Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Τεράστιες καταθέσεις Καντάφι σε αμερικανικές Τράπεζες.

24 Φεβρουαρίου 2011.
Το μυστικό κρατικό επενδύτικό ταμείο της Λιβύης έχει επενδύσει 32 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά σε πολλές αμερικανικές τράπεζες, κάθε μία από τις οποίες διαχειρίζεται ποσά έως 500 εκατομμύρια δολάρια, και έχει επενδύσεις στο Λονδίνο, όπως αποκαλύπτει ένα μυστικό διπλωματικό τηλεγράφημα.
...Το τηλεγράφημα, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του ιστότοπου WikiLeaks και αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες μίας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στον Ιανουάριο μεταξύ του επικεφαλής της Αρχής Λιβυκών Επενδύσεων (LIA) και του Αμερικανού πρεσβευτή στην Τρίπολη, έρχεται στη δημοσιότητα την ώρα που οι ευρωπαϊκές και η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζουν το ενδεχόμενο να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία της λιβυκής κυβέρνησης.
...Η LIA εκτιμάται ότι διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανάμεσά τους και με μετοχές της ιταλικής τράπεζας UniCredit και του βρετανικού εκδοτικού οίκου Pearson.
...Ο Μοχάμεντ Λάιας, επικεφαλής της LIA, δήλωσε στις 20 Ιανουαρίου στον Αμερικανό πρέσβη ότι το ταμείο έχει μεγάλη ρευστότητα και δεν ανησυχεί για την αστάθεια που παρατηρείται στην αγορά πετρελαίου.
«...Έχουμε 32 δισεκατομμύρια δολάρια σε ρευστό, κυρίως σε τραπεζικές καταθέσεις με μακροπρόθεσμες αποδόσεις», δήλωσε ο Λάιας, σύμφωνα με το διπλωματικό τηλεγράφημα.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο Λάιας «εξήγησε ότι πολλές αμερικανικές τράπεζες διαχειρίζονται 300 με 500 εκατομμύρια δολάρια η κάθε μία (...). Επεσήμανε ότι οι βασικές επενδύσεις της LIA είναι στο Λονδίνο» .
...Όπως υπογράμμισε ο Λάιας η LIA προτιμά το Λονδίνο αντί τις ΗΠΑ εξαιτίας της ευκολίας με την οποία γίνονται εκεί οι συναλλαγές και το μάλλον μη περίπλοκο φορολογικό σύστημα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: