Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Οι ιάπωνες διασώστες στη Ν. Ζηλανδία επιστρέφουν εσπευσμένα στην πατρίδα τους.

12 Μαρτίου 2011.
Μία ομάδα από ιάπωνες διασώστες, οι οποίοι είχαν μεταβεί στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας μετά τον καταστροφικό σεισμό της 22 Φεβρουαρίου, ετοιμάζονται να επιστρέψουν στη χώρα τους, η οποία με τη σειρά της επλήγη από βιβλικό σεισμό και σαρωτικό παλιρροϊκό κύμα, μαζύ με άλλα συνεργεία από τις χώρες της περιοχής......Η Ιαπωνία είχε αποστείλει μία ομάδα από 66 διασώστες, καθώς και τρεις ομάδες με εκπαιδευμένα σκυλιά στο Κράιστερτς έπειτα από τον σεισμό που είχε προκαλέσει τον θάνατο 147 ανθρώπων, ενώ άλλοι 50 εξακολουθούν να αγνοούνται. Οι ιάπωνες ειδικοί είχαν εστιάσει τις έρευνές τους στο κτήριο όπου στεγαζόταν μία σχολή ξένων γλωσσών, όπου είχαν χαθεί 28 συμπατριώτες τους, που είχαν καταπλακωθεί από τα ερείπια.
...Παράλληλα, ο νεοζηλανδός πρωθυπουργός Τζον Κι ανακοίνωσε την άμεση αποστολή στην Ιαπωνία μίας ομάδας από 48 νεοζηλανδούς διασώστες.
«Προφανώς θέλουμε να δώσουμε αυτή την υποστήριξη στον λαό της Ιαπωνίας», τόνισε ο Κι αναγνωρίζοντας την ευγενή βοήθεια της Ιαπωνίας προς τη χώρα του στην παρόμοια καταδρομή της φύσης.
...Πολλές άλλες χώρες της περιοχής έσπευσαν να προσφέρουν χείρα βοηθείας προς την Ιαπωνία για να αντεπεξέλθει αυτήν τη δύσκολη περίσταση.
...Χθες ο αυστραλός πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ τόνισε πως είχε επαφή με τον ιάπωνά ομόλογό του και του «πρότεινε κάθε μορφής βοήθεια που θα είχε ανάγκη η Ιαπωνία σε τούτην την περίοδο κρίσης».
...Κατά τον ίδιον, η Ιαπωνία προς ώρας έχει ζητήσει από την Αυστραλία την αποστολή ειδικών ομάδων με σκυλιά και διασώστες, οι οποίοι αναμένεται να αποσταλούν στη διάρκεια της σημερινής ημέρας με στρατιωτικό αεροπλάνο.
...Επίσης και η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε σήμερα πως αποστέλλει ομάδα με πέντε ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: