Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Η Χ. Κλίντον σε επαφή με τους εξεγερθέντες στη Λιβύη.

11 Μαρτίου 2011.
 Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενισχύουν τις επαφές τους με τη λιβυκή αντιπολίτευση ανακοινώνοντας την αποστολή ομάδων ανθρωπιστικής αρωγής στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ωστόσο, ο επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών θεωρεί ότι ο Μουάμαρ Καντάφι αρχίζει να επικρατεί.... ...Η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ενημέρωσε το Κογκρέσο για την προσεχή συνάντησή της με στελέχη της λιβυκής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Τύνιδα και το Κάιρο την επόμενη εβδομάδα. "Αποκαθιστούμε επαφή με την αντιπολίτευση στο εσωτερικό της Λιβύης και στο εξωτερικό. ...Θα συναντήσω ορισμένα στελέχη της αντιπολίτευσης τόσο στης ΗΠΑ, όσο και κατά την επίσκεψή μου την επόμενη εβδομάδα, για να συζητήσουμε τι μπορούν να κάνουν οι ΗΠΑ και οι άλλες χώρες", είπε επαναλαμβάνοντας την έκκληση της Ουάσινγκτον προς τον Μουάμαρ Καντάφι να εγκαταλείψει την εξουσία, "χωρίς καθυστέρηση και χωρίς άλλη βία".
Ο Τομ Ντόνιλον, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποστείλουν, σε συνεννόηση με τη λιβυκή αντιπολίτευση ομάδες ανθρωπιστικής αρωγής στην ανατολική Λιβύη, που ελέγχεται από τις δυνάμεις της εξέγερσης. Αμερικανοί διπλωμάτες, ανάμεσά τους ο Τζιν Κρετζ, αμερικανός πρεσβευτής στη Λιβύη, συναντήθηκαν ήδη στο Κάιρο με μέλη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.
Ο Λευκός Οίκος αποκάλυψε χθες ότι οι ΗΠΑ έχουν αποκαταστήσει "απευθείας επαφή" με "όλα τα στελέχη " του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου στη Βεγγάζη.

...Η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα που αναγνώρισε, χθες, το Συμβούλιο ως νόμιμο εκπρόσωπο του λιβυκού λαού. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ δήλωσε ότι προς το παρόν οι ΗΠΑ βρίσκονται σε μία "διαδικασία αποτίμησης των ομάδων αυτών, του Συμβουλίου και των άλλων προσώπων, για να εκτιμήσει ποιοι είναι οι στόχοι τους, ποιους εκπροσωπούν, ποιες είναι οι ιδέες τους και προς ποια κατεύθυνση θα οδηγήσουν τη Λιβύη μετά τον Καντάφι". 
...Επί του πεδίου, οι δυνάμεις του λιβυκού καθεστώτος κέρδισαν χθες έδαφος στην προέλασή τους προς τα ανατολικά. Αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών που ερωτήθηκαν από την επιτροπή Αμυνας της αμερικανικής Γερουσίας στην Ουάσινγκτον, δήλωσαν ότι διαπίστωσαν μία εξισορρόπηση έπειτα από την αρχική προέλαση των δυνάμεων της εξέγερσης.

...Ο Τζέιμς Κλέιπερ , που συντονίζει τη δράση 16 αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών δήλωσε ότι κατά την εκτίμησή του, συν τω χρόνω, το καθεστώς Καντάφι "θα επικρατήσει". "Σε ό,τι αφορά τις δυνάμεις της εξέγερσης στη Λιβύη, και σχετικά με το ερώτημα εάν θα επιτύχουν ή όχι, πιστεύω ότι έχουν εμπλακεί σε μία δύσκολη μάχη", είπε. 
...Σύμφωνα με τον ίδιο, το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας της Λιβύης είναι "αρκετά αξιόπιστο" και ότι το μόνο αντίστοιχο σύστημα στη Μέση Ανατολή που υπερισχύει του λιβυκού είναι το αιγυπτιακό. Ενα στοιχείο που πρέπει να συνυπολογισθεί από τους νατοϊκούς συμμάχους, οι οποίοι ενδέχεται να εξετάσουν , στις 15 Μαρτίου, σχέδιο για την επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού επάνω από τη Λιβύη....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: