Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Το Ελληνικό εντάσσεται στις διαδικασίες του «fast track» .

18 Φεβρουαρίου 2011.
Την ένταξη του Ελληνικού στις διαδικασίες του «fast track» αποφάσισε ομόφωνα σήμερα η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) σε σημερινή συνεδρίαση, στην οποία συζητήθηκε και ο προγραμματισμός δράσης για άλλες, δημόσιες ή ιδιωτικές επενδύσεις που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο νόμο για την επιτάχυνση των στρατηγικών επενδύσεων......Σε δηλώσεις του ο υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης αναφορικά με το Ελληνικό έκανε λόγο για ένα «τολμηρό και οραματικό σχέδιο που μπαίνει σε στάδιο υλοποίησης» ενώ επεσήμανε τα οφέλη από την υλοποίηση της επένδυσης. 
...Τα οποία ότι θα βοηθήσει «κατά συγκεκριμένο και επαγγελματικό τρόπο» το επενδυτικό και οικονομικό κλίμα της χώρας που δοκιμάζεται, ότι θα υπάρξει κοινωνικό μέρισμα για όλους τους κατοίκους της Αττικής, όπως επίσης ότι θα υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας.
...Ο κ. Παμπούκης μεταβαίνει την επόμενη εβδομάδα στο Κατάρ έχοντας στις αποσκευές του όπως είπε την ένταξη της επένδυσης στις διαδικασίας «fast track», «κάτι που ενδιαφέρει κάθε εν δυνάμει σοβαρό επενδυτή».
***Ο υπουργός Επικρατείας διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν συζητά μόνο με το Κατάρ για την αξιοποίηση του Ελληνικού, ανέφερε ωστόσο ότι το Κατάρ είναι ένας πολύ σοβαρός επενδυτής που έχει επιδείξει ενδιαφέρον και έχει, επιπλέον, τρία χαρακτηριστικά:

- Διαθέτει συγκεκριμένη εμπειρία καθώς χειρίστηκε την ανάπλαση του Canary Wharf στο Λονδίνο, ένα έργο ανάλογης εμβέλειας με το Ελληνικό.
- Έχει τη βούληση και τη χρηματοοικονομική δυνατότητα.
- «Ελπίζουμε» να υπάρξει συμφωνία στις βασικές παραδοχές του σχεδίου της κυβέρνησης, (ως προς τον τρόπο αξιοποίησης της έκτασης, τις χρήσεις γης, τις δράσεις που θα αναπτυχθούν, κλπ.).

...Την επόμενη εβδομάδα εξάλλου θα ανακοινωθούν ο χρηματοοικονομικός και ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών για το πρότζεκτ του Ελληνικού. Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Παμπούκης ανέφερε ότι στο πλαίσιο του προγραμματισμού δράσης της ΔΕΣΕ συζητήθηκαν οι προτεραιότητες της Επιτροπής, ανά τομείς επενδυτικής δραστηριότητας, τα επενδυτικά σχέδια που μπορούν και πρέπει να έχουν προτεραιότητα με βάση το γενικό συμφέρον και τα συγκεκριμένα βήματα που θα ακολουθήσουν.
...Είπε ακόμη ότι ο στόχος είσπραξης 50 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου μπορεί να περιλαμβάνει και επενδύσεις του νόμου για το fast track, αλλά όχι μόνο αυτές.
***Στη συνεδρίαση μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ.Ρέππας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τ. Χυτήρης και ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Π. Ρήγας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: