Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

Σήκωσαν πάλι τις μπάρες !

20 Φεβρουαρίου 2011.
Ανοιξαν σήμερα τις μπάρες των διοδίων σε πολλά σημεία του εθνικού δικτύου, φορείς πολιτών, που αντιτίθενται στις υπερβολικές αυξήσεις των τιμών...ειδικότερα, από τις 2 το μεσημέρι, Κινήσεις Πολιτών και κάτοικοι διαφόρων περιοχών έχουν σηκώσει τις μπάρες στα διόδια της Τραγάνας, της Αγίας Τριάδας και της Πελασγίας, στη Λαμία. Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις τα διόδια «ανοιχτά» θα παραμείνουν μέχρι τις έξι το απόγευμα και τα αυτοκίνητα θα διέρχονται χωρίς την καταβολή χρημάτων...
...Εξάλλου στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαμίας, αναμένεται να ληφθεί απόφαση για την κατάθεση προσφυγής στο ΣτΕ με την οποία ο Δήμος της Λαμίας θα ζητά την ακύρωση της απόφασης που ανάβει «πράσινο φως» στην εγκατάσταση ενός ακόμη σταθμού μετωπικών διοδίων, 6 χιλιόμετρα ανατολικά της Λαμίας ανάμεσα στη Λαμία και τη Στυλίδα.
...Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Λαμίας Γιώργου Κοτρωνιά, «τις προηγούμενες μέρες εξεδόθη μία κοινή υπουργική απόφαση με έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την τοποθέτηση τόσο μετωπικών όσο και πλευρικών διοδίων 6 χιλιομέτρων, ανατολικά της πόλης. 
...Για την έκδοση αυτής της απόφασης δεν εφαρμόστηκε καμία από τις προβλεπόμενες διαδικασίες για τέτοιου είδους περιπτώσεις αλλά αντίθετα πήραν μια παλιά έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή του δρόμου του 2003 που δεν προβλέπονταν διόδια και έκαναν τροποποίηση τοποθετώντας περιβαλλοντικούς όρους και για διόδια».
...Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα στη Φθιώτιδα έχει ανάψει «πράσινο φως» για να τοποθετηθούν 5 μετωπικά διόδια επί της Εθνικής οδού, από τα οποία τα τρία ήδη λειτουργούν, στην Πελασγία, στην Τραγάνα και στην Αγία Τριάδα. 
...Στη «Μαυρομαντήλα», ανάμεσα σε Λαμία και Στυλίδα προετοιμάζονται για να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν διόδια και έχει δοθεί «πράσινο φως» να τοποθετηθούν διόδια και στην Αρκίτσα, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν προχωρήσει. 
...Παράλληλα με τα μετωπικά διόδια έχει ανάψει «πράσινο φως» μέσα από αποφάσεις που έχουν εκδοθεί για να τοποθετηθούν και πλευρικά διόδια σε 8 σημεία του εθνικού δικτύου, από τα οποία σε τρία έχουν ήδη τοποθετηθεί.

...Ειδικότερα έχουν τοποθετηθεί πλευρικά διόδια χωρίς όμως να λειτουργούν, στην Τραγάνα, στον κόμβο Θερμοπυλών και στο Μώλο. Προβλέπεται να τοποθετηθούν πλευρικά διόδια στην Αρκίτσα, στο Λογγό, στον κόμβος Αγίας Μαρίνας, στον κόμβο Στυλίδας και στον κόμβο Αγίας Παρασκευής.
...Ως «πάρεργο στην πλάτη της ελληνικής αστυνομίας» χαρακτηρίζει τη νομοθετική ρύθμιση για τους ελέγχους για καταβολή διοδίων, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της Φθιώτιδας εκφράζοντας συγχρόνως την αντίθεσή της σε τέτοιου είδους μέτρα. «Αντί η πολιτεία να αφαιρέσει από την Αστυνομία το ξένο έργο προς αυτή, έρχεται και προσθέτει άλλο ένα» υπογραμμίζουν στην ίδια ανακοίνωση.

...Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων κάνει λόγο για ακινητοποιημένα αυτοκίνητα λόγω έλλειψης ελαστικών και συντήρησης και σημειώνουν πως οι αστυνομικές υπηρεσίες «έχουν μείνει χωρίς απόθεμα γραφικής ύλης, χωρίς βασικά είδη για την ατομική υγιεινή, αλλά και σε όλο το αστυνομικό προσωπικό οφείλονται αποζημιώσεις εκτός έδρας προηγούμενων ετών».

«Εμείς δεν θα αναγκαστούμε από την δική σας ανεπάρκεια, να επιστρέψουμε στην εποχή των εράνων και την αναζήτηση ΄χορηγών΄ για βασικές υπηρεσιακές ανάγκες» σημειώνουν με έμφαση στην ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: