Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΓΣΕΕ : Θετικές για την Ελλάδα, οι αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής.

14 Μαρτίου 2011.
Θετικές για την Ελλάδα, χαρακτήρισε τις αποφάσεις του άτυπου Συμβουλίου Κορυφής, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, k. Γιώργος Παναγόπουλος, μιλώντας σήμερα κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι η πίστωση χρόνου που πήρε η χώρα δίνει μια ανάσα αλλά δεν λύνει τα προβλήματα των εργαζομένων που αντιμετωπίζουν την δύσκολη κατάσταση «που έχει διαμορφώσει η σκληρή λιτότητα και οι νεοφιλελεύθερης αντίληψης διαρθρωτικές αλλαγές»....

...Ο κ. Παναγόπουλος κατηγόρησε τον Γαλλογερμανικό άξονα και την «νεοφιλελεύθερη πλειοψηφία στην Ε.Ε», ότι επιδιώκει μέσω του Συμφώνου για την Ανταγωνιστικότητα την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας με παρεμβάσεις στο ύψος των αμοιβών αλλά και στους μηχανισμούς παραγωγής των αμοιβών δηλαδή στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. 
...Τόνισε ότι οι οριζόντιες μειώσεις αμοιβών έχουν οδηγήσει σε ανακύκλωση της ύφεσης, επεσήμανε ότι η οικονομική κρίση έχει μετατραπεί σε κρίση απασχόλησης και χαρακτήρισε άγος για την ελληνική κοινωνία και κυρίως για τους νέους την εκ περιτροπής εργασία και την ανεργία.

«...Το πιο επικίνδυνο», είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, «είναι ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει να επιβάλλει κυρώσεις στις χώρες που δεν ελέγχουν το έλλειμμα που θα φθάνουν ως το 1% του ΑΕΠ». Επεσήμανε δε ότι θεωρούνται ανισορροπία μόνο τα ελλείμματα αλλά όχι και τα πλεονάσματα.
...Ο κ. Παναγόπουλος, τόνισε ότι οι συγκρούσεις δεν θα καταγράφονται πλέον σε εθνικό επίπεδο και απαιτείται αναστοχασμός της πολιτικής του συνδικαλιστικού κινήματος ώστε να συμπλεύσει με τις αντιδράσεις των λαών της Ευρώπης που θα βρεθούν αντιμέτωποι με την μείωση των εισοδημάτων τους.
...Καταθέτοντας το σχέδιο δράσης για την επόμενη χρονική περίοδο, ο κ. Παναγόπουλος πρότεινε την πραγματοποίηση περιφερειακών παρεμβάσεων και στις 7 περιφέρειες της χώρας σε συνεργασία με τα κατά τόπους εργατικά κέντρα και συνδικαλιστικούς φορείς που θα κορυφωθούν με γενική απεργία...
...Ζήτησε επίσης από την Κυβέρνηση να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της απασχόλησης και πρότεινε την υλοποίηση με κρατική χρηματοδότηση μικρών δημοσίων έργων μέθοδος που όπως είπε εφαρμόστηκε μεταπολεμικά στην Ευρώπη με σημαντικά αποτελέσματα.
...Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, είπε ότι το προσεχές διάστημα απαιτείται επαγρύπνηση του συνδικαλιστικού κινήματος καθώς αναμένονται ανατροπές στα επικουρικά ταμεία στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και προανήγγειλε μποϋκοτάζ στα προϊόντα εταιρειών που προχωρούν σε μαζικές απολύσεις αναφέροντας το παράδειγμα της Cosmote, και σε επιχειρήσεις ιδιαίτερα σε τράπεζες που θα προχωρήσουν στη σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων.

...Κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας έγιναν αρχαιρεσίες για την πλήρωση των δυο θέσεων στην Εκτελεστική γραμματεία της ΓΣΕΕ του παραιτηθέντος κ. Βαγγέλη Μπουζούλα και του Νίκου Γιαννόπουλου πρώην προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Δεκέμβριο. Με ψήφους 32 υπέρ και 6 λευκά εξελέγησαν στην Εκτελεστική Γραμματεία ο κ. Νίκος Κουτσιούκης, πρόεδρος της ΔΑΚΕ και πρώην πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, και η κ. Μεταξία Στεκουλέα, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος. Με τους ίδιους ψήφους εξελέγη στη διοίκηση της ΓΣΕΕ, ο Ευθύµιος Θεοχάρης. Πρόεδρος της Οµοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χηµικής Βιοµηχανίας Ελλάδος (ΔΑΚΕ), στη θέση του κ. Μανώλη Πεπόνη (ΔΑΚΕ), που παραιτήθηκε.
...Ο κ. Κουτσιούκης ανέλαβε την θέση του Γραμματέα της ΓΣΕΕ και έτσι η ΔΑΚΕ επανήλθε στο προεδρείο της Συνομοσπονδίας από το οποίο είχε αποχωρήσει τον Δεκέμβριο του 2010. Στην ομιλία του ο κ. Κουτσιούκης, είπε ότι θα πρέπει να βρεθεί κοινός τόπος συνενόησης ανάμεσα στις συνδικαλιστικές παρατάξεις παρά τις διαφωνίες οι οποίες υπάρχουν ώστε να καταστεί δυνατή η ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής την οποία χαρακτήρισε «νεοφιλελεύθερη» ενώ κράτησε αποστάσεις από τις προτάσεις του κ. Παναγόπουλου για ευρωπαϊκή συνεργασία των συνδικάτων και τόνισε ότι οι αγώνες πρέπει να ξεκινήσουν σε εθνικό επίπεδο.
...Ανακοινώνοντας στο σώμα την παραίτησή του, την οποία είχε εξαγγείλει κατά την ομιλία του στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στις 23 Φεβρουαρίου, ο κ. Βαγγέλης Μπουζούλας, είπε ότι «οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι βρίσκονται υπό καθεστώς κατακτητών» και αιτιολόγησε την απόφασή του, λέγοντας ότι «δεν αποτελεί φυγή αλλά δημιουργεί μια νέα προϋπόθεση ώστε όλοι μαζί ενωτικά να αντιμετωπίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική και να δώσουμε όραμα και προοπτική».
...Στον απολογισμό δράσης, που προηγήθηκε των αρχαιρεσιών ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αναφέρθηκε στον διαμεσολαβητικό ρόλο που ανέλαβε η ΓΣΕΕ στην επίλυση του προβλήματος που ανέκυψε με τους απεργούς πείνας στο κτήριο «Υπατία» και στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και που ο ίδιος το περιέγραψε ως «μείζονα ανθρωπιστική κρίση». Ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι η ΓΣΕΕ ανέλαβε το κόστος της επιστροφής των μεταναστών απεργών πείνας στην Κρήτη, καταβάλλοντας το ποσό των 9.768 ευρώ.
...Τέλος, η Διοίκηση της ΓΣΕΕ εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Επιτροπή για απεργιακή κινητοποίηση, με ανοιχτή ημερομηνία και συμφώνησε στην πραγματοποίηση απεργιών, στάσεων εργασίας και συλλαλητηρίων σε περιφερειακό επίπεδο και στη διενέργεια μποϊκοτάζ σε προϊόντα και υπηρεσίες εταιρειών που προχωρούν σε ομαδικές απολύσεις...
***Η ΑΔΕΔΥ έχει αποφασίσει την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας εντός του τελευταίου 10μέρου του Μαρτίου.
   (ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: