Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Σημαντικές επαφές Βενιζέλου στο Άμπου Ντάμπι...

21 Φεβρουαρίου 2011.
Σειρά σημαντικών συναντήσεων είχε στο Άμπου Ντάμπι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος το Σαββατοκύριακο πραγματοποίησε επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με αφορμή τη διοργάνωση δύο σημαντικών διεθνών αμυντικών εκθέσεων, της IDEX 2011 ....
...Ο κ. Βενιζέλος είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Πρίγκιπα Διάδοχο του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Mohammed bin Zayed Al Nahyan, ο οποίος είναι Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του εμιράτου και Ανώτατος Υποδιοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ. 
...Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΗΑΕ σε όλους τους τομείς, με έμφαση στον πολιτικό, στρατιωτικό και βιομηχανικό τομέα, στον οποίο και έχει ήδη γίνει ένα πολύ σημαντικό βήμα με τη συμμετοχή της Abu Dhabi Mar στην πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου των Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ. Από τη συζήτηση με τον Πρίγκιπα Διάδοχο διαφάνηκαν πάρα πολύ σημαντικές προοπτικές για εμβάθυνση αυτής της συνεργασίας.

***Σημαντικές ήταν επίσης οι συναντήσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας με:

- τον Αντιπρόεδρο, Πρωθυπουργό, Υπουργό Εθνικής Άμυνας των ΗΑΕ και Ηγεμόνα του Ντουμπάι Mohammed Rashid al-Mahtub

- τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΑΕ, Σεΐχη Haza bin Zayed Al Nahyan...
- τον γενικό διευθυντή της ADIA (Abu Dhabi Investment Authority), του μεγαλύτερου κρατικού επενδυτικού κολοσσού παγκοσμίως, Σεΐχη Hamed bin Zayed al-Nahyan, και...

- τον εκτελεστικό διευθυντή της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας των ΗΑΕ Mubadala Information & Communications Technology, κ. Jassem Mohamed Al Zaabi.
Σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας, ο κ. Βενιζέλος είχε συναντήσεις με ομολόγους του από την Ιταλία και το Βέλγιο, με χαρακτηριστικότερη συνάντηση αυτή με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Mehmet Vecdi G?n?l, η οποία μάλιστα πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά στην έκθεση NAVDEX.
...Σημαντική ήταν επίσης η συνάντηση του κ. Βενιζέλου στο πλαίσιο των δύο εκθέσεων με τον Αντιπρόεδρο της κινεζικής κρατικής αμυντικής βιομηχανίας NORINCO, η οποία έχει οικονομικό μέγεθος κατά πολύ μεγαλύτερο της COSCO.
...Τέλος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε συναντήσεις και με τις ελληνικές κρατικές και ιδιωτικές εταιρίες που μετέχουν στις δύο εκθέσεις, γιατί στόχος του ΥΠΕΘΑ είναι ο συντονισμός της εξωστρεφούς δραστηριότητας της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, είτε ανήκει στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.
...Κατά τις διεθνείς επαφές του, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε επίσης στην διαδικασία αναζήτησης στρατηγικών συνεργασιών για την ΕΛΒΟ, τα ΕΑΣ και την ΕΑΒ, σύμφωνα με τις εξαγγελίες που έχει ήδη κάνει η Κυβέρνηση....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: