Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ελεύθεροι δημοσιογράφοι του BBC που είχαν συλληφθεί στη Λιβύη.

10 Μαρτίου 2011.
Τα μέλη δημοσιογραφικής αποστολής του βρετανικού δικτύου BBC, στη Λιβύη, συνελήφθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας, χτυπήθηκαν και υποβλήθηκαν στη δοκιμασία της εικονικής εκτέλεσης, όπως δήλωσαν, ενώ προσπαθούσαν να φθάσουν στα δυτικά, στην πολιορκημένη από τις δυνάμεις του Καντάφι πόλη, Ζαουίγια.
...
...Τα τρία μέλη της ομάδας, ο Βρετανός δημοσιογράφος Κρις Κομπ-Σμιθ, ο Τούρκος χειριστής της κάμερας Γκοκτάϊ Κοραλτάν και ο Παλαιστίνιος ανταποκριτής Φέρας Κιλάνι, κατηγορήθηκαν για κατασκοπεία και απειλήθηκε η ζωή τους κατά τη διάρκεια της 21 ωρών κράτησής τους από στρατιώτες και μυστικούς αστυνομικούς, πιστούς στο Λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι.
...Όπως ανέφεραν στις μαρτυρίες τους, αφού τους φόρεσαν κουκούλες και χειροπέδες, τους γρονθοκόπησαν, ενώ τους χτύπησαν και με ρόπαλα και όπλα.
...Ο Φέρας με δήλωσή του, που δόθηκε από το BBC, είπε ότι κατά τη διάρκεια της κράτησής τους, είδε Λίβυους αντικαθεστωτικούς να έχουν χτυπηθεί και βασανιστεί από τους δεσμοφύλακές τους.
...O Κομπ-Σμιθ ανέφερε ότι αιχμάλωτοι είχαν τοποθετηθεί σε μία σειρά με στραμμένοι προς τον τοίχο και ένας άνδρας με πολιτικά ρούχα και ένα αυτόματο όπλο στα χέρια, τους υπέβαλε στο μαρτύριο της εικονικής εκτέλεσης.
" ...Όταν τον κοίταξα ήρθε προς το μέρος μου, μου κόλλησε την κάνη στον αυχένα και τράβηξε δύο φορές τη σκανδάλη.
Οι εκπυρσοκροτήσεις ήταν δίπλα στα αυτιά μου, ενώ οι στρατιώτες παρακολουθούσαν γελώντας ", προσέθεσε ο Βρετανός δημοσιογράφος.
...Το πλήρωμα του Βρετανικού δικτύου που συνελήφθη τη Δευτέρα, απελάθηκε από τη Λιβύη, μόλις αφέθηκε ελεύθερο, ενώ η κυβέρνηση του Καντάφι έχει ανακοινώσει ότι για λόγους ασφαλείας οι μετακινήσεις δημοσιογράφων επιτρέπονται μόνο με την παρουσία επίσημου συνοδού.
   (BBC, ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: