Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Αθώος kαι ο Δημήτρης Κοντομηνάς !

15 Φεβρουαρίου 2011.
Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Ι΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς που δικάστηκε ύστερα από μήνυση του πρώην προέδρου του τηλεοπτικού σταθμού Alpha Στάθη Τσοτσορού, για την κατηγορία της απιστίας κατ' εξακολούθηση...
...Η κατηγορία σε βάρος του επιχειρηματία, ο οποίος ήταν απών από το δικαστήριο, αφορά, σύμφωνα με το μηνυτή, ζημιά που υπέστη η εταιρεία από παράνομες οικονομικές ενέργειες του κ. Κοντομηνά την περίοδο 2003-4. 
...Σύμφωνα με τον κ. Τσοτσορό, ο οποίος κατέθεσε και στο δικαστήριο, την επίμαχη περίοδο ο κ. Κοντομηνάς, παραβιάζοντας τη νομοθεσία για το Βασικό Μέτοχο, προχώρησε σε δανειοδοτήσεις της εταιρείας ύψους 68 εκατ. ευρώ, ποσό που εμφάνισε ως προερχόμενο από αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. 
...Ο μηνυτής υποστηρίζει ότι αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών ήταν να προκληθεί ζημιά στην εταιρεία και στον ίδιο ως μέτοχο, καθώς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επέβαλε πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ στον Alpha για παράβαση του νόμου περί Βασικού Μετόχου.
...Το δικαστήριο, με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, έκρινε ότι δεν προέκυψε ζημιά της εταιρείας και επομένως δεν στοιχειοθετήθηκε η αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση της κατηγορίας.
...Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, τα επίμαχα ποσά δόθηκαν προς ενίσχυση της εταιρείας λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν επήλθε ζημιά στα συμφέροντά της και των μετόχων της. 
...Το δικαστήριο έλαβε υπόψη του επιπλέον ότι το επιβληθέν πρόστιμο δεν έχει εκτελεστεί.!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: