Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Έκκληση Ομπάμα για μη βία κατά των διαδηλωτών στο Μπαχρέιν.

17 Φεβρουαρίου 2011.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τις αρχές του Μπαχρέιν να απέχουν από κάθε μορφή βίας,  κατά των ειρηνικών διαδηλωτών, δήλωσε σήμερα ο Τζέι Κάρνι, εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας...«...Η θέση του κ. Ομπάμα είναι: οι ΗΠΑ αντιτίθενται στη χρήση της βίας από την πλευρά της κυβέρνησης του Μπαχρέιν», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
...Και πρόσθεσε ότι η αμερικανική προεδρία αντιτίθεται επίσης σε κάθε μέτρο πίεσης κατά των «ειρηνικών» διαδηλωτών.
...Τρία άτομα σκοτώθηκαν και 195 τραυματίστηκαν στα επεισόδια της νύχτας της Τετάρτης προς Πέμπτη από την επίθεση των δυνάμεων της τάξης κατά των διαδηλωτών.
...Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε την αλλαγή που ζητά ο λαός και προέτρεψε την κυβέρνηση του Μπαχρέιν να επιδείξει, όπως είχε υποσχεθεί, αυτοσυγκράτηση σε πιθανές διαδηλώσεις που θα γίνουν και αύριο Παρασκευή.
...Χαρακτηρίζοντας το Μπαχρέιν «φίλη και σύμμαχο» χώρα η κ. Κλίντον δήλωσε στον ομόλογό της της χώρας αυτής ότι είναι σημαντικό να μην επικρατήσει η βία στις αυριανές κηδείες των νεκρών διαδηλωτών καθώς και στη διάρκεια της προσευχής των πιστών.
...Τέλος, και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον ομόλογό του του Μπαχρέιν, τον πρίγκιπα διάδοχο Σαλμάν συζήτησε μαζί του την παρούσα κατάσταση στη χώρα, έγινε γνωστό με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: