Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

"Αδιανόητη η σφαγή στη Λιβύη"...

23 Φεβρουαρίου 2011.
Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ  ΠΡΑΣΙΝΟΙ καταγγέλλουν τη συνεχιζόμενη σφαγή του Λιβυκού λαού από το καθεστώς του Καντάφι και δηλώνουν αλληλέγγυοι στους αγώνες των λαών της Β. Αφρικής και της Μέσης Ανατολής για εκδημοκρατισμό των χωρών τους.......Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος...
"...Γαντζωμένος στην εξουσία ο Μουαμάρ Καντάφι που ελέγχει τη χώρα από το 1969, πνίγει στο αίμα την ειρηνική και παλλαϊκή διεκδίκηση για δημοκρατία, ελευθερία και ανθρώπινα δικαιώματα. Αφήνοντας άφωνη την διεθνή κοινότητα, προσπαθεί να προκαλέσει εμφύλιο πόλεμο επιδεικνύοντας το χειρότερο πρόσωπο από όλα τα άλλα απολυταρχικά αραβικά καθεστώτα που αντίστοιχα αμφισβητούνται σήμερα από λαϊκές εξεγέρσεις. Το πορωμένο αυτό καθεστώς μάλιστα κρατεί ομήρους το σύνολο των ξένων πολιτών, κλείνοντας τον εναέριο χώρο της χώρας και μη επιτρέποντας τον επαναπατρισμό τους.
...Η Διεθνής Κοινότητα δεν πρέπει να δείξει πλέον την παραμικρή ανοχή προς τους ισόβιους άρχοντες που περιφρονούν τους λαούς τους. Οφείλει να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις για βοήθεια, να πιέσει με κάθε νόμιμο  και ειρηνικό μέσο να σταματήσει η αιματοχυσία στην Λιβύη και να στηρίξει τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι ανάγκη να σταματήσει η σφαγή πριν εξελιχθεί σε εμφύλιο πόλεμο με τεράστιες συνέπειες για το λαό της Λιβύης και τη γύρω περιοχή, με το νέο κύμα κατατρεγμένων προσφύγων που πυροδοτείται.
...Καλούμε  την ελληνική κυβέρνηση ως χώρα της Μεσογείου:
·    Nα δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της, να καταδικάσει με απόλυτο τρόπο τις εγκληματικές πρακτικές του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι.
·    Nα σταματήσει τις εμπορικές συναλλαγές με τη χώρα αυτή όσο υπάρχει ακόμα το αιμοσταγές αυτό καθεστώς.
·    Nα πάρει την πρωτοβουλία προς το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για να δικαστεί ο Καντάφι και οι συνεργάτες του ως εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας.
·    Να εξαντλήσει κάθε περιθώριο στους διεθνείς οργανισμούς για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να καταδείξει το μέγεθος της δυστυχίας που διασκορπίζουν αυτές οι πρακτικές καθώς και το νέο κύμα κατατρεγμένων προσφύγων που πυροδοτείται...."

Δεν υπάρχουν σχόλια: