Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Οι "σύντροφοι" της Παπαρήγα στη Κύπρο συμφωνούν με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.

12 Μαρτίου 2011..
Η Κύπρος συμφωνεί απόλυτα, με την από κοινού δράση των χωρών της ευρωζώνης και με τους γενικούς στόχους που περιλαμβάνονται στο Σύμφωνο για το ευρώ, το οποίο εγκρίθηκε στην έκτακτη σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.
...
...Σε δηλώσεις του μετά τη σύνοδο, ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας χαρακτήρισε, σύμφωνα με το ΡΙΚ, ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι το «Σύμφωνο για το Ευρώ» διασφαλίζει την αρχή ότι οι χώρες θα αποφασίζουν, από μόνες τους, ποια συγκεκριμένα μέτρα θα υλοποιούν για επίτευξη των γενικών στόχων.
...Κατά τις εργασίες της Συνόδου, ο πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε την αντίθεση της Κύπρου, τόσο στην εναρμόνιση των φορολογικών συντελεστών όσο και στον καθορισμό κοινής βάσης υπολογισμού του εταιρικού φόρου.
...Επίσης, τόνισε ότι η οικονομία της Κύπρου στηρίζεται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων πρωτεύουσα θέση κατέχει ο τομέας της προσέλκυσης ξένων εταιρειών.
...Αν πάψει να ισχύει το υφιστάμενο φορολογικο σύστημα, είπε ο πρόεδρος Χριστόφιας, τότε η Κύπρος θα υποστεί τεράστια ζημιά και θα πληγεί καίρια η ανταγωνιστικότητα της, τόσο εντός όσο και εκτός της ευρωζώνης.
...Σε ό,τι αφορά την κατάργηση των μηχανισμών Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ), ανέφερε ότι η Κύπρος τάχθηκε επίσης εναντίον από την πρώτη στιγμή σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί οι ανησυχίες του για το θέμα της κατάργησης της ΑΤΑ ικανοποιήθηκαν στο κείμενο που εγκρίθηκε.
...Όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις των συνταξιοδοτικών συστημάτων, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα πρέπει να αφεθεί στην κάθε χώρα να το ρυθμίσει, στη βάση των δικών της ιδιομορφιών και συνθηκών, προσθέτοντας ότι τόσο το θέμα της ΑΤΑ όσο και αυτό των συνταξιοδοτικών συστημάτων αποτελούν ζητήματα που θα πρέπει να ρυθμίζονται μέσα από διάλογο και συμφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων....(ΡΙΚ, ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: