Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Nέες αποκαλύψεις για τις βρωμιές Μπερλουσκόνι.

16 Φεβρουαρίου 2011.
Oπως τονίζουν σήμερα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την κυβερνητική του πορεία, παρά την παραπομπή του σε δίκη για συνέργεια σε εκπόρνευση ανηλίκων και κατάχρηση εξουσίας, με δικάσιμο που ορίσθηκε για τις 6 Απριλίου. ...Οι δικηγόροι του «Καβαλιέρε» και η συμπολίτευση αναμένεται να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα στην διάθεσή τους για να σταματήσουν την δίκη του «Ρούμπι Γκέιτ».
...
...Με πιθανή προσφυγή στο εφετείο ή και ειδική ψήφο του κοινοβουλίου, που θα μπορούσε να ζητήσει από το Συνταγματικό Δικαστήριο, να αποφανθεί αν η αρμοδιότητα, της όλης υπόθεσης, είναι του ειδικού δικαστηρίου για πολιτικούς. Όπως διαρρέει από το Μιλάνο, ο δικηγόρους του Μπερλουσκόνι, Νικολό Γκεντίνι, φοβάται ότι αν τελικά η δίκη ξεκινήσει μπορεί να ολοκληρωθεί, όντως, σε χρόνο ρεκόρ: ακόμη και μέσα στον ερχόμενο Μάιο, με εκδίκαση της έφεσης τον Σεπτέμβριο.
«Ο Καβαλιέρε επιθυμεί να κυβερνήσει άλλο ένα χρόνο, παγώνοντας την καυτή αυτή υπόθεση, διότι ξέρει καλά ότι, στην φάση αυτή, τα γκάλοπ δεν είναι και τόσο ευνοϊκά», γράφει η εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο.
...Ο μεγιστάνας-πρωθυπουργός, σκοπεύει να «θωρακίσει» την κυβερνητική του πλειοψηφία στην βουλή, με νέες προσχωρήσεις από τον κεντρώο χώρο και τους ανένταχτους, ώστε οι εθνοπατέρες της κεντροδεξιάς, να φτάσουν τους 325, σε σύνολο 630. 
...Μετά, όμως, την χθεσινή παραπομπή, όλα μοιάζουν δυσκολότερα. Γκάλοπ του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού La 7 δείχνει ότι κεντροδεξιά και κεντροαριστερά, είναι ουσιαστικά ισοδύναμες, σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου των πολιτών: και οι δυο μεγάλες παρατάξεις, συγκεντρώνουν το 42%, ενώ ο κεντρώος «Πόλος του Έθνους», είναι στο 10%. 
...Κάτι που εξηγεί τους μέχρι τώρα δισταγμούς του «μίστερ TV» να ταχθεί υπέρ της λύσης των πρόωρων εκλογών από τις οποίες μπορεί να μην προκύψει σαφής πλειοψηφία. Όλη η αντιπολίτευση, στο μεταξύ, συνεχίζει να ζητά από τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης να παραιτηθεί. 
«...Δεν ασχολούμεθα με τις αμαρτίες, ούτε με τα αδικήματα, είναι δουλειά της εκκλησίας και της δικαιοσύνης. Δεν θέλουμε, όμως, η χώρα μας να είναι ακυβέρνητο καράβι και για το λόγο αυτό, ζητάμε άμεσα εκλογές», δήλωσε ο γραμματέας του «Δημοκρατικού Κόμματος», Πιερλουίτζι Μπερσάνι.
...Μέρος, δε, της Καθολικής Εκκλησίας, ασκεί εκ νέου κριτική στις δημόσιες και ιδιωτικές πρακτικές του επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης. «Οι γυναίκες, ακριβώς, τις οποίες χρησιμοποίησε, θα κληθούν τώρα να τον κρίνουν. Πρόκειται για θεία δίκη», γράφει το καθολικό περιοδικό Φαμίλια Κριστιάνα, με αναφορά στις τρεις δικαστίνες που επελέγησαν για την κατεπείγουσα εκδίκαση της υπόθεσης «Ρούμπι Καρίμα». Η ίδια η πρωταγωνίστρια του όλου σκανδάλου, τέλος, στις ανακρίσεις της, αποκαλύπτει η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, βάζει σε πολύ δύσκολη θέση τον Iταλό πρωθυπουργό. 
«...Ο Σίλβιο ήξερε καλά ότι ήμουν ανήλικη, του το είπα εγώ όταν μου πρότεινε να μου δώσει σπίτι. Παράλληλα, μου έδωσε πενήντα χιλιάδες ευρώ και με συμβούλεψε, για να ήμαστε καλυμμένοι, να πούμε ότι ήμουν ανιψιά του Μουμπάρακ», φέρεται να κατέθεσε, τον περασμένο Αύγουστο, η μαροκινή Ρούμπι Καρίμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: