Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Μάχη με το χρόνο, στα ερείπια του Αρμαγεδώνα...

14 Μαρτίου 2011.
Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι ιαπωνικές αρχές για να αποφύγουν ένα σοβαρό πυρηνικό ατύχημα μετά την έκρηξη σήμερα στον 3ο  αντιδραστήρα  του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα...εν τω μεταξύ, ν
έα έκρηξη, η δεύτερη μέσα σε τρεις ημέρες, σημιεώθηκε σήμερα στο επίπεδο του αντιδραστήρα 3 και, σύμφωνα με την διαχειρίστρια εταιρεία, Tepco, ο αντιδραστήρας είναι ανέπαφος και η πιθανότητα διαρροής ραδιενεργού υλικού είναι μικρή...Οι εκρήξεις σημειώθηκαν μετά από νέο μετασεισμό μεγέθους 6,2 βαθμών στον κύριο σεισμό των 9 βαθμών που ισοπέδωσε την περιοχή...*** Το σύστημα ψύξης σταμάτησε να λειτουργεί και το επίπεδο του ύδατος μειώνεται στον αντιδραστήρα 2 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Jiji.
...Το πρακτορείο ειδήσεων Jiji μετέδωσε ότι η Tepco προειδοποίησε όσους κατοίκους έχουν παραμείνει σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό να μείνουν στο εσωτερικό των σπιτιών τους, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo μετέδωσε ότι, σύμφωνα με την Tepco, εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό τραυματίσθηκαν από τις σημερινές εκρήξεις.
...Η ιαπωνική κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει για πιθανή έκρηξη στον αντιδραστήρα 3 εξαιτίας της συγκέντρωσης υδρογόνου στο κτίριο που στεγάζει τον αντιδραστήρα. Η ιαπωνική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες όπου φαίνεται καπνός να βγάινει από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.
...Οι τεχνικές ομάδες του πυρηνικού σταθμού εργάζονταν πυρετωδώς από την Παρασκευή για να μειώσουν την πίεση των αντιδραστήρων, όταν η κύρια σεισμική δόνηση και το τσουνάμι που ακολούθησαν έθεσαν εκτός λειτουργίας τα συστήματα ψύξης των πυρηνικών αντιδραστήρων της Φουκουσίμα.
...Παρόμοια έκρηξη σημειώθηκε το Σάββατο στον αντιδραστήρα υπ΄αριθμόν 1 του ίδιου πυρηνικού σταθμού, που βρίσκεται σε απόσταση 250 χιλιομέτρων βορειο-ανατολικά του Τόκιο.
...Οι ιαπωνικές αρχές ανακοίνωσαν στις 13:00 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδας) την άρση της προειδοποίησης για τσουνάμι, την οποία είχαν εκδώσει νωρίτερα και αφορούσε τις περιφέρειες που βρίσκονται στις ακτές του Ειρηνικού.
«...Προς το παρόν δεν υπάρχει φόβος για τσουνάμι, όμως καλούμε τους κατοίκους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση», δήλωσε εκπρόσωπος της περιφέρειας της Φουκουσίμα.
...Επίσης, οι τοπικές αρχές στο λιμάνι Χασινόε της περιφέρειας Αομόρι, βορειότερα, αποφάσισαν να άρουν την διαταγή για απομάκρυνση των περίπου 13.000 κατοίκων της πόλης.
Ισχυρή μετασεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην βόρειο-ανατολική Ιαπωνία, αλλά και στην ευρύτερη περιφέρεια της πρωτεύουσας Τόκιο, στις 10.02' το πρωί της Δευτέρας, τοπική ώρα, προκαλώντας ισχυρό τράνταγμα στα κτίρια του Τόκιο.
...Μία αρχική εκτίμηση του μετασεισμού από τον κρατικό γεωδυναμικό επιστημονικό φορέα, κάνει λόγο για μέγεθος της τάξης των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ως γνωστόν ο καταστροφικός σεισμός της Παρασκευής, που προκάλεσε και το ολέθριο τσουνάμι στον Ειρηνικό ωκεανό, ήταν της κατηγορίας των 9 βαθμών της κλίμακας.
...Η ιαπωνική εταιρεία παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας του Τόκιο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η δημόσια υπηρεσία ηλεκτρισμού, ειδοποίησε την κυβέρνηση για αύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας, στην μονάδα της παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στη Φουκουσίμα.
...Το σύστημα ψύξης του αντιδραστήρα, που βρίσκεται εγκατεστημένος 240 χιλιόμετρα βόρεια του Τόκιο, καταστράφηκε από τον ισχυρότατο σεισμό της Παρασκευής και το τσουνάμι που προκλήθηκε...
...Αποτέλεσμα της κρίσιμης κατάστασης στην οποία περιήλθε ο αντιδραστήρας, ήταν οι τεχνικοί να αναγκαστούν να απελευθερώσουν στην ατμόσφαιρα ραδιενεργό νέφος ατμού προερχόμενο από το εσωτερικό του πυρήνα ώστε να εκτονωθεί η ένταση.
...Το ακριβές επίπεδο της ραδιενέργειας που απελευθερώθηκε στην ατμόσφαιρα, δεν έχει μετρηθεί ακόμα σύμφωνα με τους αξιωματούχους της εταιρείας.
...Οι ιαπωνικές αρχές ενημέρωσαν τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ότι η ραδιενέργεια που καταγράφεται στην περιφέρεια του πυρηνικού σταθμού της Οναγκάβα έχει επανέλθει σε φυσιολογά επίπεδα.
...Περίπου 200.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από μια ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από τα δύο εργοστάσια. Τουλάχιστον 190 άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί ότι εκτέθηκαν στη ραδιενέργεια.
...Περισσότερα από 2.000 σώματα αγνοουμένων μετά τον καταστροφικό σεισμό των 9 Ρίχτερ και το φονικό τσουνάμι, που τον ακολούθησε και σάρωσε τις βόρειο-ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, την περασμένη Παρασκευή, βρέθηκαν τη Δευτέρα σε δύο ακτές του νομού Μιγιάκι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων του Κιότο.
...Τα σώματα βρέθηκαν στη χερσόνησο Ότζικα της περιοχής που δέχθηκε τη μεγαλύτερη σφοδρότητα της έντασης της θεομηνίας που έπληξε την Ιαπωνία την περασμένη Παρασκευή.
...Για 1.800 νεκρούς κάνει λόγο ο μέχρι στιγμής επίσημος απολογισμός από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός αυτός θα φτάσει στις 10.000. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Ναότο Καν, ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι έχουν διασωθεί από το πρωί της Παρασκευής, όταν σημειώθηκε ο μεγαλύτερος σεισμός στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.
...Οι αρχές επισημαίνουν ότι ο απολογισμός αυτός πιθανότατα θα αυξηθεί, δεδομένου ότι χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να φέρονται ως αγνοούμενοι.

***Εν τω μεταξύ...
....Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ρεύματος στην Ιαπωνία, η Τοχόκου σκοπεύει να προχωρήσει σε διακοπές της ηλεκτροδότησης για να αποφύγει μεγάλης κλίμακας μπλακ-άουτ λόγω των καταστροφών που έχουν υποστεί και τα δίκτυα της περιοχής, που επλήγει διαδοχικά από τον καταστροφικό σεισμό και το φονικό τσουνάμι, που τον ακολούθησε, την περασμένη Παρασκευή.
***Μέσα στο σκηνικό της καταστροφής, υπήρξαν και μερικές γλυκόπικρες στιγμές: νωρίς χθες, το πρωί τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν ζωντανό έναν 60χρονο, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την ακτή, ο οποίος κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή γατζωμένος στη στέγη του σπιτιού του. Η γυναίκα του όμως, όπως είπε ο ίδιος, παρασύρθηκε από τα νερά και χάθηκε.

***Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο, περίπου 600.000 άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο σε σχολεία και κοινοτικά κέντρα.

«...Σε μερικές περιοχές βλέπουμε ότι σπίτια και δημόσια κτίρια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς», είπε η Μικίκο Ντότσου, η συντονίστρια μιας ομάδας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, μετά την άφιξή της στην πόλη Σεντάι, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Στην επαρχία Μιγιάγκι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Σεντάι, έχουν σταλεί 90 ομάδες γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για να βοηθήσουν τους πληγέντες.

«...Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καθόλου νερό και ελάχιστο ηλεκτρικό ρεύμα. Οι άνθρωποι χρειάζονται τρόφιμα, κουβέρτες και νερό. Οι ανάγκες αυτές είναι μεγαλύτερες από την ιατρική βοήθεια», είπε η Ντότσου.
...Στην επαρχία Φουκουσίμα, ένας δημοτικός αξιωματούχος της πόλης Φουτάμπα είπε ότι το 90% τριών παραθαλάσσιων κοινοτήτων ισοπεδώθηκαν από το τσουνάμι.
Στη βορειοανατολική Ιαπωνία έφτασε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan, το οποίο βρισκόταν στην περιοχή συμμετέχοντας σε ναυτική άσκηση από κοινού με τη Νότια Κορέα. ...Στην περιοχή, ανατολικά της επαρχίας Μιγιάγκι, βρίσκονται επίσης τα αμερικανικά καταδρομικά USS Fitzgerald, USS John S. McCain, USS McCampbell και USS Curtis Wilbur ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται τουλάχιστον άλλα τρία πλοία. Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό έχει αναλάβει να μεταφέρει τρόφιμα στην περιοχή με ελικόπτερα που θα απογειώνονται από το αεροπλανοφόρο. Τα ελικόπτερα απομάκρυναν επίσης 640 άτομα από την πόλη Τακάτα.
...Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας διπλασίασε στους 100.000, τον αριθμό των στρατιωτών που θα σταλούν στις πληγείσες περιοχές. Τα σωστικά συνεργεία πάντως δυσκολεύονται να προσεγγίσουν ορισμένες από αυτές καθώς πολλοί δρόμοι έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή έχουν κλείσει από κατολισθήσεις και συντρίμμια.
...Πόσιμο νερό μεταφέρεται στις περιοχές αυτές με φορτηγά. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν κατοίκους να συνωστίζονται σε σούπερ-μάρκετ και βενζινάδικα για να αγοράσουν τρόφιμα και καύσιμα για να ζεσταθούν αφού σχεδόν 2 εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
...Η σιδηροδρομική σύνδεση των περιοχών αυτών με την υπόλοιπη Ιαπωνία έχει διακοπεί, ωστόσο η εταιρεία Japan Rail ξανάρχισε σήμερα τα δρομολόγιά της στη μητροπολιτική περιοχή του Τόκιο....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: