Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Οξεία επίθεση Καρατζαφέρη στη κυβέρνηση.

15 Μαρτίου 2011.
Οξεία επίθεση στην κυβέρνηση, έκανε αργά χθες, από του βήματος της Βουλής, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, παρεμβαίνοντας κατά τη συζήτηση σχετικής επερώτησης,  αναφορικά με τον Τουρισμό...
Τι είπε ο κ. Καρατζαφέρης : 
"...Μιλάμε για τον τουρισμό. Δηλαδή, για το μεγάλο διαβατήριο εξόδου από την ύφεση. Για το μεγάλο στοίχημα και το πιο ασφαλές όχημα εξόδου από την κρίση -ειδικά με την αδυναμία ανάπτυξης που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα. 
...Η Πολιτεία όμως δεν έχει πράξει τα δέοντα, όλα αυτά τα χρόνια.. Μπορώ να βρω 10 λόγους για τους οποίους δεν θα έρθει ένας τουρίστας στην Ελλάδα. 
...Όταν πέρυσι ντυνόταν στα μαύρα η Ακρόπολη, όταν κάποιοι δεν επέτρεπαν την έλευση τουριστών στον Πειραιά, όταν πυρπολείται η Αθήνα, όταν κλείνουν οι δρόμοι, πώς θα προτιμηθεί η Ελλάδα; 
...Μιλάμε για «καυτά λεφτά», αλλά κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους! Θα σας καταθέσω σύντομα ορισμένες προτάσεις: 
...-Συνεδριακός τουρισμός: Ένα κομμάτι που δεν έχει αξιοποιηθεί.. Πολλές πόλεις δεν έχουν τέτοια δυνατότητα και μόνο το 10% των νομών της χώρας -είναι ζήτημα εάν- δραστηριοποιείται σε αυτό. 
-Να πάρετε όλους τους νεφροπαθείς της Ευρώπης. Επιδοτήστε πέντε μεγάλα ξενοδοχεία, ώστε να διαθέτουν μονάδες αιμοκάθαρσης και ο νεφροπαθής ξένος τουρίστας, π.χ. Γερμανός να μπορεί να κάνει τα μπάνια του στην Ελλάδα και να μην κάθεται κλεισμένος στο σπίτι του στο Βερολίνο. 
-«Travel checks»: Εκδώστε έως και 1 δις και δώστε τα ως αντάλλαγμα για εξοπλιστικά προγράμματα. Να τα δώσουν στους πολίτες τους.. 
...Έχει στερέψει η κυβερνητική δεξαμενή σκέψης, όμως η κρίση κινητοποιεί το μυαλό.. 
...Η Αίγυπτος χάνει εκατομμύρια τουρίστες λόγω των γεγονότων.. Τι κάνουμε για να τους πάρουμε; Τι κάνουμε για να πάρουμε τους Εβραίους που δεν θα πάνε στην Τουρκία; Πώς διαφημίσαμε τη σύσφιξη των σχέσεών μας με το Ισραήλ; 
...Κι αν έχουμε αύξηση της τουριστικής προσέλευσης κατά 10%, αυτό θα οφείλεται σε συγκυριακούς λόγους κι όχι επειδή κάναμε εμείς κάτι.. 
...Λιμάνια: Ακούω ότι τα λιμάνια και οι μαρίνες είναι τα πρώτα που θα εκποιηθούν. Υπό ποιες προϋποθέσεις; Πώς θα εξασφαλίσουμε ότι θα προωθούν την τουριστική ανάπτυξη στη χώρα; 
...Άλλο θέμα: πόσα και ποια δρομολόγια πάνε π.χ. στις Μυκήνες ή στην Αρχαία Ολυμπία; Να γίνουν απευθείας γραμμές για όλους τους νο 1 δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς: Δελφοί, Σούνιο, κλπ. 
...Δεν κάνουμε τίποτα και η «μπόρα» έρχεται.. Εγώ δεν είμαι αυτός που θα μεμψιμοιρήσει.. Δόθηκε μία νέα ευκαιρία στην Ελλάδα από τις Βρυξέλλες. Το θέμα είναι ποιος θα τη διαχειριστεί; Εσείς που δεν κάνατε τίποτα για να αξιοποιήσετε την ευκαιρία του περασμένου Μαϊου.. Δεν έχετε προτάσεις κι αυτό με φοβίζει.. 
...Άλλες 2 προτάσεις: 
1) Πηγαίνετε στην Τράπεζα Ευρωπαϊκών Επενδύσεων και, αφού προηγουμένως έχετε αποτιμήσει μέσω ενός οίκου τουριστικά ακίνητα που αξίζουν 50 δις, πείτε: Σας τα δίνω με την προϋπόθεση εάν έχω σε 20 χρόνια τα λεφτά να σας τα δώσω, να μπορώ να τα πάρω πίσω. 
2) Δημιουργήστε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο με αυτά τα ακίνητα που θέλετε να πουλήσετε για να μαζέψετε έτσι τα λεφτά..."  (Β.Κ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: