Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Αυξάνονται οι νεκροί του σεισμού στη Ν. Ζηλανδία....

23 Φεβρουαρίου 2011. 
Τουλάχιστον 75 νεκροί και περισσότεροι από 100 εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, το Κράιστσερτς....τα συνεργεία διάσωσης που δουλεύουν πυρετωδώς για την ανακάλυψη και τον απεγκλωβισμό παγιδευμένων ανθρώπων στα ερείπια, έχουν αναγκαστεί να προχωρήσουν ακόμα και σε ακρωτηριασμούς, προκειμένου να τους απελευθερώσουν έγκαιρα.
 "Ενδέχεται να είμαστε αντιμέτωποι με την πιο ζοφερή κατάσταση στη Νέα Ζηλανδία", δήλωσε ο πρωθυπουργός Τζον Κι μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. 
...Ο σεισμός που είχε ένταση 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε την ώρα του μεσημεριανού γεύματος, όταν οι δρόμοι και τα καταστήματα ήταν γεμάτα, ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονταν στα γραφεία τους. 
...Ο δήμαρχος του Κράιστσερτς περιέγραψε την πόλη των σχεδόν 400.000 ως εμπόλεμη ζώνη. "Θα υπάρχουν νεκροί, θα υπάρχουν πολλοί τραυματίες, θα υπάρξει πολύς πόνος σε αυτή την πόλη", είπε τηλεφωνικώς στην αυστραλιανή τηλεόραση ο δήμαρχος Μπομπ Πάρκερ. 
...Ελικόπτερα πραγματοποίησαν ρίψεις νερού για την κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε σε ένα ψηλό κτίριο, όπου στεγάζονται γραφεία. 
...Οι αρχές διέτεξαν τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας να είναι σε επιφυλακή για τη μεταφορά των τραυματιών. Υπάρχουν πληροφορίες ότι παρατηρείται έλλειψη σε ασθενοφόρα. 
...Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συντρίμμια των κτιρίων έχουν καταπλακώσει δύο λεωφορεία, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν νεκροί μεταξύ των επιβατών. 
***Ο σεισμός σημειώθηκε χθες, στις 12:51 μμ (τοπική ώρα), σε εστιακό βάθος τεσσάρων χιλιομέτρων, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Κράιστσερτς, το οποίο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές από τον σεισμό του Σεπτεμβρίου που είχε μέγεθος 7.1 βαθμούς, αλλά δεν προκάλεσε θανάτους. Στο μεταξύ στην περιοχή σημειώθηκαν χιλιάδες μετασεισμοί....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: