Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

"Η Μέρκελ άργησε να καταλάβει...".

16 Φεβρουαρίου 2011.
Ανεπάρκεια της ΕΕ να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών διαπιστώνει ο πρώην ΥΠΕΞ της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ. Η ΕΕ «δεν διαθέτει αυτή την κρίσιμη περίοδο την ανάλογη αποφασιστικότητα αλλά και επαρκή στρατηγική σκέψη ώστε να είναι σε θέση να ανταγωνισθεί την Κίνα και τις ΗΠΑ στην παγκόσμια πολιτική σκηνή», υποστηρίζει ο κ. Φίσερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt...

...Κριτική ασκεί ο κ. Φίσερ και στη στάση που τήρησε η ΕΕ στην κρίση του ευρώ. «Κανένας δεν συζητάει για την γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας, όλοι ανησυχούν ότι οι Έλληνες θέλουν τα λεφτά μας. Τελικά η Καγκελάριος το κατάλαβε και τώρα προτείνει μια κοινή ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική. Επιτέλους! 
...Πέρασαν δύο χρόνια, αλλά τώρα τα πράγματα κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση», λέει ο κ. Φίσερ.
...Προειδοποιεί πάντως ότι, εάν δεν προωθηθεί περαιτέρω το οικοδόμημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, η Ευρώπη κινδυνεύει να διασπασθεί υπό την σκέπη της Ε.Ε. και τότε κάποιες χώρες-μέλη θα προσδεθούν στο άρμα της Κίνας, άλλες στο άρμα των ΗΠΑ και άλλες θα προσανατολισθούν προς άλλες μεγάλες δυνάμεις. Υποστηρίζει ότι μόνο μια ισχυρή ευρωπαϊκή αγορά μπορεί να φέρει οικονομική ευημερία στη Γερμανία.

...Ο κ. Φίσερ εξαίρει ως «αναντικατάστατο» τον πολιτικό ρόλο που έπαιξε ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Τον εκτιμώ, όχι μόνο ως Καγκελάριο της ενοποίησης (της Γερμανίας), αλλά προπάντων ως Ευρωπαίο», λέει ο κ. Φίσερ. 
...Ασκεί δε κριτική στην πορεία που ακολουθεί τελευταία σε ευρωπαϊκό επίπεδο το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) της Γερμανίας, «το κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα» και αναπολεί την εποχή που επικεφαλής του CDU ήταν ο Χέλμουτ Κολ....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: