Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Διορία 72 ωρών στον Καντάφι .

8 Μαρτίου 2011.
Οι αντικαθεστωτικοί δίνουν περιθώριο 72 ωρών στον Καντάφι για να αποχωρήσει από την εξουσία, χωρίς να υπάρξει δικαστική δίωξη εναντίον του...
Οι αντικαθεστωτικοί δήλωσαν ότι δεν θα διώξουν δικαστικά τον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι για τα εγκλήματα που, όπως λένε, έχει διαπράξει, αν αποχωρήσει από την εξουσία μέσα στις επόμενες 72 ώρες, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης....
«...Αν φύγει από τη Λιβύη αμέσως, μέσα στις επόμενες 72 ώρες, και σταματήσει τους βομβαρδισμούς, εμείς ως Λίβυοι δεν θα επιδιώξουμε την δικαστική του δίωξη», δήλωσε ο Μουστάφα Αμπντέλ Τζαλίλ, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του Καντάφι που έχει συνταχθεί με τους αντικαθεστωτικούς, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα. 
...Ο Αμπντέλ Τζαλίλ πρόσθεσε ότι η διορία δεν θα παραταθεί πέραν των 72 ωρών.

***Εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης είχε ανακονώσει νωρίτερα στη Βεγγάζη ότι απεσταλμένος του Μουάμαρ Καντάφι πρότεινε τη διεξαγωγή συνομιλιών με το Εθνικό Λιβυκό Συμβούλιο για την έξοδο του Καντάφι, αλλά το συμβούλιο απέρριψε τις προτάσεις για συνομιλίες με έναν ηγέτη που δεν εμπιστεύεται.
«Επιβεβαιώνω ότι δεχθήκαμε προτάσεις από εκπρόσωπο του Καντάφι για διαπραγματεύσεις με θέμα την έξοδο του Καντάφι. Τις απορρίψαμε. δεν διαπραγματευόμαστε με κάποιον που έχυσε λιβυκό αίμα και συνεχίζει. Γιατί θα έπρεπε να τον εμπιστευθούμε αυτόν τον άνθρωπο σήμερα;».

***Εν τω μεταξύ...
...Οι δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι βομβαρδίζουν και πάλι με πυρά πυροβολικού τη Ζαουίγια και έχουν περικυκλώσει την πόλη αυτή στη δυτική Λιβύη, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.
Το Al Jazeera δεν έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση εναντίον της πόλης, η οποία υπήρξε το επίκεντρο σκληρών συγκρούσεων ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους εξεγερμένους. Δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με κατοίκους της Ζαουίγια με τους οποίους μιλούσαν οι δημοσιογράφοι.
***Οι δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι εξαπέλυσαν σήμερα τουλάχιστον τέσσερις αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές μέσα και γύρω από την πετρελαϊκή πόλη Ρας Λανούφ στην ανατολική Λιβύη, ενώ η μία από τις επιδρομές αυτές έπληξε κατοικημένη περιοχή, έγινε γνωστό από ανταποκριτές του Ρόιτερς και του Γαλλικού Πρακτορείου.
«...Αεροπορική επιδρομή έπληξε κατοικία σε κατοικημένη περιοχή της Ρας Λανούφ. Υπάρχει μια μεγάλη τρύπα στο ισόγειο της διώροφης κατοικίας», δήλωσε ο ανταποκριτής του Ρόιτερς Αλεξάντερ Τζιάντος, ο οποίος πρόσθεσε ότι ήταν τουλάχιστον η τέταρτη σημερινή επιδρομή στη Ρας Λανούφ.
«...Μια μεγάλη στήλη καπνού και σκόνης υψώνεται στην περιοχή εξαιτίας της επίθεσης. Άνθρωποι σπεύδουν φωνάζοντας 'Αλάχου Άκμπαρ' (Ο Θεός είναι ο μέγιστος)», δήλωσε προσθέτοντας ότι πολλές κατοικίες, μεταξύ των οποίων και αυτή που επλήγη, φαίνεται πως είχαν εγκαταλειφθεί. Οι ανταποκριτές διευκρίνισαν πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα από την επίθεση αυτή.
...Είναι η πρώτη φορά που κατοικίες πλήττονται από αεροπορική επιδρομή στη Ρας Λανούφ, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 300 χλμ. νοτιοδυτικά της έδρας της αντιπολίτευσης στη Βεγγάζη και ελέγχεται από την Παρασκευή από τους εξεγερμένους....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: