατάληψη κυβερνητικών πόστων..***Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να συμμετάσχει στα συμβούλια Eurogroup και Ecofin, αντίστοιχα...
...Εν τω μεταξύ, χθες, σε ό,τι αφορά τον κ. Παπακωνσταντίνου...
...Προτάσεις από τους συναδέλφους του υπουργούς για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών, στην χθεσινή  συνεδρίαση του έκτακτου υπουργικού συμβούλιου.
...Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε για το τεχνικό μέρος των αποφάσεων της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης και ζήτησε από τους συναδέλφους του να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για τη δημόσια περιουσία, ένα πρώτο σχέδιο δράσης για την οποία αναμένεται να ανακοινωθεί έως το τέλος του μήνα.
...Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ελληνική πλευρά δεν έχει την υποχρέωση να παρουσιάσει το σχέδιο δράσης για την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 25 Μαρτίου.
...Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου που αποφασίστηκε, το ποσό των 50 δισ. ευρώ που θα έπρεπε να αποπληρώσει η χώρα μας έως το 2013-2014, θα μεταφερθεί στα επόμενα χρόνια.
...Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε από τους υπουργούς να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής στρατηγικής, καθώς επίσης και να εξετάσουν τις εκκρεμότητες των υπουργείων τους που αφορούν στην εφαρμογή του μνημονίου.
...Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης αναχώρησε για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin.
...Όσον αφορά στον στόχο των 50 δισ. ευρώ για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος φέρεται να υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει σαφές στους πολίτες πως πρόκειται για «αξιοποίηση» και όχι «εκποίηση».
...Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος μίλησε για δύσκολη υπόθεση «με πολλά εμπόδια» και υποστήριξε, ωστόσο, ότι δεν χρειάζεται να γίνει μόνο άμεση αξιοποίηση, αλλά μπορεί να γίνει και έμμεση, χρηματο-οικονομικά, μέσα από εταιρίες που θα αξιοποιήσουν καθαρά τμήματα ακίνητης περιουσία.
...Προκειμένου να καταδείξει το μέγεθος της εθνικής ακίνητης περιουσίας, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι η ιδιωτική ακίνητη περιουσία που είναι επενδεδυμένη σε ακίνητα είναι περίπου 420% του ΑΕΠ, ενώ η δημόσια περιουσία είναι περίπου 300% του ΑΕΠ, τονίζοντας ότι τα 50 δισ. ευρώ είναι μόλις το 20% του ΑΕΠ.  «Άρα είναι ένα μέγεθος μικρό σε σχέση με το μέγεθος της εθνικής ακίνητης περιουσίας», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος....
   (Β.Κ., ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: