Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

"Διαψεύδουμε όλες τις διεθνείς και εγχώριες Kασσάνδρες"

15 Φεβρουαρίου 2011.
"...Εμείς εγγυούμαστε ότι δεν θα πουληθεί δημόσια γη...αντίθετα, η αξιοποίηση αυτής της περιουσίας είναι άκρως επιβεβλημένη, ακόμα κι αν δεν βρισκόμασταν σε κρίση..."...Αυτ'ο, τόνισε σήμερα,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος πρόσθεσε με έμφαση ότι "διαψεύδουμε όλες τις Κασσάνδρες".......Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ερωτηθείς αν αποτελεί δέσμευση προς την τρόικα, επεσήμανε ότι «...ο ενδεικτικός, αλλά με ρεαλιστικές προσεγγίσεις, στόχος των 50 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, «είναι απόφαση και μόνο της ελληνικής κυβέρνησης». 
...Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι είναι δέσμευση της κυβέρνησης να προσπαθήσει να αλλάξει εκείνες τις συνθήκες ώστε, επιτέλους, η αναξιοποίητη δημόσια περιουσία, - την οποία, σε πολλές περιπτώσεις, λυμαίνονται διάφορα συμφέροντα και είναι ακόμα ακατάγραπτη - «όχι να πουληθεί, ούτε να εκποιηθεί, αλλά να αξιοποιηθεί, όπως έχουμε υποχρέωση, ως Πολιτεία, να το κάνουμε προς όφελος των πολιτών».

...Παράλληλα, παρέπεμψε στη νομοθετική πρωτοβουλία που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Α. Παπανδρέου για την κατοχύρωση της δημόσιας περιουσίας και, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ανέφερε ότι το τεχνικό μέρος σαφώς και θα προσδιοριστεί, ότι οι νόμοι δεν έχουν αναδρομική ισχύ και ότι όποιος κατέχει περιουσία με νόμιμο τρόπο δεν πρόκειται να αμφισβητηθεί, εκτός αν υπάρχει παρανομία. 
...Είπε ακόμη ότι υπάρχουν πολλών ειδών ακίνητα στη δημόσια περιουσία, ότι θα υπάρχουν ρυθμίσεις που θα τα ξεδιαλύνουν όλα και υπογράμμισε ότι «είναι πολλές οι δυνατότητες αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ώστε η πώληση να είναι ένας τρόπος που τον αποκλείουμε».
...Τόνισε δε ότι η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι θα συνεχίσει να κάνει όλες εκείνες τις κινήσεις για να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία με τον πιο νόμιμο και συμφέροντα τρόπο για το δημόσιο. ...Ερωτηθείς για σχετική αναφορά του πρωθυπουργού ότι η πρωτοβουλία αυτή απαντά σε όσους δεν έχουν εκτιμήσει ότι η κυβέρνηση μιλά για «αξιοποίηση», ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «κακόπιστοι είναι εκείνοι που διακινούν ότι αξιοποίηση σημαίνει πώληση και που ακόμα και σήμερα προσπαθούν ψευδεπίγραφα να ταυτίσουν την αξιοποίηση με εκποίηση και χαριστικές εκποιήσεις της δημόσιας γης, κάτι που σαφώς δεν συμβαίνει».

...Παράλληλα, σημείωσε ότι αυτό θα πρέπει να το αντιληφθεί και η ΝΔ που «μέσα σε πολύ θολό τοπίο έρχεται να μας καταγγείλει ότι πουλάμε δημόσια περιουσία όταν εκείνη μιλούσε για 50 δισ. σε δύο χρόνια». 
...Για το εάν στους «κακοπροαίρετους» εντάσσονται και επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι δεν θέλει να προσδιορίσει το είδος συμφερόντων, διότι, όπως είπε, δεν γνωρίζει, ωστόσο τόνισε ότι «σήμερα υπάρχουν συμφέροντα που λυμαίνονται τη δημόσια περιουσία και θα σταματήσουν να το κάνουν».

...Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι εδώ και δεκαετίες η δημόσια περιουσία είναι «στον αέρα» και ότι δεν είχε καταγραφεί, ώστε η παρούσα κυβέρνηση να αρχίσει την αξιοποίησή της και σημείωσε ότι εκείνη έχει ξεκινήσει ήδη τις μελέτες για την καταγραφή της, με χρονοδιάγραμμα έως τον Ιούνιο του 2011. «Με αυτά που γνωρίζουμε σήμερα, ο στόχος των 50 δισ. ευρώ είναι ένας σχετικά ρεαλιστικός στόχος», ανέφερε και εκτίμησε ότι αν υπάρχει καταγραφή, οι δυνατότητες αξιοποίησής της είναι πολύ πιο μεγάλες.

«...Δεν μπορούμε να έχουμε υποβάλει τους πολίτες σε πρωτόγνωρες θυσίες και να αφήνουμε απ' έξω την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ώστε από αυτή να έχουμε επιτέλους και εισοδήματα», τόνισε. 
...Για το εάν θα αναζητηθούν νέοι τρόποι κάλυψης των στόχων, αν δεν επιτευχθεί ο στόχος των 50 δισ. ευρώ, ο κ. Πεταλωτής είπε: «...Μακάρι να είμαστε σε θέση και να δεσμευτούμε ότι αυτά τα 50 δισ. θα τα βρούμε: αυτό θα έδειχνε και θα δείξει την αποφασιστικότητά μας, αλλά η δέσμευση είναι δέσμευση απέναντι στον ελληνικό λαό να κάνουμε τα πάντα, ώστε στο, μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό, να εξοικονομήσουμε αυτά τα 50 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας».

...Επιπλέον, τόνισε ότι η κυβέρνηση εντάσσει αυτή την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας στο «σχέδιο ενός μεσοπρόθεσμου προγράμματος αξιοποίησης των οικονομικών δυνατοτήτων μας» και ότι το 2013 τελειώνει το Μνημόνιο, όπως και ο έλεγχος από τους ελεγκτές μας. 
«Από κεί και πέρα, όμως, το ότι εμείς προχωράμε έως το 2015 είναι ενδεικτικό του ότι αντιλαμβανόμαστε την ελληνική οικονομία να πηγαίνει πιο μπροστά από ό,τι μέχρι σήμερα και κάνουμε μεσομακροπρόθεσμα σχέδια και γι' αυτό ζητήσαμε από τα υπόλοιπα κόμματα να υπάρχει εθνική συνεννόηση», τόνισε ο κ. Πεταλωτής. «Είναι κάτι που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», τόνισε, εξ άλλου, ο κ. Πεταλωτής, κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα για «πωλητήριο σε 598 νησιά».

Σημείωσε δε ότι πουθενά και τίποτα δεν αναφέρει πώληση νησιών, σε μελέτη που εκπόνησε το ΙΣΤΑΜΕ, το Νοέμβριο του 2010 και στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα, αλλά αντίθετα η μελέτη μιλάει για το ιστορικό, για τα προβλήματα αξιοποίησης νήσων του δημοσίου. «Μιλάει μόνο για αξιοποίηση, για την ανάγκη να υπάρχει ένα ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο που θα καταγράφει και θα αξιολογεί «, τόνισε και πρόσθεσε ότι πρόκειται για κάτι που κυκλοφορεί η ΝΔ, η οποία «θα έπρεπε να απολογείται όχι γιατί απλώς δεν αξιοποιήθηκε η περιουσία, αλλά γιατί έχει αποδείξει πώς εννοεί την αξιοποίηση και είναι γνωστό ότι πολλές εκτάσεις- φιλέτα του δημοσίου δόθηκαν σε Βατοπεδινούς και εργολάβους».

Ερωτηθείς αν εξετάζει η κυβέρνηση αξιοποίηση της ΔΕΗ και πως σχολιάζει δηλώσεις συνδικαλιστή της εταιρίας που μιλά για «τροϊκό πόλεμο», ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι «αν ένας συνδικαλιστής ξεκίνησε έναν 'τροϊκό πόλεμο', δεν μας αφορά» και ότι «οι συνδικαλιστές κάνουν τη δουλειά τους». «Εμείς είμαστε επιφορτισμένοι να διαφυλάσσουμε και να αξιοποιούμε τη δημόσια περιουσία προς όφελος των πολιτών», τόνισε και σημείωσε ότι με αυτό ως μοναδικό γνώμονα πορεύεται και θα πορευτεί η κυβέρνηση στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
«...Το να βγαίνει ο κάθε συνδικαλιστής της κάθε επιχείρησης και να μιλάει και εμείς να διαψεύδουμε από την άλλη, δεν οδηγεί πουθενά. Εμείς βάζουμε τα κριτήρια ώστε η μόνη αξιοποίηση που είναι επιβεβλημένη να γίνει, να έχει έναν χαρακτήρα δημόσιου συμφέροντος», υπογράμμισε.

«...Η ΝΔ ανακαλύπτει ζητήματα που θα έχρηζαν ακόμη και βράβευσης για σενάριο επιστημονικής φαντασίας», είπε ο κ. Πεταλωτής σχετικά με την κατηγορία της ΝΔ για κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. 
...«Εμείς έχουμε να κάνουμε με την πραγματικότητα, τον αγώνα για τον 13ο και 14ο μισθό τον δίνουμε εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν επιτρέψαμε σε κανέναν να θέσει τέτοιο ζήτημα και φυσικά δεν πρόκειται να τεθεί τέτοιο θέμα», σημείωσε. Επιπλέον, ανέφερε ότι το να βάζει η ΝΔ τέτοιο ζήτημα, «όταν εμείς έχουμε αποδείξει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο, έχει να κάνει με την ίδια την τρομοκράτηση των πολιτών που ελλείψει του στοιχειώδους πολιτικού λόγου και μιας στοιχειωδώς σοβαρής πολιτικής πρότασης, η ΝΔ το χρησιμοποιεί». «Έχουμε απαντήσει στην πράξη ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη», υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής.

«...Είμαστε σε καλό δρόμο, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, αλλάζουμε την εικόνα και την πραγματικότητα της χώρας μας και θα συνεχίσουμε να διαψεύδουμε όλες τις διεθνείς και εγχώριες 'Κασσάνδρες' σε κάθε ευκαιρία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και παράλληλα διέψευσε τη σεναριολογία για πρόωρες εκλογές. Εξάλλου, απαντώντας σε σχετική κατηγορία της ΝΔ, υπογράμμισε ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
...Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης είναι πιο ορατά κάθε μέρα πλέον και παραπέμποντας στην «ακόμα πιο επιτυχημένη από τις προηγούμενες» τρίμηνη δημοπρασία εντόκων γραμματίων, η ζήτηση για τα οποία υπερκαλύφθηκε πέντε φορές, τόνισε ότι διαψεύστηκαν όλοι εκείνοι οι διεθνείς και εγχώριοι παράγοντες που μίλαγαν για δυσκολία της έγκρισης της τέταρτης δόσης.
...Υπογράμμισε δε ότι η τέταρτη δόση εγκρίθηκε «με επιτυχία και με τα πλέον εγκωμιαστικά σχόλια όλων για την προσπάθεια του λαού και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης». «Για την κυβέρνηση, αυτού τους είδους τα τεστ αξιοπιστίας είναι πολύ σημαντικά, αποδίδουν την απαρχή μιας νέας πραγματικότητας και αποτελούν σαφείς ενδείξεις της καλής μας πορείας και της αποδοτικότητας των πολιτικών μας», υπογράμμισε.

...Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θράκη την Παρασκευή συνδέεται με την «παραφιλολογία» για πρόωρες εκλογές, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να σκεφτόμαστε για εκλογές, το έχει πει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, το έχουμε πει και επανειλημμένα». Συμπλήρωσε δε ότι «το έργο που κάνει αυτή η κυβέρνηση και η χώρα είναι τόσο σημαντικό και τόσο κρίσιμο σε αυτή την περίοδο που κάθε άλλη σκέψη αδικεί την πολύ μεγάλη προσπάθεια του ελληνικού λαού». Είπε ακόμη ότι, αντίθετα με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, το να επισκεφτεί ο πρωθυπουργός μια περιοχή δεν σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

...Εξάλλου, επεσήμανε ότι κ. Παπανδρέου έχει αποδείξει ότι και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, κινείται με την άνεση που πρέπει να κινείται ένας πρωθυπουργός και παρέπεμψε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Κρήτη, όπου παρουσιάστηκε το μεγάλο πρόγραμμα για την ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων.

...Για το εάν η κυβέρνηση θα προχωρήσει, είτε με είτε χωρίς τη συναίνεση της ΝΔ, ή αν θα προχωρήσει σε εκλογές, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε: «..Εκλογές δεν θα κάνουμε. Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: