Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

Αποκαλύφθηκε «εργοστάσιο» πλαστών CD και DVD στο Ηράκλειο

15 Φεβρουαρίου 2011.
Εργαστήριο παραγωγής πλαστών CD και DVD είχε στήσει στο Ηράκλειο της Κρήτης, ένας 38χρονος Πακιστανός, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδ/νσης Ασφάλειας Ηρακλείου...
συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για τη λειτουργία εργαστηρίου παραγωγής πλαστών CD και DVD και τη διάθεσή τους, έγινε έρευνα στο ισόγειο σπίτι του 38χρονου, κατά την οποία βρέθηκαν χιλιάδες CD και DVD, καθώς επίσης ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής με 2 οθόνες και 2 συσκευές αντιγραφής ψηφιακών δίσκων.......Κατά την έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης, μαζί με συνεργούς του, είχαν στήσει ένα κανονικό εργαστήριο για την παρασκευή πλαστών ψηφιακών δίσκων με 18 συνολικά συσκευές αντιγραφής CD & DVD.
...Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν ένα φωτοτυπικό μηχάνημα, νάιλον και χάρτινες συσκευασίες -εξώφυλλα δίσκων- καθώς επίσης και μία γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος.
...Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 3718 πλαστά CD διαφόρων Ελλήνων και ξένων δημιουργών και 2492 πλαστά DVD.
...Σύμφωνα με τον αρμόδιο εκπρόσωπο ΑΕΠΙ η περιουσιακή ζημία των πνευματικών δημιουργών υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ και η ζημία των ερμηνευτών, δισκογραφικών εταιρειών, εταιρειών διανομής και νόμιμων πωλητών λιανικής υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 70.000 ευρώ, ενώ τα διαφυγόντα κρατικά έσοδα από την απώλεια δασμών το ποσό των 30.000 ευρώ.
...Το σύνολο των πλαστών CD και DVD θα αποσταλεί στο Δήμο Ηρακλείου, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, για την διαδικασία καταστροφής....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: