Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

Εξέγερση με αίμα σε φυλακή του Ιράκ.

14 Μαρτίου 2011.
Δύο κρατούμενοι σκοτώθηκαν ενώ άλλα 14 άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια εξέγερσης σε φυλακή στην πόλη Τικρίτ, τη γενέτειρα του πρώην ηγέτη του Ιράκ Σαντάμ Χουσέιν....
οι τραυματίες είναι επτά αστυνομικοί και επτά κρατούμενοι, σύμφωνα με αστυνομική πηγή....
"...Διαπραγματευόμαστε με τους κρατούμενους την εκκένωση της φυλακής επειδή το κτίριο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλέον.
Τους μεταφέρουμε σε δεκαμελείς ομάδες σε μια φυλακή σε ένα από τα πρώην παλάτια του Σαντάμ Χουσέιν", πρόσθεσε η ίδια πηγή.
...Ο κυβερνήτης της επαρχίας Σαλαχουντίν, 'Αχμεντ αλ-Τζουμπούρι, δήλωσε σε αραβικό κανάλι ότι οι κρατούμενοι σχεδίαζαν απόδραση και εξεγέρθηκαν όταν οι επιθεωρητές ανακάλυψαν πως είχαν σαμποτάρει τις πόρτες για να διευκολύνουν την έξοδό τους από τη φυλακή.
"...'Αρχισαν να καίνε κουβέρτες και στρώματα, προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια ευκαιρία για να δραπετεύσουν", υποστήριξε, σημειώνοντας ότι η κατάσταση έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο.
...Ωστόσο, διέψευσε ότι υπάρχουν νεκροί και πρόσθεσε ότι στην πόλη έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας γιατί υπήρχαν φήμες ότι θα μετέφεραν στη φυλακή βόμβες, στο πλαίσιο του σχεδίου απόδρασης.
...Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Ρόιτερς είπε ότι είδε μεγάλο αριθμό ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράκ να έχουν περικυκλώσει το κτίριο της φυλακής....(Ρόιτερ, ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: