Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

'Ανοιγμα του πανεπιστημίου Κύπρου σε Κυπρίους του εξωτερικού.

14 Μαρτίου 2011.
Ανοιγμα προς τις κυπριακές παροικίες του εξωτερικού κάνει το Πανεπιστήμιο της Κύπρου, προσφέροντας υποτροφίες για σπουδές...Όπως πληροφορεί η Νεολαία Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) το ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Κύπρου, στο πλαίσιο υλοποίησης των στόχων και σκοπών του, θέλει να ενδυναμώσει τους δεσμούς του με την κυπριακή διασπορά αλλά και να προσελκύσει φοιτητές που μεγαλώνουν σε κοινωνίες με άλλες παραδόσεις και πολιτισμούς.
...Στο πλαίσιο αυτό προσφέρει 25 υποτροφίες σε Κυπρίους του εξωτερικού, αλλά και σε πολίτες χωρών που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το σημαντικό για την Ομογένεια της Αυστραλίας είναι ότι σίγουρα πέντε υποτροφίες, ενδεχομένως και περισσότερες, θα πάνε σε κυπριακής καταγωγής ενδιαφερομένους, που ζουν μόνιμα στην Αυστραλία.
...Οι υποτροφίες θα αφορούν μεταπτυχιακά προγράμματα, αφού το Πανεπιστήμιο ενδιαφέρεται μακροπρόθεσμα να εμβαθύνει τις σχέσεις του με τις Κυπριακές Κοινότητες της Αυστραλίας.
...Οι υποτροφίες θα καλύπτουν τα δίδακτρα και την διαμονή στην Φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου.......Θα αφορούν το διδακτικό έτος 2011-2012.
"...Είναι μία πάρα πολύ θετική εξέλιξη, και οι Κοινότητες θα κάνουν το παν ώστε να αναπτυχθούν ισχυρές αμφίδρομες σχέσεις με το Πανεπιστήμιο, καθώς με αυτή την προσπάθεια αγκαλιάζεται κυρίως η φοιτητιώσα νεολαία, την οποία η παροικία θέλει να την έχει όσο το δυνατόν πιο κοντά της, γιατί μέσα από αυτήν θα ξεπηδήσουν τα αυριανά στελέχη της", δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Κοινοτήτων Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, Μιχάλης Χριστοδούλου.
...Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 15 Απριλίου.
***Όλες οι λεπτομέρειες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου, http://www.ucy.ac.cy/goto/acafsw/en-US/NewEventsAnnouncements.aspx.
   (ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: