Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Αντίθετος ο Λυκουρέντζος με τις συγχωνεύσεις.

14 Μαρτίου 2011.
Την αντίθεσή του στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων, που ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Παιδείας, εξέφρασε με δηλώσεις του ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, σημειώνοντας ότι «η ΝΔ κι εγώ, ως υφυπουργός, ουδέποτε δεχτήκαμε εισηγήσεις για να κάνουμε τέτοιες επιλογές, γιατί ξέραμε ότι οι συνθήκες σε ορεινές περιοχές είναι δύσκολες» .
......Μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης, υποστήριξε ότι η υπουργός δεν έκανε διάλογο με τους άμεσα ενδιαφερομένους, την εκπαιδευτική κοινότητα, και ανέφερε ότι «οι διευθυντές εκπαίδευσης έκαναν εισηγήσεις υπό την πίεση της κυβέρνησης, εισηγήσεις επιζήμιες και μη εφαρμόσιμες» .
...Συμπλήρωσε πως η υπουργός οφείλει να αναθεωρήσει την απόφασή της αυτή, αντιλαμβανόμενη ότι η Αρκαδία ως νομός, αλλά και τα Ιωάννινα και άλλες περιοχές έχουν ιδιαιτερότητες. «Υπάρχουν λόγοι», τόνισε ο κ. Λυκουρέντζος, «που πρέπει να διατηρήσουμε σχολεία, έστω και με ελάχιστους μαθητές ή ακόμα και με έναν μαθητή, όπως για παράδειγμα στην Ψέριμο» .
...Ο γραμματέας της ΝΔ είπε ότι «η απόφαση αυτή μπορεί και πρέπει να αλλάξει». Σημείωσε πως αν εφαρμοστεί, θα εκτιναχθεί η δαπάνη για τη μεταφορά των μαθητών και πρόσθεσε ότι «όλα πρέπει να αντιμετωπιστούν με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και διάλογο με τους εταίρους της εκπαιδευτικής κοινότητας» .
...Για το θέμα των εκπαιδευτικών σημείωσε ότι «η αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών από το υπουργείο είναι πάρα πολύ σκληρή. Για να αποδώσουν στο έργο τους, πρέπει να έχουν την ηθική στήριξη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και να κινητροδοτούνται»

Δεν υπάρχουν σχόλια: