Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Tηλεφωνική συνομιλία Oμπάμα με τον βασιλιά του Μπαχρέιν.

19 Φεβρουαρίου 2011.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεφωνική συνομιλία χθες το απόγευμα, με το βασιλιά του Μπαχρέιν Χάμαντ μπιν Ίσα αλ Χαλίφα, στην διάρκεια της οποίας καταδίκασε τη βία εναντίον των διαδηλωτών από την αστυνομία και το στρατό της χώρας και κάλεσε να υπάρξουν "ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις", ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
......Ο Ομπάμα "επανέλαβε την καταδίκη της βίας που ασκείται εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών και κάλεσε έντονα την κυβέρνηση του Μπαχρέιν να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να προσαγάγει τους υπεύθυνους για τη βία στην δικαιοσύνη", ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνι.
...Η έκκληση Ομπάμα σημειώθηκε την ημέρα που ο στρατός του Μπαχρέιν χρησιμοποίησε πραγματικά πυρά εναντίον διαδηλωτών σε πλατεία στην Μανάμα.
...Πληροφορίες έκαναν λόγο για 26 τραυματίες, ένας εκ των οποίων είναι κλινικά νεκρός.
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 230 τραυματίστηκαν την Πέμπτη.
...Το Μπαχρέιν--ένα μικρό βασίλειο στον Κόλπο, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι σιίτες και κυβερνάται από το 18ο αιώνα από μια σουνιτική δυναστεία-- είναι σύμμαχος-κλειδί των Ηνωμένων Πολιτειών στην Μέση Ανατολή, καθώς φιλοξενεί το αρχηγείο του αμερικανικού Πέμπτου Στόλου.
...Ο Ομπάμα τόνισε στο βασιλιά του Μπαχρέιν ότι η σταθερότητα της χώρας "εξαρτάται από το σεβασμό στα δικαιώματα του λαού του Μπαχρέιν και από μια διαδικασία ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων που θα εκπληρώνει τις προσδοκίες όλων των πολιτών του Μπαχρέιν".(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: